Widok

Co z organistą?

Co się dzieje z organistą? Ktoś wie kiedy wróci, o ile wróci. Bo te zastępstwa ciężko brzmią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podobno nie wróci.Takie chodzą słuchy ale czy to prawda nie wiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby proboszcz był normalny to by pewnie wrócił. A ten dziad każdą złotówkę liczy! Nie liczy się człowiwk tylko forsa
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ty jesteś dziad bez żadnego szacunku do ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Z całym szacunkiem ale czy proboszcz szanuje swoich parafian zadłużając parafie kosztem swojego dobrobytu?Czy proboszcz szanuje organiste rzucając mu ochłapy z "pańskiego stołu" o ubezpieczeniu nie wspomnę? Jak uważasz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

No i wszystko rozchodzi się po kosciach. Jak zwykle... niestety...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd takie wieści?Ja słyszałem co innego.Obstawiam,że skończy sie u prokuratora bo ksiądz ma ostrą amnezje i puste konta.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z tego co wiadomo jest juz nowy organista. Ludzie czy wy nie macie sluchu???? To jest żenada. Ten człowiek nie potrafi grać ani śpiewać. Porażka. Jak pan Marcin zagrał to kościół żył. Z kościoła się nie chciało wychodzić. To był organista z jajem. Tylko dla tego tUtah chodziłam do kościoła. Posłuchać normalnej oprawy muzycznej na mszy. To było to coś. Ps. Wielki szacunek dla Pana Marcina za tak piękny śpiew. Ps. Słychać to było, ze robi to od serca. A wam ludzie powinno być wstyd,ze jeszcze plotki puiszczania, ze był za drogi. Idzie do miasta to zobaczycie ile organista kosztuje i to byle jaki,a mieliscie tak wspaniałego i docenic nie umieliscie. Wstyd wam powinno być. Z tego co się orientuje to nie tylko ja jeździłam na mszę do kielna aby posluchac tak wspaniałego śpiewu. Coś pięknego dla uszu. A teraz co w parafi macie to barachlo.WSTYD!!!!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
I jeszcze tylko dodam,że widać było, że jest normalnym,serdecznym człowiekiem. A nie jak inni. Głowa wyżej drzew,bo pan organista. To był przykład dla innych organistów. Wielki szacunek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Skoo masz taką odwagę to podpisz się z imienia i nazwiska, bo coś tu śmierdzi...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Skoro ja mam się przedstawiac to równie dobrze każdy powinien. Jedyne co śmierdzi to niepokojąca sytuacja w waszej parafi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gościu drogi my wiemy co boli naszą parafie i nie potrzeba nam takich "kibiców" jak ty.Może zajmij sie swoją parafią jeśli jesteś wierzący lub czymś innym. No chyba,że żaden z ciebie gość tylko tutejszy co lubi robić zamieszanie.Tego zresztą też nie potrzebujemy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawda boli. Gość napisała tak jak jest, a teraz jest atakowana za to. Bardzo to smutne. Nie wstyd wam?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do licha przecież wiemy jak jest!!!Nie trzeba tego ciągle wytykać.Nie leżymy i nie czekamy na cud.Zaręczam,że sprawa naszej parafii leży nam na sercu i nie zostanie bez rozwiązania.Może lepiej zacząć sie też udzielać w tej materii a nie wymądrzać się na forum!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprawa jak narazie utkneła w martwym punkcie. Proboszcz tuszuje swoje błedy w zarządzaniu parafią załatwieniem u biskupa wikarego pasującego mu czyli "przydupasa". Przychodzi teraz jakiś organista co myśli, że umie grać i śpiewać i parafia za to płaci konkretne pieniądze. Czyli paranoja parafii się rozwija, a psychiatra nic nie robi w tej sprawie, chyba że choroba jest tak zaawansowana i stwierdził, że nie ma szans na ratunek.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest jeszcze spotkanie z biskupem Głodziem. Wciąż zapracowany i czasu nie miał pogadać.Jednak podobno udało sie ustalić termin.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ludzie kochani. Skąd wyście wzięli tego organiste? Co tydzień inny horror . Nie możecie się dogadać z poprzednikiem??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Faktycznie ten organista to porażka. Wczoraj sie nasłuchałem że aż dziś jeszcze szumi mi w uszach. Nie rozumiem tego.Przecież ten gość skądś dojeżdża i kasuje nie małą forse za to.To nie lepiej dogadać się z tym 'który był na miejscu i dorzucić mu grosza? Przynajmniej tego można było słuchać i razem zaśpiewać.Z tym nowym "wirtuozem" tak się nie da. A swoją drogą śp.Pan Treder w grobie sie przewraca słysząc to granie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Miałam szczęście w sobotę. Grał poprzedni organista. Kościół huczał. Aż się chciało słuchać. To była msza. A w środę tragedii ciąg dalszy.
To jest masakra co ten głupi proboszcz wyprawia. Poprzedniemu skąpił, a temu płaci ile chce, bo ten nowy na pewno za parę groszy nie przyjdzie. To jest nie do pojęcia co się w tej parafii się wyprawia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hehe... a ja myślę, że te pochlebne komentarze pisze sam sobie poprzedni organista albo jego rodzina. Jakoś na innych forach nie ma tak obszernych wątków dotyczących organisty!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
do góry