Widok

Coś się zmieniło...

Mimo TROSKI ;) "anonima", zaglądam na Forum regularnie.
Kiedy od paru dni zawiera głównie analizę ratlerków, to pisać czegokolwiek się nie chce.
Ale zauważyłem dwie rzeczy:
- skonsolidowany atak "na ratlerka", co pewnie zauważyli wszyscy, a co zohydza Forum do bólu
- nagłą ciszę atakujących (szczególnie dwóch zer) po ewidentnej wtopie wizerunkowej ich mocodawców.

Na szkolenie z pijaru wyjechali ? ;>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z PRLu to ty się łowco wyłoniłeś. Uczyłeś się i pracowałeś dla tego systemu, za darmo szkolili cię w komunistycznych PRL owskich szkołach. Należałeś zapewne do TPPR, ZMSu, SZSP. Przesiąknąłeś tą lewicową ideologią będąc indoktrynowany już w przedszkolu. Nie wymażesz tego ze swojego życiorysu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Duszno jest-trzeba otworzyć okna."

To jest modelowy komentarz do przeanalizowania.
Jego autor zaraz będzie piszczał, że się go deprecjonuje, uderza w jego cenny światopogląd, a on jest przecież tylkopokojowo nastrojonym barankiem dbającym o merytoryczny przekaz. Himalaje hipokryzji.

A Ty kimś jesteś czlowieku ? Czy internet jest Twoim prywatnym poletkiem, zarezerwowanym dla takich jak Ty ? I tylko Twój światopogląd ma tutaj królować? I to światopogląd komunistyczny lub postkomunistyczny ? Minęły te czasy, kiedy w Trybunie Ludu mozna było pisać o kimś tak jak ty piszesz, cytuję:

"A tu niejaki mizoginistyczny facecik, wtrącający swoje trzy grosze do każdego wątku-pisze jakiś pełne piwnicznego kurzu rozprawki o polityce, miesza życie codzienne z polityką, wyrywa z kontekstu pojęcia dotyczące kultury, moralności i bruka je obrzucając politycznym błotem"

Trybuna napisała i nkt nie mogł jej odpowiedzieć. Ale czasy się zmieniły i teraz ja, droga Trybuno Ludo mogę ci odpowiedzieć. A to dlatego ,że ludzie odzyskali wolność polityczną która jest królową wolności bo daje ludziom równość, także równość w dostępie do informacji. I żadna komuna już nam tego nie odbierze.

I jeszcze jeden super cytat - "łapaj złodzieja" lub "To nie moja ręka":

"Ale z agresywnym, ordynarnym narzucaniem swojej wizji rzeczywistości, powinien przystopować."

Czy ktoś komuś w internecie, w w i r t u a l u może cokolwiek narzucić? To jest po prostu wywodzące sięjeszcze z peerelu ordynarne kłamstwo. Powiedz jednoznacznie, że jesteś zamordystą i nie pozwolisz innym zabierać głosu w przestrzeni publicznej.

Czysta hucpa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Sadyl
Zapamiętaj sobie, proszę, że szeregi zer tworzą łańcuchy
Zmieniło się. Już od dłuższego czasu czytam to forum. Wypowiadam się niewiele. Forum to miejsce, gdzie można czegoś dowiedzieć się o codziennym życiu tu i teraz, dowiedzieć się co piszczy w trawie i takie tam. A tu niejaki mizoginistyczny facecik, wtrącający swoje trzy grosze do każdego wątku-pisze jakiś pełne piwnicznego kurzu rozprawki o polityce, miesza życie codzienne z polityką, wyrywa z kontekstu pojęcia dotyczące kultury, moralności i bruka je obrzucając politycznym błotem. Zupełnie jakby polityka stanowiła sens wszystkiego, była epicentrum życia. Tak nie jest, nie było i nigdy nie będzie. To tylko teoretyczno-abstrakcyjne rozważania. I to pisane koszmarnym stylem-ale nie każdy musi mieć dryg do pisania. Ale z agresywnym, ordynarnym narzucaniem swojej wizji rzeczywistości, powinien przystopować. I to wyraźne dawanie do zrozumienia, że ty to jesteś nierozgarniętą kobieciną/facetem a ja wiem lepiej-to poniżej krytyki. Duszno jest-trzeba otworzyć okna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sadyl : moją ocenę tej kampanii dostrzegł nawet jej adresat.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sadylu,
używaj poprawnej polszczyzny, "grafomaństwo" odnosi się do twórczości literackiej, a w tej dziedzinie żadnych talentów, nawet grafomańskich, nie posiadam. Miło mi, że mnie doceniasz, ale mnie, proszę, nie p r z e c e n i a j. Z góry dziękuję. z ukłonami,
łowca absurdów i lemingów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

>czynienie z niego chłopca do bicia świadczy jedynie o czyniących.

Święta prawda. Nikogo bić nie wolno.
Tyle tylko, ze to już dawno nie jest chłopiec, wiec chyba sam wie co robi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nic sie nie zmieniło---banda łajdakow dyskutuje ze soba nadal
czesc towarzystwa nie wychyla głowy zza kotary...za goraco jest
nastepna ofiara bedzie otrzasac sie z narcyzowego brokatu
a chory bedzie ratował naród kolejnymi felietonami
panowie z opozycji beda na pozycji
krol na tronie broni swej pozycji
branki ...nasłuchuje
i takie to panowie
ch..e
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pominę zupełnie moją ocenę ciebie.
Bez względu, jak wkrurwiające jest zetjotowe grafomaństwo, czynienie z niego chłopca do bicia świadczy jedynie o czyniących.
O czym pisał już Cross i nie tylko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziwił bym się, gdyby te zatechle wpisy łowcy nie znalazły podatnego gruntu na adekwatną reakcję. Chłop dorobił się już swojego fanklubu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A skoro o strzelaniu w stopę mowa, to akcja nabiera tempa, w kolejnej strzelaninie wziął udział pan Janusz Lewandowski:

https://wpolityce.pl/polityka/367728-frustracja-lewandowskiego-na-twitterze-szlag-mnie-trafia-gdy-zdobyte-z-moim-udzialem-fundusze-ue-zasilaja-ks-rydzyka-czy-fundacje-elbanowskich
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sadyl

Dlaczego irytujesz się tym "skonsolidowanym atakiem"? Przecież nic bardziej nie obnaża " jakości intelektualnej" tego środowiska. A wydarzenia w europarlamencie postawiły kropkę nad "i". Niech se dalej w stopę i kolano strzelają, niedługo bedą mogli poruszać się wyłącznie na wózku. Nie odbieraj im okazji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Od powyższego wpisu minęło 7 minut.
Nigdy nie trwało dłużej niż 1-2 minuty, żebym dostał pierwszą łapkę w dół. A nie ma.
Oficer dyżurny zalał pałę, czy robocik się zepsuł? ;>
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (213 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry