Widok

Co podajecie do jedzenia dziecku przy wymiotach?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wera w nocy wymiotowała 3razy teraz póki co nie ale ma temperature i nie ma apetytu na szczeście pije wode, ale cos zjeść musi.
Co podajecie do jedzenia w takiej sytuacji? Nad ranem wypiła mleko i po 2min zwróciła je :-(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na wymioty dobry jest banan, sucharki, czerstwe pieczywo, wafle ryzowe.
nic z nabialem, nic podrazniajacego zoladek wysoka kwasowoscia jak np wiekszosc owocow.
Proste weglowodany.
Oraz pamietaj zeby uzupelnic elektrolity.
Powodzenia.
Mleko nie jest wskazane przy wymiotach, polecam albo kleik, albo gotowaną marchewkę z ryżem lub rosół
image
image

image
tez tak myślałam że mleko nie jest dobre w takiej sytuacji, ale sie uparła i nic innego nie chciała. no nic bede walczyc dalej zeby cos zjadła
bardzo dobre sa homeopatyczne krople p/wymiotne Vomeetus Heel. Jedyny preparat wspomagajacy przy wymiotach.
Nam lekarka poleciła: słone paluszki, krakersy i wafle ryżowe. Sól zatrzymuje wodę w organizmie i powoduje uczucie pragnienia, dziecko więcej pije co jest wskazane przy wymiotach
a ma wymioty czy kaszel? moja zwracala bo miala kaszel , wiec podoawalam syrop przeciw kaszlowy, a tak to mleko ale bardzo male ilosci 20ml to byl max,kleik na wodzie, ale to tez tyci tyci... :)
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
ja mojego babla z reguły nie mecze jedzeniem w trakcie wymiotow, napewno poje, choc nie zawsze tez chce.
Paluszki okazały sie strzałem w 10 :-) i wafle ryżowe. w dzień na szczeście obyło sie juz bez wymiotów ale gorączka utrzymywała sie. oby w nocy było spokojnie bo te wymioty strasznie ja męczą

po słonym już nie powinno być wymiotów:) super, że już lepiej
przede wszystkim udałabym się do lekarza
Misiakii dobrze wiedziec w zyciu bym nie obstawiala slonych paluszkow i krakersow :) Dzieki. Ciesze sie bo cora przy takich dolegliwosciach pewnie to zje :)
dobrze jest też posłodzić i lekko posolić wodę, którą daje się dziecku przy wymiotach (w celu uzupełnienia elektrolitów, co bardzo istotne)

starszym dzieciom jeśli już kompletnie nie chcą niczego pić można nawet podać odgazowaną colę :P wydaje się dziwne ale działa :)

i co ważne - picie podawać często ale w małym ilościach. to skuteczniejsze niż wypicie od razu całej szklanki ;)
podaje się też chlodne picie bo cieple wzmaga wymioty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

do góry