Widok

Co z organistą?

Co się dzieje z organistą? Ktoś wie kiedy wróci, o ile wróci. Bo te zastępstwa ciężko brzmią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A to nie jest wątek co z organistą??? Trzeba dobrze czytać a potam komentować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja nie wiem kto to pisze ale wiem co słyszę i wyraziłem swoją opinie.To wszystko.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy nie jest ci wstyd "Gościu" tak oczerniać człowieka. Nic nie mam do byłego organisty ale nowy organista dobrze gra (zgodnie z nutami i rytmem), ma ładny głos. Łatwo zauważyć, że ma doświadczenie w zawodzie. Może przyzwyczaiłeś się do stylu dawnego organisty albo coś nie tak z twoim słuchem?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Widocznie nasze wiejskie uszy nie przywykły do muzyki wykonywanej przez artystę na tak wysokim poziomie.My jednak wolimy tę prostą wiejską muzykę.Tyle lat grał u nas śp.pan Korneliusz Treder.Prowadził tez chór "Kaszubia" który odnosił spore sukcesy nie tylko w naszej parafii.Potem pałeczkę przejął jego uczeń.I całe lata nikt nie narzekał.Dopiero teraz słyszy sie co rusz negatywne opinie o nowym organiście. Może się nie znamy na super, wielkiej artystycznej muzyce ale wiemy co nam do ucha pasowało.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie oczerniam człowieka. Wstydzić się nie mam czego. Napisałam to co słyszałam. Doświadczenie w byciu przydu*asem proboszcza nie świadczy o umiejętnościach (procesja na cmentarzu 1 listopada 2017). Żal było na to patrzeć. Skoro ładnie gra (zgodnie z nutami i rytmem) to czemu tak źle się z nim śpiewa??? Ja nie słyszę tego śpiewu co był kiedyś w tej parafii. Taki fachowiec powinien pociągnąć kościół do śpiewu bez problemu, no przecież ma "doświadczenie". Wasza Parafia, wasz problem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Potwierdzam 1 listopada była masakra i na pewno nie grał zgodnie z nutami
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jasne, że tak, a te pomyje na nowego organistę wylewa "towarzystwo wzajemnej adoracji" byłego organisty...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

O rety... pewne jest, że ten co stracił pozycje przydu*asa to pisze hi hi... ( kto inny by to wymyślił ;) ?)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wy durnie! ! Dostaliśmy to na co zasluzeliście. Sluchajcie sobie te berdymaly nowego przydu*asa! !! Słyszałam poprzednika w innym kościele. Z dnia na dzień rozkwita,a nie jak kielno zakwita!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja myślałam, że średniowiecze się skończyło, ale widzę, że trwa w najlepsze w zapiziałym Kielnie. Proboszcz parafię okrada w najlepsze i się śmieje a owieczki przytakują na wszystko no bo to nic takiego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może to on a może nie ale racja jest.Dziś naprawde bardzo się starałem ale śpiewać się nie dało a i słuchać ciężko było.To nie żadne śmichy, chichy ,my byliśmy przyzwyczajeni do organisty,który potrafi śpiewać wspólnie z ludźmi.Przecież w całej parafii nie wszystkim słoń na ucho nadepnął.Dobry organista potrafi tak podać melodię, że można wspólnie śpiewać a i sam powinien brzmieć jak należy nie jak koza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może to proboszcz i jego nowy organista piszą o "wzajemnej adoracji " byłego organisty. Ludzie to nie jest ciemna masa i słysza ten spiew o ile można to nazwać śpiewem. Poprzednik bardzo dobry zrobił krok odchodząc z tej parafii. No chyba nikt by nie cchciał uczestniczyć w tych kradziezasz proboszcza. A zwłaszcza, że sam był okradany przez proboszcza,skoro mu płacił marne 500 zł. A miliony na kacie. Wstyd powinno być proboszczowi!! A wracając do poprzedniego organisty to się tylko niszczył przy proboszczu. Jak byście ludzie nie zauważyli to proboszcz nikogo nie szanuje,ma ludzi za śmieci tylko wasze pieniądze widzi nic więcej. A zwyklego człowieka ma za nic.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten nowy organista został wywalony chyba z Opery Leśnej.Masakra tego się nie daje słuchać.Rok temu to się nie chciało do kościoła chodzić bo ksiądz cyrk odwalał teraz organista.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Równowaga w przyrodzie musi być
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Równowaga w przyrodzie musi być a tak poważnie to jest problem z synchronizacja organista - reszta

Proboszcz siedzi cicho, bo mu list napisali i teraz udaje że jest normalny. Można? Jak się chce i to normalnego można udac będąc wariatem w obawie o ciepłą posadke.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry aktor z niego a te babcie wpatrzone w niego jak był samym Bogiem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co prawda to prawda.Nie da się tego słuchać a śpiewać tym bardziej.Pamiętam kiedyś byłem na mszy w parafii w Redzie.Tamten organista tez sobie nie radził a śpiew przypominał beczenie kozy.Współczułem parafianom ciesząc się ,że w Kielnie mamy pana Tredera.Teraz inni nam współczują.

Tak Pan Treder to był dobry organista. Bardzo dobrze grał, chor tez wspaniale prowadził. Chciało sie słuchać. A teraz nowy chor tragedia, nowy organista porażka. Tego się nie da wytrzymać. Najpierw poziom duchowy sięgnął bruku przez proboszcza, teraz śpiew zamordował organista.

Pan Marcin też pieknie grał i gra do dziś tylko że w innej parafi już niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry