Widok
Ja mialam podwyzszony cukier lekarka stwierdzila ze to cukrzyca ciążowa kazala mierzyć cukier przejsc na diete.
Ja tak po prawdzie glukometru nie kupiłam diete tylko troche zmienilam. A pod koniec ciaży jak lezałam na patologi i sprawdzalam cukier co godzine to miałam wiecznie za niski.
Urodziłam zdrową, dużą, silną, corkę.
Ja tak po prawdzie glukometru nie kupiłam diete tylko troche zmienilam. A pod koniec ciaży jak lezałam na patologi i sprawdzalam cukier co godzine to miałam wiecznie za niski.
Urodziłam zdrową, dużą, silną, corkę.
miałam cukrzycę ciążową, musiałam trzymać dietę - obeszło się bez leków :) dziecko urodziło się zdrowe :) w 39tc :) po ciąży cukrzyca odeszła :)
na początku mierzyłam cukier 11 razy na dobę i wszystko zapisywałam :) później już tylko ok 5--6 razy na dobę :)
uważaj na owoce(np. czereśnie), buraki i kukurydzę - bardzo podnoszą cukier :P
na początku mierzyłam cukier 11 razy na dobę i wszystko zapisywałam :) później już tylko ok 5--6 razy na dobę :)
uważaj na owoce(np. czereśnie), buraki i kukurydzę - bardzo podnoszą cukier :P
Cukrzyca ciężarnych jest groźna, jeśli się ją całkiem zignoruje. Jeśli będziesz się stosować do zaleceń lekarza, powinno być ok. U mnie wystarczyło lekkie zmienienie diety (lekarz poradził mi żeby nie łączyć białek i węglowodanów) i ograniczenie słodyczy i synek jest zdrowiutki.
A co do tego, jakie produkty podnoszą cukier, to z tego co się zdążyłam zorientować, na każdą z nas działa co innego - ja np po słodyczach wcale nie miałam wysokiego cukru, a po chlebie razowym - tak.
A co do tego, jakie produkty podnoszą cukier, to z tego co się zdążyłam zorientować, na każdą z nas działa co innego - ja np po słodyczach wcale nie miałam wysokiego cukru, a po chlebie razowym - tak.