Widok

Co sie dzieje z kucharzami?

Od jakiegoś czasu mam problem z zatrudnieniem kucharzy. Widze, że to nie tylko mój problem bo od ponad miesiąca ciągle widze te same restauracje szukające kucharzy. CV praktycznie nie przychodzą. Czy naprawde wszyscy są w Gdańskich hotelach i restauracjach na czas Euro? Czy staje się to deficytowa profesja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak teraz mozecie ocenic na trojmiasto.pl oceniaj.pl na samym dole jest link
bardzo ciekawy temat no ja mam bardzo duze doswiadczenie uwazam sie za naprawde dobrego kucharza . gotowanie to moja pasja i w ocenie klientów spelniam sie w tej dziedzinie. mam swoja jednosobowa dzialalnosc i gotuje prywatnie na weselach przyjecia. popieraam wypowiedzi kucharzy ze stawkami grobowymi to wyzysk prawda dlatego musialem niejedkrotnie pomagac w niektorych hotelach gotowac na weselach bo kucharz nie przyszedl do pracy szok. z jednej strony szokujace z drugiej nie dziwie im sie. Kucharzu jezeli chcesz dobrze zarobic to najpierw pokaz swoje umiejetnosci polowa kucharzy z ktorymi mialem okazje gotowac nie potrafi ugotowac podstawowej zupy najgorsze ze tacy kucharze pracuja w dobrych hotelach nie ujawnie nazw na szczescie jako pomoc. a kto zastapi szefa kuchni. czyzby szef kuchni nie mial wolnego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzień dobry,polska gastronomia schodzi na psy teraz zanika takie pojęcie jak szef kuchni przecież żeby zatrudnić szefa kuchni trzeba mu dobrze zapłacić i dać umowę,więc nasi pseudo pracodawcy coraz rzadziej na to idą z reguły jest teraz tak że zatrudniają jednego kucharza który robi wszystko sam łącznie z myciem okapu,i klepią go po plecach chwaląc że jest dobrym szefem kuchni ewentualnie dadzą mu do pomocy jakąś krawcową czy tam emerytkę zupełnie z innej branży i narzekają w tedy że nie mają pieniędzy dlatego pensję muszą płacić w ratach,kupują najtańsze produkty tanie przyprawy całe etc. A od kucharza oczekują pózniej smaku i finezji,ostatnio miałem szefa tak chytrego że kazał mi gotować 30 litrów rosołu na jednym skrzydełku z kurczaka a na koniec kazał dolać trochę oleju żeby pływało oczko w rosole oczywiście pózniej spodziewał się smaku tłumacząc przy tym że ,,my tak zawsze tu gotowaliśmy i było dobrze,,tak wygląda teraz gastronomia w polsce.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam takie pytanie. Ile pan proponuje takiemu Kucharzowi i jak wygląda ścieżka rozwoju u pana
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
To że jest tak żle w gastronomi to też nasza wina kucharzy po co szkolimy studentów krawcowe ogrodników i tą całą resztę co pracuje teraz za grosze zanirzając stawki w d*pe włarząc swoim pseudo pracodawcą tyrają za 6zł na czarno a kucharze szukają roboty.Sami się sprzedaliśmy trzeba było od początku gonić z kuchni tych pajaców co przychodzili i nieumieli rozróżnić schabu od karkówki a po trzech mieśącach uwarzają się za najmądrzejszych bo ugotowali pomidorowa za 5 razem i szef go poklepał po plecach że dobra.Apeluje nie sprzedawajcie tajemnic zawodowych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale jaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chłopie, naucz się może pisać po polsku. Nawet nie potrafisz poprawnie napisać swojego wykonywanego zawodu. Żenujące.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeś odkopał temat..
A słyszeliście że etat w Europie to 220 godz?

ad ty po polsku pisać nie umiesz to nic dziwnego że w Danii ci lepiej, ale gratuluje zarobków, ogólnie to dobrze że sie odezwałeś -bo może któryś z właścicieli się opamięta i nie będzie proponował 9zł/godz za tak ciężką pracę

jeśli chce Pan dobrego kucharza proszę o kontakt, interesuje mnie umowa o pracę i płaca 20zł/godz.
jestem dyspozycyjny od zaraz i mam oczywiście badania lekarskie /książeczkę SANEPID, średnie kierunkowe wykształcenie i 20 lat praktyki
dradtke@wp.pl

Zapraszamy: Otwarta rekrutacja kucharzy dla brytyjskiej sieci restauracji zlokalizowanych w południowej Anglii.
Spotkanie rekrutacyjne z pracodawcą odbędzie się w dniach 7 i 8 marca 2017 w Krakowie.
Atrakcyjne wynagrodzenie na początek, zwrot części biletu lotniczego do UK, zapewnione zakwaterowanie.
Więcej informacji: +48 516 369 990

jest sporo ogłoszeń o pracę: zatrudnię kucharza, wysyłasz CV multum (nie podają telefonu do kontaktu to wysyłasz CV) , brak odzewu od pracodawcy , a ciągle Ci sami się ogłaszają ciekawe (dodam w CV jest doświadczenie, prace w restauracjach), ale pracodawcy chyba szukają nie kucharza (pewnie wiek po 40 już im nie odpowiada) a studenta do gotowania , z własnych doświadczeń mojego partnera

Bo kucharzowi mus jest odpowiednio zapłacić. Kura domowa, najlepiej w wieku emerytalnym lub renta z grupą jest odpowiednim kandydatem, zupę ugotuje, jajecznicę przyrządzi i naczynia też pozmywa a weźmie za to wszystko góra 1400zł. Zapomnij że kucharz który pracował w dobrych restauracjach dostanie pracę w podrzędnych barach bistro itp.

Jestem zatrudniony w pewnym hotelu w Holandii. Pracuję jako kucharz przez agencje Cervo, warunki są dobre, fajna atmosfera i wynagrodzenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Myślę że może być to kwestia tego że za granicą lepsze warunki oferują. Ja tak wyjechałem przez work4you global kilka lat temu do Anglii jako kucharz i nie mam zamiaru wracać. Praca swietna, już dwa razy awansowałem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (3 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry