Widok

Czarny łabędź

Czarny łabędź Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Czarny łabędź.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Absolutnie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no bez przesady.. filmy dla ludzi z "kultury wysokiej", którzy interesują się sztuką to filmy Bergmana czy Felliniego albo Majewskiego. To ich filmy TRZEBA zrozumieć. "Czarny łabędź" mimo, iż jest dobrym filmem to nie ma w nim nic do "niezrozumienia", bo to jest kino amerykańskie- czyli wszystko podane na tacy. Pozdrawiam
bo to film dla ludzi z tak zwanej "kultury wysokiej" .. ktoś kto się interesuje teatrem, sztuką.. i nie ogląda tylko jakiś komedii .. ten film trzeba zrozumieć .. ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
KOBIETA - R.ŻEŃSKI . MIĘDZY DWIEMA - NIE: MIĘDZY DWOMA!!!

...

Mimo tego, ze minal juz miesiac, wciaz nie moge przestac myslec o tym filmie. Jest w nim wszystko- rzeczywistosc, nierzeczywistosc... Wszystko to co jest w naszych glowach, caly ogrom sprzecznosci, dobro- zlo, namietnosc, agersja, marzenia, bol, samodestrukcja, piekno i brzydota prawdziwych emocji wprawionych w ruch zycia... film dla tych ktorzy zdaja sobie sprawe z tragizmu swojego istnienia, swoich granic i choc przez chwile poczuli narkostyczna euforie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Warto

Ujmujące studium obłędu. Warto zobaczyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będzie w kinie Neptun i Kameralne!!!!!!!

Matko jak się cieszę!!! Specjalnie nie szłam do muliszajsów, bo miałam nadzieję, że puszczą ten film w kinie studyjnym! Dzięki !!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mozliwe jest ze zaszla z Tomem w ciąże (gdy wydawalo jej sie ze bzykala sie z ta laska ta wyjasnila jej potem ze byla z Tomem) potem caly czas wymiotowala i na koncu poronienie przez narkotyki, stres, przepracowanie itp. co sadzicie??
Nie bardzo wiem jak to się ma do wypowiedzi na temat filmu? Były tam sceny lesbijskie czy nie? a facetów wielbiących się nawzajem nazywasz jak? homoseksualistami, gejami, pedałami? a kobiety? jak nazywasz? homoseksualistkami czy lesbijkami? czepiasz się określeń tak jak Grażyna, a nie potrafisz się odnieść do wypowiedzi na temat filmu. Czy tyczy się to kobiet czy mężczyzn sceny, akty inne niż hetero nie są odpowiednie dla oczu dziecka, nastolatka, gdyż niestety powoli prasa, film, tv, internet nie robią z tej choroby żadnego problemu. Za 10-15 lat młodym ludziom, którzy wyrosną na takiej metodzie nauczania "żeby życie miało smaczek -raz dziewczynka, raz chłopaczek" nie będzie to robiło różnicy! W tym tkwi cały sens mojej wypowiedzi. Potrafisz się do tego odnieść nie używając słownika, ale własnego mózgu?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Suma , Ty sie nie czepiaj Grazynki tylko najpierw sprawdź w słowniku znaczenie słów
(homo- + seksualizm - łc. sexualis ‘płciowy’) biol., psych. preferencja seksualna skierowana na osobniki tej samej płci. Tak wiec "lesbijstwo' i homoseksualizm to tozsame pojęcia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

wystarczy zobaczyć go raz i nic więcej... bardzo dziwny film... zakręcony... i strasznie tragiczny...

film o miłości w wykonaniu baletnic - motywujące

ale mogłyby przytyć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja

Wreszcie dobry film! Bardzo polecam bo warto go zobaczyć!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bardzo dobre kino, choć ciężkie

Bardzo dobry film, super gra aktorska Natalie Portman - nie była to aktorka doceniana . Ciężki, realistyczny film, ale warty obejrzenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W końcu ambitne kino

Ogląda się film z wielkim zainteresowaniem i oczekiwaniem na dalsze wydarzenia, cała prawda o życiu w tym półświatku artystycznym i nie tylko. Koniec filmu zaskakujący, ja spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Jednakże w sytuacji gdy ktoś dąży do doskonałości, wszystko staje sie możliwe. Polecam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre kino

Jest to film dla osób lubiących dobre kino. Nie można go przegapić :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspaniały film - wrócę do niego jeszcze ;)

Wspaniały film, wręcz rewelacja.
Nie można przegapić - to trzeba obejrzeć - film zdecydowanie dla widzów dorosłych.
~ tg - faktycznie końcówka do różnorakiej interpretacji - tak jak i cały film :)

pozdr.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój faworyt

Według mnie murowany zdobywca oskara- polecam, rewelacyjny film
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

wspaniały film

piękny,polecam,ale może ktoś mi powie jak on się skończył.....moim zdaniem ona mogła umrzeć,ale nie koniecznie.....też tak myślicie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
prawdziwa sztuka prawdziwe piekno odkupione bolem nendzai wszystkim co najgorsze w zyciu piekno doskonalosc to nie tandetny usmiech maski tu chodzi o to zeby byc prawdziwym w sztuce czego w naszym swiecie tak brakuje pienkno odkupuje sie meka polacy otym powini wiedziec natali wspaniala nie ma lepszej aktorki dzisiaj film dla doroslych polecam

Inne tematy z forum Filmy

Rambo: Pierwsza krew (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Rambo: Pierwsza krew . Przeczytaj o filmie.

Dream Scenario (10 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dream Scenario . Przeczytaj o filmie.

Chora na siebie (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Chora na siebie . Przeczytaj o filmie.

do góry