Widok

Cynamonowa 17

Witam, czy ktoś odebrał mieszkanie w juniorze na Cynamonowej 17? Czy mieliście dużo usterek? Czy wszystko developer poprawił?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chodzi o wysoką temperaturę powietrza w środku, tylko, że cieplejsze powietrze razem z wilgocią będzie sprawniej uciekało przez uchylone (nie tylko rozszczelnione) okna na zewnątrz. Taka radę my uzyskaliśmy od "speca" :), i przez miesiąc przed wykańczaniem jeszcze "dosuszaliśmy" w ten sposób dom. Mimo, że zaczęliśmy go wykańczać dopiero po roku od zakończenia stanu deweloperskiego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spec od pieca powiedział, że taka temperatura jest wystarczająca. Najważniejsze aby była cyrkulacja powietrza, a nie wysoka temperatura w środku. Wcześniej miałem ustawione na 20 stopni.
Nie oszczędzaj na gazie, ustaw temp. na 30 stopni i pouchylaj wszystkie okna. Zwróci Ci się brakiem grzyba w przyszłości...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, odebrałem jedno z mieszkań w szeregu 17. Korzystałem z usług osoby trudniącej się w odbiorach. Za pierwszym razem nie udało się z powodu wilgoci przekraczającej normy. Za drugim razem był już uruchomiony piec i to spowodowało, że ściany doschły. Z usterek takie standardy pewnie jak wszędzie. Jedna szyba do wymiany (rysy), poprawki tynków (małe pękniecia), gdzieś tam nie było deski na strychu, drzwi do regulacji, brak gąsiorów na daszku przed wejściem, ubrudzenie elewacji i oczywiście brak zagospodarowania terenu z przodu i z tyłu.
W tej chwili przepisałem już wszystkie media, mam nadany numer właściwy, był serwisant od pieca. Mimo, że mieszkanie oczekuje na ekipę remontowa w środku ustawiłem, aby cały czas temperatura była około 15 stopni i okna rozszczelnione.

Inne tematy z forum Banino

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry