Widok
Co zrobic jesli byly pracodawca utrudnia życie??
Witam mam poważny problem.Pracowalam 2 lata temu w sklepie,zwolnilam sie sama bo bylo nie do wytrzymania pelen mobing i szef nie placil za soboty i niedziele w wyniku czego sprawe zglosilam do PIP i oni nakazali mu wyplacic wynagrodzenie za godziny nadliczbowe za caly okres pracy ,mi i wszystkim ekspedientka.Teraz moj problem polega na tym ze nie moge nigdzie dostac pracy bo jak ten szef sie dowiaduje gdzie ja jestem to ostrzega zeby na mnie uwazali.Tak zyc przeciez nie da sie zmieniajac prace co miesiac i pracujac ok tydzien lub dwa.Dlaczego inni pracodawcy sie boja i czego tez nie rozumiem przecierz jak ktos jest nieuczciwy w tym przypadku to pracodawca to trzeba mu to ukrocic.Nie wiem gdzie mam zglosic ten problem,mozecie mi cos doradzic??
Zgadzam się z Anią po prostu zgłoś to na policję ale najlepiej jeśli masz świadka że Twój były pracodawca kontaktuję się z dotychczasowym i ktoś to widział lub słyszał to masz dobrą podstawę by to zgłosić, a następnie z powództwa cywilnego zgłosić wniosek do sądu i dodatkowo na jego koszt,gdyż nie masz kasy bo nie możesz przez niego znaleźć pracy i nie masz dochodów. Powodzenia
A co zrobic jak byly pracodawca wysyla pracownikow do pracodawcy i kaze im mowic ze osoba ktora zatrudnil jest nieuczciwa mimo iz nic zlego nie zrobila a zostala bezpodstawnie oskarzona o kradziez. Pracowala tydzien a w tym czasie byly pracodawca 5 razy wyslal swoich szpiegow by mowili klamstwa na pracownika ktorego zatrudnil po tym ta osoba zostaje zwolniona i co robic