Odpowiadasz na:

Re: Co sie dzieje z kucharzami?

Dzień dobry,polska gastronomia schodzi na psy teraz zanika takie pojęcie jak szef kuchni przecież żeby zatrudnić szefa kuchni trzeba mu dobrze zapłacić i dać umowę,więc nasi pseudo pracodawcy coraz... rozwiń

Dzień dobry,polska gastronomia schodzi na psy teraz zanika takie pojęcie jak szef kuchni przecież żeby zatrudnić szefa kuchni trzeba mu dobrze zapłacić i dać umowę,więc nasi pseudo pracodawcy coraz rzadziej na to idą z reguły jest teraz tak że zatrudniają jednego kucharza który robi wszystko sam łącznie z myciem okapu,i klepią go po plecach chwaląc że jest dobrym szefem kuchni ewentualnie dadzą mu do pomocy jakąś krawcową czy tam emerytkę zupełnie z innej branży i narzekają w tedy że nie mają pieniędzy dlatego pensję muszą płacić w ratach,kupują najtańsze produkty tanie przyprawy całe etc. A od kucharza oczekują pózniej smaku i finezji,ostatnio miałem szefa tak chytrego że kazał mi gotować 30 litrów rosołu na jednym skrzydełku z kurczaka a na koniec kazał dolać trochę oleju żeby pływało oczko w rosole oczywiście pózniej spodziewał się smaku tłumacząc przy tym że ,,my tak zawsze tu gotowaliśmy i było dobrze,,tak wygląda teraz gastronomia w polsce.

zobacz wątek
12 lat temu
~KUCHCIK

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry