Widok

Cocomo- OPINIA

Dostałam propozycję pracy w klubie Cocomo i zrobiłam kilkudniowy research internetowy na temat sieci Event. Wnioski do jakich doszłam są następujące:
- za przesłodzonymi, rajskimi opiniami o pracy w Cocomo stoi sama firma Event, która w końcu jest agencją marketingowo- reklamową, wiedzą więc że aby dotrzeć do potencjalnie dużej liczby dziewczyn muszą aktywnie udzielać się na forach. Tematy łatwo znaleźć. O ich stałej obecności na forach różnego typu świadczy chociażby to, że sami na nich piszą, że jeśli jesteś zainteresowana to taki a taki numer bo szukamy właśnie pracowników. Fora są więc regularnie przeczesywane przez konsultantów. Zwłaszcza forum.pracowita.pl
- nie od dziś wiadomo, że aby potencjalna kandydatka zainteresowała się ofertą trzeba rzucić niebotyczne kwoty. Przyznam się bez bicia, że sama początkowo dałam się na to złapać. Zastanawiająca jest też mnogość ofert na bezpłatnych serwisach ogłoszeniowych. Ach tak, zaraz ktoś mi standardowo odpowie: "Bo to dynamicznie rozwijająca się korporacja i otwierają coraz to nowe kluby". Yhm.
- przeprowadziłam również research na forach zagranicznych. To, co piszą o Cocomo obcokrajowcy, którzy dali się zwieść, zamurowało mnie. Pewnie ktoś rzucał już topik na tripadvisor, temat pojawił się również na lonely planet. Linki podaję u dołu.
Nie przekonają mnie argumenty, że dobrze im tak, nie trzeba było tam chodzić itd. Jasne, że nie pochwalam takich wycieczek. Nie oznacza to jednak, że można człowieka bezkarnie okradać na kilkadziesiąt tysięcy złoty!
- o nagminnych spóźnieniach w wypłatach, absurdalnych karach pieniężnych czy nawet braku zapłaty za pracę nie będę się wypowiadać, gdyż po tym wszystkim co przeczytałam oczywiście nie zdecydowałam się na pracę w tej firmie i nie doświadczyłam tego na własnej skórze, polecam jednak zwrócić uwagę na to, co piszą osoby poszkodowane, a nie łudzić się, że po dwóch miesiącach pracy można kupić samochód. Życie nie bajka, za sam wygląd i gadkę nie zarabia się takich pieniędzy. Mi na rozmowie zaproponowali 3x mniej niż się spodziewałam, chociaż zaznaczyli, że reszta zależy od mojego 'zaangażowania'
- no i właśnie, to 'zaangażowanie': na czym polega? Poczytałam opinie klientów, którzy jednym słowem są mocno zdegustowani i zniechęceni do odwiedzania klubu. Wystarczy popatrzeć jak na Panie z Różowymi Parasolkami reagują przechodnie. Młode dziewczyny, najczęściej uczennice, są omijane szerokim łukiem lub obrzucane wyzwiskami. Za każdego przyprowadzonego klienta mają mniej niż 10 zł prowizji (informacja od P. Rekruterki). A zwiedzeni? Przychodzą do klubu zrelaksować się a nie mogą się opędzić od, cytuję, "żebraczek", które błagają o drinka. Tak to widzi jedna strona, a co na to druga? Osobiście nie wiem, jednak tyle co w różnych tematach wyczytałam to dziewczyny są do tego zmuszane, a nie przepraszam, "motywowane", bo przecież trzeba na prowizję zarobić. Bardzo podobał mi się jeden artykuł o lublińskiej placówce, pewnie też już się gdzieś przewijał, wrzucam na końcu.
- kwestia nieczystej przeszłości właściciela: cóż, podobna historia jak z amber gold, tyle, że jeszcze ostrzejsza. Resztę sobie wygooglujcie.
- osławione szkolenia w Krakowie: obiecują zwrot kosztów za dojazdy, dietę 50 zł brutto i zakwaterowanie. W 1 mieszkaniu jest kilkanaście dziewczyn. Wyobraźcie sobie jakie są szanse na skorzystanie z łazienki. Szkolenia odbywają się w weekend, przy największym ruchu. Za samą pracę nie dostaję się ani grosza. Te informacje mam już z niedawnej rozmowy kwalifikacyjnej. Ach i znowu któraś krzyknie "A kto to za szkolenia płaci?!". Cóż, byłam już na paru i za KAŻDE mi zapłacono. Szkolenie to nie łaska pracodawcy tylko jego obowiązek.
- praca od 20 do ostatniego klienta. Sama Pani Rekruterka przyznała, że zdarzało się, że trzeba było siedzieć do 11-12. Tu już nie będę się tak czepiać, P. Rekruterka była przynajmniej szczera, zresztą na pewno znajdą się osoby którym praca 14 godzin w pełnym makijażu na niebotycznych szpilach nie przeszkadza. Pamiętajcie o uśmiechu i nastawieniu na cel!

To na razie tyle. Oczywiście z miejsca pozdrawiam osoby, które już szykują wyszukane wulgaryzmy i teksty w stylu 'nie udało ci się to się mścisz', albo 'pewnie jesteś z konkurencji' czy 'jesteś po prostu zazdrosna'. Wszystkim tym, którzy zastanawiają się nad podjęciem pracy w jednym z klubów Event, jak dobra ciotka- odradzam. Oczywiście możecie moją opinię mieć w głębokim poważaniu i również to szanuję. Niemniej jednak jak już się przekonacie co w trawie piszczy- mówcie o tym głośno. Te kluby niedługo padną, ale póki mogą to grubo doją naiwnych. I klientów i pracowników. Pozdrawiam.

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=2312871

http://www.tripadvisor.co.uk/ShowTopic-g274735-i5589-k6389371-Cocomo_Club_Sopot_Card_Scam_Fraud_Gdansk-Sopot_Pomerania_Province_Northern_Poland.html

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,14142819,Firma_gwarantuje_zarobki__3_10_tys__miesiecznie__O.html
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podpisuję się pod tym rękami i nogami. Przepracowałam tam parę dni i to był istny koszmar. Nigdy więcej!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ps. Szczególnie odradzam gdyński klub - obecna kierowniczka to najgorszy rodzaj osoby, z jaką kiedykolwiek miałam do czynienia w życiu.
Typ agresywnej dresiary z czerwonymi tipsami, która ma głęboko w d.... swoje podopieczne, byleby tylko jak najwięcej naciągały klientów, często kosztem swojego zdrowia fizycznego i psychicznego..
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hej a możesz opisać szczególny pracy w gdyńskim klubie,bardzo mi zależy,bo obawi się ze tam trafie,a wole wiedzieć na co liczyć,chodzi o stanowisko barmanki,gdzie tem klub dokladnie jest?jak z placeniem?jak wygladalo szkolenie w Krakowie?bardzo proszę o pomoc,ile zarobilas?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
nie idź tam, naprawdę :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Klub znajduje sie na Skwerze Kościuszki w Gdyni, ja pracowałam tam parę dni i było sympatycznie.
Obecnie pracuje w Sopocie, jako kelnerka - jest rewelacja :)
Praca jest fajna ,czasami jest długo ale jest warto.
Pracowałam w wielu klubach, ale zarobki tu są bez porównania.
Wypłatę dostaje regularnie 1 w tygodniu, tak jak było mówione na szkoleniu.
Słyszałam, że szukają osób też do klubu w Sopcie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13
zapomniałam o szkoleniu heheh :)

Ja szkoliłam się w Krakowie, bałam jechać - Nie było czego.
Byłam w stałym kontakcie byłam z osobą która mnie rekrutowała.

Będąc na szkoleniu wszystko już wiedziałam,
1 dzień teoria a później praktyka w klubie.
Poznałam fajne osoby np. z Poznania, Warszawy itp.
Ale ja pracuje w Sopocie
Nie ma się czego bać :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 13

Cocomo- OPINIA

Co Wy chcecie od tej Gdyni? Ja tam pracuję jako kelnerka i faktycznie kierowniczka dała Nam nieźle popalić na początku, ale zaraz góra zainterweniowała i sytuacja kompletnie się zmieniła. Kiedy wróciłam po szkoleniu z Warszawy w pierwszy weekend udało mi się sprzedać 2 szampany - co wierzcie lub nie, moim zdaniem jest wyczynem! :D Nie rozumiem ludzi, którzy po jakiejś zje**e rezygnują i się poddają! Ludzie, przecież w każdej pracy nikt nie będzie Was głaskał, a oper od czasu do czasu się przydaje, przynajmniej wiemy, że jesteśmy zauważone i jak powinnyśmy pracować :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
RoxAnn, widać, że lubisz jak na Ciebie non-stop krzyczą (masz mentalność niewolnika nie Pana/ wolnego człowieka).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem po szkoleniu już barmański na Bieslko Białą i naprawdę nie widze tu osławionych szkoleń:/ Dostałam normalnie pieniądze dwa razy w tyg. za szkolenie i zwrot za bilet pociągowy, fakt mieszkanie jest na kilka osób ale dla mnie to i lepiej, było fajnie z dziewczynami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
ja też pracowałam i nie polecam, wszytskie negatywne opinie ktore są na forum to szczera prawda. Do tego na szkoleniu szystkim przyszlym pracownikom mowią że maja obowiązek przez 30 minut dziennie pisać pozytywne opinie na forach...więc same sobie to przemyślcie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Coś wam się pomyliło, za szkolenie normalnie jest płacone i do tego wszystko na czas, koszty dojazdu też mam zwrócone! Kasa wpływa na czas podczas pracy! Dziewczyny spróbujcie a nie powielacie jakieś głupoty napisane na forach!
Ja pracuje już od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolona i wszystkim polecam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czujesz się poszkodowany przez cocomo? Szukam chętnych do reportażu. Zapewniamy anonimowość. Napisz: florencja.florencja@gmail.com
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj kolega byl3 razy w cocomo w Bydgoszczy ok 3 rano lokal praktycznie pusty nagle na kolana usiadla mi sadzac po akcencie Ukrainka zachecajac go ba priv room gdzie ceny zaczynaja sie od 7 tysiecy do 15 ja sie pytam kto normalny da za zwykly 7 minutowy pokaz 10 tysiecy??apy pewnie sprawdzic czy ma pieniadze 3 dziczymy mu mowily idz kup flaszke do sklepu a my z toba pojdziemy jak powrzechnie wiadomo ze wyjsc nie moga albo bo zwyczajnie nie wpuscic wiedzac ze jest pusty
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niech kolega Coco uważa na słowa o Ukrainkach, bo skończy jak Kuba Powiatowy, który myślał, że jest wojewodą (dawne polskie przysłowie).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Można dobrze zarobić, dodatkowo masz darmowe drinki i darmową bieliznę i darmowe zakwaterowanie podczas szkoleń w ekskluzywnych klubach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
~mm może jeszcze pracujesz tam za darmo ??! :)
nie, ale tak można wywnioskować z opini osób które tak pracowały pracowały
Zdecyduj się mm pracowały czy nadal 'pracują' - faktycznie się opier**lają ?? I co sądzisz o rzekomych usługach 'dodatkowych' wykonywanych w tych klubach - jest to prawda czy nie ??!!
Myślę, że jest to mafijny interes, cichy burdel pod przykrywką klubu, gdzie te panie podczas jakiejkolwiek kontroli tylko sprzątają, lub akurat już są po pracy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak myślisz dlaczego tancerki z relacji innych pracownic są widywane naćpane? Dlaczego przyuczając do prostytucji uzależnia się dziewczyny od różnych używek?
dodatki nie maja miejsca, pytalem, duzo proponowalem nie chcialy. no i tak se pilismy do rana
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taki drinki tam walą, zero rozcieńczania po jednym już się nie pamięta co się dalej działo, obsługa była tak miła, że pomogła mi wklepać pin na terminalu płatniczym, ledwo na nogach mogłem ustać, a co dopiero uprawiać seks.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogłeś o wodę poprosić jak już musisz pić mocne drinki - zawsze można zamówić piwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaki seks! Chyba Ci się coś pomyliło z jakimś innym klubem! U nas nie świadczy się usług seksualnych! Dziewczyny wykonują taniec artystyczny a to chłopcze nie jest seks!! Klub jest ekskluzywny!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
cocomo srocomo
Taa... klub jest ekskluzywny jak cała Warsiawka (pisownia zamierzona), która tam pewnie zjeżdża. Z relacji kolegi, który zajrzał tam z ciekawości wiem, że chcieli go oskubać na jego całą pensję, ale na szczęscie wypił tylko piwko i czym prędzej uciekł ze względu na obce mu, zalane w pełni towarzystwo. Podobno dziewczyny w Gdańsku też nie atrakcyjne są (może efekt operacji plastycznych całego ciała ??), niemiłe i strasznie nachalne.
Taniec artystyczny?
Hahaha
Tego typu kluby to straszne dno. Zatrudnia się jakieś tępe dzidy, które nie mają swoją osobą nic do zaoferowania poza cyckami i ładną buzią. Potem te tępe dzidy skądinąd dość ciężko pracując robią wszystko, żeby naciągnąć jeszcze głupszych facetów na drinka za 100zł z owocami do niego za 1000zł (ceny podałem z głowy, są dużo droższe drinki w cocomo, a co do owoców- na owoce mniejszy VAT, stąd takie machlojki). W ogóle jak można być tak bezmyślnie głupim, próżnym i frajerskim, by pokazywać się w takich patologicznych spelunach? Jak kogoś jaja swędzą to taniej mu wyjdzie zamówić sobie panienkę za 100zł/h niż płacić krocie za nic i patrzeć, jak tępe dzidy wdzięczą się do niego. Prostytutka chociaż nie udaje, że robi to za kasę.
@M30+ image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Hal
No faktycznie, artystka z niej nie z tej ziemi :D
hm to ciekawe

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

do góry