Widok
ja rowniez kiedys wiecej zamawialam, ale teraz wole za ta sama cene lub troszke dolozyc i kupic cos w sklepie, prócz szamponow i odzywek do wlosow pozostale kosmetyki do stylizacji sa OK. i nawet żele pod prysznic są dobre i sie pienia w porownaniu do oriflamowskich zeli(zero piany) ostatnio czesto uzywalam oliwek dwufazowych w sprayu-jakby sama woda-,mgiełka. a ostatnio mama kupila z oriflame taka podobna oliwke z tej serii morskiej super!!!skora nawilzona i duzo psikac nie trzeba...
przy okazji watku Avon zareklamowalo mi sie Oriflame:)ale to tak przypadkowo dla porownnia, oczywiscie to tylko moje odczucia;)
przy okazji watku Avon zareklamowalo mi sie Oriflame:)ale to tak przypadkowo dla porownnia, oczywiscie to tylko moje odczucia;)
[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
[/url]
[/url]
Moze troszke się wypowiem:) kiedy się jeszcze uczylam kilka razy w roku jechalam do pracy żeby sobie troszke dorobić i w sumie okolo rok pracowalam w Monachium w firmie Avon, pracowałam tam gdzie się wiekszość tych" wspaniałych" kosmetyków produkuje. Powiem tylko tyle jeśli chodzi o kremy wszystkich rodzajów to one są prawie wszystkie takie same tylko dosypuje się czegoś więcej,jakiegoś składnika lub koloryzatora lub zapachu:) tak jest z wszystkim kremy, body, szampony i wiele innych rzeczy! A kobiety się łudzą że to na celulitis, to na zmarszczki a jeszcze coś na jędrność, a to wszystko jeden kicz! To są zwykłe jedne z tych tanich kosmetyków...a płacimy wyłącznie za reklame,kampanie i te głupie katalogi bo to jest większość ceny. Panie,które tam pracują nie używają tych kosmetyków chociaż mogą je zakupić za 10% normalnej ceny!
Kiedys też uzywałam tych kosmetyków ale są mało trwałe i czesto mialam po nich podrażnienia, Ja nie polecam!
Kiedys też uzywałam tych kosmetyków ale są mało trwałe i czesto mialam po nich podrażnienia, Ja nie polecam!
A ja używam bardzo duzo kosmetyków firmy SORAYA i AA i powiem,że jestem bardzo zadowolona:) a testowalam już różne firmy. Nie możemy też mysleć,że kosmetyki drogie są super a te tanie nie. Ostatnio oglądala fajny program, 50 kobiet mialo testowac krem przeciwzmarszczkowy;) podzielono je na 5 grup i kazda grupa dostala jeden krem do przetestowania,ale nie widziały jakiej firmy. Po paru tygodniach wynik byl taki,że kobiety testujące przyznały najlepszą skutecznośc najtanszemu kremowi. I tak pewnie jest z masą innych produktów... Ja tez mysle,że to co drogie nie musi być akurat skuteczne i dobre, wybieram produkty te ani drogie ani tanie:)
nie mówię ze tanie są złe.
ja również oglądałam ten program.i wiele innych o podobnej tematyce.
ale trzeba też mieć świadomość że za 1.50 nie kupuje się super-lakieru, bo koszt produkcji samego opakowania może wynosić tyle.
co do AA- moja mama używała od baaardzo dawna( dobre 15lat).i niestety zrezygnowała, bo baardzo się pogorszyly.
wszystko zależy od rodzaju cery, oczekiwań itp.
ja również oglądałam ten program.i wiele innych o podobnej tematyce.
ale trzeba też mieć świadomość że za 1.50 nie kupuje się super-lakieru, bo koszt produkcji samego opakowania może wynosić tyle.
co do AA- moja mama używała od baaardzo dawna( dobre 15lat).i niestety zrezygnowała, bo baardzo się pogorszyly.
wszystko zależy od rodzaju cery, oczekiwań itp.
...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
jak psy wierne pod nasz dom...
Kiedyś byłam konsultanką Avonu i przetestowałam bardzo wiele kosmetyków. Na codzień używam kosmetyków począwszy od tych droższych takich jak cienie chanel, róż diora, po te tańsze: tonik tin tin i krem flosleka bo mi odpowiada i po co przepłacać. Z Avonu moim jedynym produktem godnym polecenia jest wydłużający tusz do rzęs, ale to pewnie kwestia moich rzęs np. moja mama nie lubi tego tuszu. Ja używam go od kilku lat i jestem zachwycona. Zawsze kupuję zapas tuszów jak są w promocji.
Polecam z Avonu serię PLANET SPA, olejek na rozdwojone końcówki i kiedyś były świetne płatki na opuchnięte oczy MINERAŁY ISLANDII, ale firma się z nich wycofała nie wiem czemu, bo pół pracy u mnie to zamawiało i były extra. Nie polecam żeli pod prysznic tych tanich, bo strasznie wysuszają skórę
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
A ja Miłe Panie staram się kupować te kosmetyki, które zostały choć w części wyprodukowane w Polsce, kosmetyki firm, które w Tym Kraju płacą podatki (zachodnim koncernom dziękuję).
Poza tym, ważne jest dla mnie to, czy dany kosmetyk nie był testowany na zwierzętach. Wolałabym aby moje dobre samopoczucie nie było okupione męczarniami innych istnień.
Poniżej link do stronki, na której znajdziecie wykaz firm testujących na zwierzętach.
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
Poza tym, ważne jest dla mnie to, czy dany kosmetyk nie był testowany na zwierzętach. Wolałabym aby moje dobre samopoczucie nie było okupione męczarniami innych istnień.
Poniżej link do stronki, na której znajdziecie wykaz firm testujących na zwierzętach.
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
Nie uzywam kremów więc nie wiem, ale w mojej szufladzie nie może zabraknąć 2 rzeczy używanych codziennie - tusz super shock i paletka cieni - właśnie z avonu, żaden inny producent mi nie pasuje jeśli chodzi o te dwie rzeczy, i to od czasu kiedy się pokazały po raz pierwszy, używam ich nie przerwanie, a nawet jesli coś innego spróbuję, to po 2 dniach wracam do "moich sprawdzonych" :)
Co do jakości kosmetyków raczej nie mam się do czego przyczepic, ale współpraca z Avon to coś tragicznego. Po pierwsze podczas składania zamówienia bardzo często produkty są niedostępne przez co traci się klientów. Po drugie czas dostawy jest tragicznie długi. Nigdy nie dochodzi na czas. Na początku współpracy dostawa zajmowała góra dwa dni robocze. Teraz cztery dni to mało. Według mnie jest to lekceważenie stałych konsultantów.