Widok

Coś skutecznego na cellulit

Hej dziewczyny,
doradźcie coś dobrego na cellulit. Piję dużo wody, dużo chodzę, spaceruję, biegam, a nie mogę się go pozbyć, myślę, że to może być w dużej mierze wina tabletek antykoncepcyjnych :(
Polećcie jakiś sprawdzony kosmetyk, albo zabiegi, które wam pomogły. Help, już nie mogę patrzeć na swoje nogi,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zależy jak głęboki i rozległy jest cellulit. Ja generalnie zaczęłam regularnie biegać i wspomagałam się aqua gelem Bielendy ujędrniającym z serii body positive i efekty są całkiem zadowalające :P. Nawet mąż nieśmiało mi to powiedział ostatnio

Dobre opinie zbierają tabletki Perfect Body Cellulite http://ctn.com.pl/perfect-body-cellulite/ Mają w sobie między innymi ekstrakty z zielonej herbaty jak również ekstrakty z owoców papryki cayenne. Których działanie likwidujace cellulit jest udowodnione naukowo. Jednak pamiętajcie, ze same tabletki Wam nie pomoga jeśli nie zajmiecie się za likwidację cellulitu w sposób wieloetapowy czyli
stosując dietę
uprawiając aktywność fizyczną
jak również stosując masaże

Możecie sobie na przykład zamówic same do domu bańki chińskie i codziennie stosować taki masaż :) W sieci jest wiele tutoriali oraz filmikow jak go wykonywać.

Dla mnie wybawieniem w walce z pomarańczową skórą okazało się serum z Bielendy z tej linii Anti-cellulite . Mój nr 1 w walce z cellulitem!!!

Temat cellulitu nie jest mi obcy. Zwłaszcza po porodzie cellulit się pogłębia, a wagę nie jest tak łatwo zrzucić. Ja od roku wprowadziłam zmiany w diecie-przede wszystkim białe pieczywo i biały cukier wyeliminowałam zupełnie. Jem pieczywo pełnoziarniste i słodzę cukrem trzcinowym, dodatkowo zamiast dwóch łyżeczek słodzę jedną. Teraz, gdy ktoś mi posłodzi kawę białym cukrem, zupełnie mi ona nie smakuje. Do tego staram się chodzić jak najczęściej, żeby jak najmniej jeździć samochodem. Wspieram się także suplementem https://www.2beslim.pl/beslim/be-slim-aquaminum Tabletki pomagają mi przede wszystkim w pozbyciu się wody z organizmu, a to właśnie znacznie przyczynia się do cellulitu. Oprócz tego wspierają metabolizm, co sprawia, że nie czuję się pełna. Do tego piję dużo wody, dwa litry dziennie. Moja cera znacznie się poprawiła.

Chyba najlepsze i najszybsze rozwiązanie bańki gumowe na cellulit Polecam

Na cellulit, rozstępy niezastąpiony jest Olejek Busajna, no i bardzo dobrze nawilza skórę

Jakiś dobry krem nawilżający lub olejek (ja stosuje olej z ziaren kawy) i regularne masaże - to chyba najlepsze. Masować możesz albo kostkami dłoni albo jakimś masażerem - powolne, okrężne i dość mocne ruchy, parę minut na każdą nogę. Spróbuj chociaż raz dziennie. Ewentualnie szczotka do masażu ciała na sucho i potem już delikatniej wklepać/wmasować olejek.
No i regularność tu gra rolę, ale po 3-4 tyg. powinnaś widzieć chociaż małą poprawę :-)

Na cellulit bardzo dobre efekty przynosi masaż urządzeniem Icoone Laser (najlepiej seria zabiegów). Dobrze jest przy tym trochę poćwiczyć, a prysznic, kończyć masażem z zimnej wody.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie pomogły zabiegi w gabinecie kosmetyczny + regularne szczotkowanie ciała na sucho i wklepywanie balsamy na rozstępy :)

Ja też właśnie startuje z masażami, mam jakieś serum na cellulit w formie kremu, ale ten olej z ziaren kawy też mnie zaciekawił :-) możesz coś więcej o nim powiedzieć?

To jest ten olejek: https://www.notino.pl/dr-feelgood/bio-olej-z-prazonej-kawy/ obczaj sobie. Nie jest tani, ale działa (i pachnie *.*) naprawdę fajnie. Tylko trzeba też odpowiednio masaż wykonać - połączone 2 czynniki dają naprawdę efekty.

Na cellulit poleecam jedynie zabiegi https://www.depilacja-laserowa.net.pl/ . Myślę, że nie ma nic skuteczniejszego, żadne kremy nie dają takich efektów

Z naturalnych metod polecam wam Olejek Busajna, silnie ujędrnia i nawilża. Doskonały na cellulit, rozstępy, zmarszczki. Moj ulubiony kosmetyk w walce z cellulitem

Tez duzo pije i tez mam problem zatrzymywania wody. Pije pokrzywe i zioła moczopędne. Lek na receptę nic nie pomógł.

Jesli chodzi o zabiegi to jest ich wiele i dobrze bedzie skonsultować się z tym gabinetem:
https://slowage.pl/wskazania/cellulit

Na miejscu powinni Ci doradzić skuteczne zabiegi na usuwanie cellulitu. No i nastaw się na to, że jeden zabieg często nie jest w stanie wyeliminować problemu. Powinnaś wybrać się na kilka zabiegów.

Sama bym chciała znać skuteczny i trwały sposób na pozbycie się cellulitu. Owszem jest mniej widoczny, a to zasługa picia cisowianki i zdrowego odżywiania. Teraz zamierzam jeszcze zacząć ćwiczyć i szczotkować ciało na sucho. Może to też trochę pomoże się go pozbyć :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja od dawna stosuje rękawicy Glov Skin Smoothing i widzę dużą poprawę .Rękawice zajdziesz na stronie producenta uważam że warto ją kupić! :)

Peeling kawowy, do tego jakis dobry krem antycellulitowy. No i dieta oraz zwiekszenie ruchu. Ewentualne spróbuj body wrappingu preparatami do niego.

Niestety, w tym przypadku największą rolę odgrywają geny. Mam 47 lat i nigdy nie miałam cellulitu chociaż nie jestem szczupła (175 cm wzrostu, 75 kg).

U mnie było podobnie, że mimo biegania, picia wody , stosowania jakiś kremów ten cellulit w ogóle nie znikał. A teraz chodzę na zabiegi endermologii do salonu Mariposa https://endermologia-warszawa.pl/ i jestem pod wrażeniem efektów.

Olejek Busajna - mocno ujędriajacy i wygładzajacy skóre , szybko likwiduje pomarańczową skórkę
do góry