Widok

Cukiernia w Jelitkowie, Wrzeszczu lub na Przymorzu

Wesele Przymorze Małe Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Znacoie jakąś dobrą cukiernię, gdzie tanio i bez obaw można zamówić tort weselny i ciasto? Ważne również aby przynajmniej tego torta porzywieźli do restauracji, w moim przypadku jest to "Parkowa" w Jelitkowie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Sowe na kołobrzeskiej
usiadł, i wytrwale czekał...
Masz na mysli tą koło Biedronki? Tylko tą widzialam w tych okolicach. Nie wiesz jakie są tam ceny tortów weselnych i czy dowiozą mi go do jelitkowa?
tez od strony kolejki
koło SKM na Przymorzu, poczty - w tym budynku, któremu piętro dobudowali i jest pachnący nową elewacją? ;)

tak dokladnie tam....teraz jestem na diecie ale jak nie bylam to uwielbialam tam wpasc czasem:) mmmmmmm
znam tamte okolice - ale w tej cukierni jeszcze nie byłam ;)

Czyli ta cukiernia i kwiaciarnia są przy skm przymorze a nie oliwa?
najlepiej zrobisz jak wsiądziesz w autobus 139(w kierunku SKM Przymorze) i pojedziesz do samego końca :)

a jeśli wsiądziesz w autobus 199(kierunek Suchanino) - przystanek jest tuż koło cukierni/poczty

najlepiej zrobisz jak wsiądziesz w autobus 139(w kierunku SKM Przymorze) i pojedziesz do samego końca :)

a jeśli wsiądziesz w autobus 199(kierunek Suchanino) - przystanek jest tuż koło cukierni/poczty

zdublowało się :P

bardzo dziękuję :) Już teraz wiem dokladnie :)
sowa ma przepyszne ciasta i torty ale niekoniecznie tanie

Wiesz już jak duzy tort będziesz zamawiała? Moje wesele będzie na ok. 60-70 osób a nie chcę, żeby go ani zabrakło ani za dużo zostało. co do ciast to na jednej stronie wyczyytałam, że na 1 os. powinno być 20 dag ciasta ale mi wydaje się, że to troszkę za mało, bo 20 dag to tyle co i nic
karolajna82 napisał(a):

> sowa ma przepyszne ciasta i torty ale niekoniecznie tanie
>
>

Właśnie nie są tanie. jeśli kg ciasta kosztuje ok 20 zł to zakup tego na 70 os. jest strasznie drogi. Najchetniej sama bym je upiekła ale niestety w chwili obecnej nie dam rady.
A nie zna ktoś sprawdzonej osoby, która piecze ciasta w domu?
mojej siostrze i bratu piekła w ten sposób jakaś kobieta, która za blachę ciasta brała 12 zl ( niecaly rok temu ) oczywiście trzebabyło dostarczyć jej wlasne produkty. Ciasta byly pyszne o niebo lepsze niz te z cukierni no i o wiele tańsze
mam sąsiadkę, "kucharę", która piecze znajomym na zamówienie :) nie wiem ile bierze i czy byłaby zainteresowana - ale mogę zapytać :) (też z Przymorza - z Jagiellońskiej)

moja przyszła Teściowa też czasem komuś coś piecze :P

No wiesz ja jestem po studiach gastronomicznych więc gotować umiem, cukiernikiem nei jestem ale od dziecka uwielbiam piec ciasta, torty, ciasteczka itp,można powiedziec ze to moja pasja. jednak w obecnej sytuacji nie mam warunków do tego gdyz wynajmuję mieszkanie i nawet nie mam piekarnika a to podstawa ;)
możesz podac mi namiary na ta pania co piecze ciasta? albo spytac sie jej co i jak?
zapytam czy jest zainteresowana :)

(i sąsiadkę i przyszłą Teściową)

jakie ciasta by Ciebie interesowały?

Oj nad tym to się jeszcze nie zastanawialam, ale napewno sernik, makowiec jakieś z kremami, owocami. A moglyby upiec jakies z moich przepisów?