Widok

Co zrobic jesli byly pracodawca utrudnia życie??

Witam mam poważny problem.Pracowalam 2 lata temu w sklepie,zwolnilam sie sama bo bylo nie do wytrzymania pelen mobing i szef nie placil za soboty i niedziele w wyniku czego sprawe zglosilam do PIP i oni nakazali mu wyplacic wynagrodzenie za godziny nadliczbowe za caly okres pracy ,mi i wszystkim ekspedientka.Teraz moj problem polega na tym ze nie moge nigdzie dostac pracy bo jak ten szef sie dowiaduje gdzie ja jestem to ostrzega zeby na mnie uwazali.Tak zyc przeciez nie da sie zmieniajac prace co miesiac i pracujac ok tydzien lub dwa.Dlaczego inni pracodawcy sie boja i czego tez nie rozumiem przecierz jak ktos jest nieuczciwy w tym przypadku to pracodawca to trzeba mu to ukrocic.Nie wiem gdzie mam zglosic ten problem,mozecie mi cos doradzic??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sukcesywnie zgłaszać go anonimem do wszelakich instytucji.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak kto gdzie... doPip, sanepidu, urzędu skarbowego, inspekcji handlowe i tak co najmniej raz w miesiącu kontrola z tych instytucji Facet ma chyba za dużo czasu na pierdoły.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak mysle czy mozna takiemu typowi zrobic sprawe cywilna w sadzie???Kiedys byla podobna sytuacja i ktos ja wygral i pracodawca musial wyplacic kase ktora poszkodowana mogla w tym czasie zarobic.Wiecej o tej dziewczynie poprostu z nikim nie rozmawial.:)
Zgadzam się z Anią po prostu zgłoś to na policję ale najlepiej jeśli masz świadka że Twój były pracodawca kontaktuję się z dotychczasowym i ktoś to widział lub słyszał to masz dobrą podstawę by to zgłosić, a następnie z powództwa cywilnego zgłosić wniosek do sądu i dodatkowo na jego koszt,gdyż nie masz kasy bo nie możesz przez niego znaleźć pracy i nie masz dochodów. Powodzenia
Dzieki za rade.Ktos musi cos z tym zrobic bo w takim tempe przepracuje cale trojmiasto w zdluz i wszerz....Tak sie życ nie da.Ja chce tylko pracowac i nic wiecej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie zrób tak jak Ci doradza Ania, tylko na spokojnie znajdz jakiegoś świadka a nawet nagraj to jako dowód przedstaw w sądzie, zgłos na policje i facet szybko powinien sie uspokoic. Powodzenia i trzymam kciuki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co zrobic jak byly pracodawca wysyla pracownikow do pracodawcy i kaze im mowic ze osoba ktora zatrudnil jest nieuczciwa mimo iz nic zlego nie zrobila a zostala bezpodstawnie oskarzona o kradziez. Pracowala tydzien a w tym czasie byly pracodawca 5 razy wyslal swoich szpiegow by mowili klamstwa na pracownika ktorego zatrudnil po tym ta osoba zostaje zwolniona i co robic
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgłoszenie na policję w celu spisania protokołu i oddanie sprawy do wyższych izb o pomawianie oraz poświadczenia nieprawdy - sprawa cywilna. Jeden dwóch świadków w zupełności wystarczy.
Nie bardzo rozumiem jak się dowiaduje???

Poza tym nie łatwiej uprzedzić nowego pracodawcę i uczciwie zgłosić sprawę? Poza tym bezpodstawne zwolnienie z pracy też można zgłosić do Sądu pracy i nakazać przywrócenie.

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

GDDKIA praca opinie (7 odpowiedzi)

Proszę o opinie na temat pracy w dziale finansowo-księgowym w Gdańsku,

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

do góry