Widok
Co z tą Świętokrzyską??
Czy ktoś w końcu odpowie za sytuację, która ma miejsce po wybudowaniu pseudo ronda na skrzyżowaniu Świętokrzyska - Havla? Przecież to woła o pomstę do nieba!! Dzień w dzień setki kierowców stoi na Świętokrzyskiej w korku dojeżdzając do Havla. Sytuacja nie miała miejsca przed wybudowaniem ronda, ani nawet po wybudowaniu, ale przed włączeniem sygnalizacji. Ktoś najwyraźniej dał dużeeeego ciała programując sygnalizatory. No przecież nie może być tak, że nowa inwestycja diametralnie pogarsza warunki drogowe, zamiast je polepszyć. Do d*py z takimi ulepszeniami. Cały pomysł dojeżdzania samochodem do pętli, aby przesiąść się na tramwaj bierze w łeb, ponieważ dalej już nie ma korków i jazda samochodem jest przyjemna. Więc po co się przesiadać? A miało byc dokładnie odwrotnie. Pomysł tej inwestycji spali na panewce, jeżeli nie ułatwi się dojazdu samochodem do pętli. Miliony wyrzucone w błoto i warunki drogowe jeszcze gorsze niż przed. Dziękujemy za takie ulepszenia!!!!
Dzisiaj poszło w miarę sprawnie, ale to wiąże się z wolnym w szkole i mniejszej ilości aut jadących w relacji dom-szkoła-praca.
Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale po włączeniu sygnalizacji wszystko szło znośnie, do momentu poszerzania zakrętów, ponieważ nie mieściły się autobusy oraz ciężarówki.
Z tego co widziałem pasy są już poprawione, zobaczymy co będzie po świętach.
Nie zmienia to faktu, że przydałby się nowy wjazd na obwodnicę, który prowadziłby przez Nowy Horyzont. Może za kilka(naście) lat.
Czekamy też na: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Gdansk-mniej-korkow-na-Poludniu-Cena-eksmisje-i-wyburzenia-n38003.html
Nie wiem czy dobrze mi się wydaje, ale po włączeniu sygnalizacji wszystko szło znośnie, do momentu poszerzania zakrętów, ponieważ nie mieściły się autobusy oraz ciężarówki.
Z tego co widziałem pasy są już poprawione, zobaczymy co będzie po świętach.
Nie zmienia to faktu, że przydałby się nowy wjazd na obwodnicę, który prowadziłby przez Nowy Horyzont. Może za kilka(naście) lat.
Czekamy też na: http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Gdansk-mniej-korkow-na-Poludniu-Cena-eksmisje-i-wyburzenia-n38003.html