Widok
mg, ja nie wiem jeszcze ile zamówić, bo nie wiem czy mi dowiozą:((ja również będę miała około 100 osób (bez poprawin) i przewiduję na pewno tort-około 10 kg, natomiast resztę ciast: jabłecznik, sernik, itd. itp. w ilości około 15-20 kg, ale nie sugeruj się moimi danymi, bo ja dobiero się rozeznaję w temacie hihihih. Ale uważam, że sporo zamówiłaś:))Cena za kg tortu to 22zł-10kg=220 zł do tego np 20 kg innych ciast, których cena to mniej więcej 9,20pl-14,50pln czyli średnio licząc około 12 zł, to nie będzie aż tak duża suma. Nie wiem skąd u Ciebie wynika 1200 zł:))??pewnie zamówiłas sporo
ja tortu mam chyba 12 kg
5 jeży z małymi
i reszta ciast (chyba po 4-5 kawałków)
napisz mi proszę jak już będziesz wiedziała coś więcej, po prostu chciałabym porównać
kucharka z osrodka w ktorym robie wesele powiedziala zebym lepiej zmniejszyła do 1000zł bo duzo mi zostanie ciasta (oni tez współpracują z Alicją).....a ja znowu nie wiem co robic, chcialabym zeby jeszcze starczylo i dla Gości wychodzących...zobaczymy:P
5 jeży z małymi
i reszta ciast (chyba po 4-5 kawałków)
napisz mi proszę jak już będziesz wiedziała coś więcej, po prostu chciałabym porównać
kucharka z osrodka w ktorym robie wesele powiedziala zebym lepiej zmniejszyła do 1000zł bo duzo mi zostanie ciasta (oni tez współpracują z Alicją).....a ja znowu nie wiem co robic, chcialabym zeby jeszcze starczylo i dla Gości wychodzących...zobaczymy:P
dziewczyny z tego co wiem to babka z cukierni orientuje się doskonale ile ciacha potrzeba na daną ilość osób, ja zdałam się na nią miało być na 70 osób i powiedziała ze ok. 700 zł bedzie to kosztować nie więcej, tort 3 piętrowy (każde piętro inny smak) + chyba z 8 rodzai innych ciast,
dodam ze znajoma zamawiała u nich w zeszłym roku na ok. 35 osób zrobili wg. swojego uznania , zapłaciła ok.350,- a ciasta musieli rozdawać gościom i jeszcze zostało dużo
dodam ze znajoma zamawiała u nich w zeszłym roku na ok. 35 osób zrobili wg. swojego uznania , zapłaciła ok.350,- a ciasta musieli rozdawać gościom i jeszcze zostało dużo