Widok

Co z organistą?

Co się dzieje z organistą? Ktoś wie kiedy wróci, o ile wróci. Bo te zastępstwa ciężko brzmią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A gdzie gra?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak zgadzam się. Śpiewa inaczej. Śpiewa masakrycznie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ludzie przestańcie się nakręcać.Rownież uważam że obecny organista nie jest wcale taki zły.Poprostu gra i śpiewa inaczej niż poprzedni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

A ten obecny niby organista to co za szopki odwala w kościele? Tego się słuchać nie da i tyle. Kielno zeszło na psy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Skoro mu się nie spodobało,to odszedł.Proste!!!Jego wybór.Jak nie ksiądz to nawet organista przeszkadza.Nie macie się już czego czepiać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Treder pewnie nie ale mieliśmy pana Marcina,który znakomicie sobie radził . Szkoda,wielka szkoda, że odszedł.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

A dla mnie organista jest w porządku, no a Treder za przeproszeniem to nam już raczej nie zagra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cóż. Jestem parafianinem, którego serce boli jak patrzy na swoją parafie, do ktorej chodzę od dziecka. I dobrze pamiętam kunszt i profesjonalizm wielkiego organisty pana Tredera. To co jest teraz to jest tragedia i dno totalne. Dziwie sie, że obecnego organisty nie zamknieto jeszcze za nekanie swoją gra parafian. Proboszcz tez byl kiedyś zupelnie innym księdzem, teraz to tylko dusigrosz, pseudobiznesmen i zwykły złodziej. Serce mi peka jak na to patrze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Panie "Muzyk" skoro pokory nie ma w waszym kosciele w Kielnie to czego oczekujesz od zwykłych ludzi???? Wy dajecie ludzia przykład, a skoro grać nie potrafisz to oszczędź ludziom nerwów! !! Ludzie idą do kościoła się pomodlić, odpocząć. A ty swoją gra i śpiewem wszystko psujesz. I z tej modlitwy parafianie nic nie mają, bo nie mogą się skupić. A skupienie w modlitwie to podstawa. Skoro nie potrafisz grać po skończeniu tylu szkół to odejdź z honorem z tego stanowiska,a nie trujesz ludzi!!!! Szkoła szkoła, a wiedza na temat muzyki liturgicznej to już inna para kaloszy. Sorry,ale z książki się wykuc to nie żaden problem i zdać. Ale trzeba także coś ze sobą reprezentować. Przykro mi bardzo,ale Ty nic ze sobą nie reprezentujesz!! Poprostu żal tego słuchać! !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z całym szacunkiem ale jeśli to wpis pana organisty to warto może pomyśleć dlaczego większość opinii o panu jest negatywnych? Przygrywanie do mszy to zupełnie coś innego niż recital organowy.O ile w tym drugim można pokazać swój artyzm i swoje aranżacje utworów o tyle w pierwszym przypadku trzeba umieć dostosować sie do śpiewających.Dobrze podać muzykę żeby wspólnie można było śpiewać. No i nie wyciskać z tych organów ile Bozia dała bo nie słyszymy niekiedy nawet śpiewu organisty. To tyle jeśli chodzi o opinię amatora ,który jednakże coś tam kiedyś miał wspólnego ze śpiewem chóralnym.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

To do Stela Maris
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A kim ty jesteś, że masz czelność pisać i obrażać? Skoro tak się znasz to może sam zaprezentujesz swoje umiejętności wokalno-organowe skoro w okolicy same "rzempole"! Troszkę pokory cwaniaczku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

,,niema, popszedni, ktury, niemam". W Kielnie jest szkoła?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja do organisty nic nie nam. Może zagra czasem coś źle ale to nic nie wytrzymacie godziny. Podobał mi sie popszedni organista ale go niema. Do księdza proboscza też nic niemam pasterke poprowadził super zamówił orkiestre i chór i jescze ten piękny koncert i jak dzieci przepięknie śpiewały
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale po co piszecie o o organiście ktury już dawno nie żyje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziwne. Skoro tu mieszkasz to powinnaś pamiętac pana Tredera. I z tego co widzę i pamiętam co było to własnie pan Treder mial dobre wyczucie i był organista z krwi i kosci. A ten co teraz jest to zwykły rzempol jakich wiele w okolicy i dziwie się czym sie tu zachwycasz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pytam, bo w każdym obszarze kolęd wygląda to inaczej. Poza tym każdy ma inne zdanie na ten temat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dobrze ,że orkiestra umilała nam dzisiejszą pasterkę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

To na innym temacie sie pytasz o wozenie proboszcza jak wygląda i jestes z tej parafii od urodzenia. Robi wrażenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tu mieszkam od urodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry