Widok

Co zamiast tortu?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Wyprawiam córce urodziny w bawialni. Nie chcę tortu, głównie z uwagi na regulamin bawialni. Tylko pytanie - co w zamian? Bo jednak ważne jest by był ten moment śpiewania jubilatce "sto lat". Żadne ciasto nie wchodzi w grę. Macie pomysł?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nawet biszkopt /babka ???? ja tez jednego roku nie miałam torta na urodzinach na placu zabaw - tort byl w domu , sto lat zaspiewali po wręczeniu prezentów zanim zaczęli jeść to co bylo na stolach -ciastka , cukierki, itp.
upiecz myffinki, i zwiąż je w koła róznej wielkości wstążką.
później ułóż jedno koło na drugim i masz coś a`la tort.
nikt się nie upaćka, bo mufinki są pezecież w papilotkach (papierkach), każde dziecko weźmie w rączkę i poleci do zabawy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W tej bawialni sugerują, by nabyć ich tort, a cena: 50 zł/kg. Zakładając że tort ma około 1,5kg to ... jednak wolę tę kasę przeznaczyć na coś innego. Mogę przynieść swój tort, ale za pozwolenie na przyniesienie swojego tortu muszę zapłacić 30 zł. Stąd też poszukiwanie alternatyw.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tez wlaśnie dlatego zrezygnowalam z tortu , mój syn tortow nie jada a i większość dzieci rozgrzebie i zostawi - to się zupełnie nie opłaca :-((( - powiedziałm ze mój syn tortow nie jada i kupowac nie zamierzam ...dlatego babka/ciasto czy właśnie muffinki to dobry pomysł .A jak nie pozwolą to zupełnie daruj sobie tort - ja miałam tort tylko dla gości w domu.
ja synkowi do złobka upiekłam babeczki - wszyscy zjedli i byli zachwyceni

zapytaj sie za co tam sie w zasadzie płaci?

czy za przyniesienie własnego ciasta - nie koniecznie tortu tez jest opłata?

bo jak tak to mozesz nabyc tylko paluszki, soczki, ciastka itp

synek moze np wyjsć na srodek z balonami a po odspiewaniu 100 lat puscic te baloniki zeby wszyscy łapali
a on dmucha swieczke ( tylko trzeba wymyslec do czego ja przymocowac) a w nagrode dostaje korone..

pomysłów moze byc z reszta ze 100 innych ale trzeba sie wykazac inwencja i przygotowaniami

z tortem wiadomo łatwiej..
"Mięsny Jeż" ;)

Przepraszam, musiałam sobie zażartować ;)

A co do zamiennika tortu... może "tort" z owoców?
A może w kształcie tortu ułożone równe pudełeczka dla każdego gościa a w nich np. cukierki, albo coś ;)
image image

Mój synek miał niedawno urodziny i nie lubi tortu. Też się głowiłam co zrobić, żeby podkreślić ten wyjątkowy moment i tak trafiłam na FB na stronę "Papierowe słodkości" z tortami z papieru. Zamówiłam taki tort z 20 kawałków i napełniłam słodyczami. Dzieci były zachwycone, rodzice również ponieważ nie trzeba było pilnować pociech, żeby się nie wymazały. Tort zrobił furorę ponieważ nikt się wcześniej z takim czymś nie spotkał.

Chodzi Ci o pudełka przypominające kawałek tortu, które uklada się w ojręgu i imitują pokrojony tort?
Łatwo je zrobić samodzielnie. Są szablony w sieci. Do środka słodycze albo malutki upominek.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

do góry