Widok
Z tego co wiadomo jest juz nowy organista. Ludzie czy wy nie macie sluchu???? To jest żenada. Ten człowiek nie potrafi grać ani śpiewać. Porażka. Jak pan Marcin zagrał to kościół żył. Z kościoła się nie chciało wychodzić. To był organista z jajem. Tylko dla tego tUtah chodziłam do kościoła. Posłuchać normalnej oprawy muzycznej na mszy. To było to coś. Ps. Wielki szacunek dla Pana Marcina za tak piękny śpiew. Ps. Słychać to było, ze robi to od serca. A wam ludzie powinno być wstyd,ze jeszcze plotki puiszczania, ze był za drogi. Idzie do miasta to zobaczycie ile organista kosztuje i to byle jaki,a mieliscie tak wspaniałego i docenic nie umieliscie. Wstyd wam powinno być. Z tego co się orientuje to nie tylko ja jeździłam na mszę do kielna aby posluchac tak wspaniałego śpiewu. Coś pięknego dla uszu. A teraz co w parafi macie to barachlo.WSTYD!!!!!!
Sprawa jak narazie utkneła w martwym punkcie. Proboszcz tuszuje swoje błedy w zarządzaniu parafią załatwieniem u biskupa wikarego pasującego mu czyli "przydupasa". Przychodzi teraz jakiś organista co myśli, że umie grać i śpiewać i parafia za to płaci konkretne pieniądze. Czyli paranoja parafii się rozwija, a psychiatra nic nie robi w tej sprawie, chyba że choroba jest tak zaawansowana i stwierdził, że nie ma szans na ratunek.
Faktycznie ten organista to porażka. Wczoraj sie nasłuchałem że aż dziś jeszcze szumi mi w uszach. Nie rozumiem tego.Przecież ten gość skądś dojeżdża i kasuje nie małą forse za to.To nie lepiej dogadać się z tym 'który był na miejscu i dorzucić mu grosza? Przynajmniej tego można było słuchać i razem zaśpiewać.Z tym nowym "wirtuozem" tak się nie da. A swoją drogą śp.Pan Treder w grobie sie przewraca słysząc to granie.
Miałam szczęście w sobotę. Grał poprzedni organista. Kościół huczał. Aż się chciało słuchać. To była msza. A w środę tragedii ciąg dalszy.
To jest masakra co ten głupi proboszcz wyprawia. Poprzedniemu skąpił, a temu płaci ile chce, bo ten nowy na pewno za parę groszy nie przyjdzie. To jest nie do pojęcia co się w tej parafii się wyprawia.
To jest masakra co ten głupi proboszcz wyprawia. Poprzedniemu skąpił, a temu płaci ile chce, bo ten nowy na pewno za parę groszy nie przyjdzie. To jest nie do pojęcia co się w tej parafii się wyprawia.