Widok
Dobre kino, pachnie odrobinę mistrzem Romanem (vide "Wstręt"). Świetna rola Natalie Portman ale i Cassel w doskonałej formie. Napięcie i atmosfera... Polecam
Warto
Ani minuty nudy i rozwlekania, ujęcie za ujęciem przyciąga widza niczym magnes, nieprzewidywalność zdarzeń cudowna, i ten moment finału pojawiają się napisy a nikt nie wstaje jakby nie chciał wracać do świata spoza sali kinowej, koniecznie wybierzcie się na ten film wszyscy którym nie jest obce myślenie i mroczne piękno ludzkiego umysłu. Polecam
Rozrywka nie zawsze oznacza oplucie sie kebabem ze śmiechu. Od czasu do czasu warto zaprząc swoją mózgownicę do przemysleń na tematy, które by nam nie trafiły nigdy do głowy. W życiu nie byłem ambitną baletnicą, ani dorastajacą dziewczyną, ale ten film pozwolił mi się wczuć w położenie takiej osoby i zrozumieć kolejną czastkę otacającego minie świata. Nie każdego to bawi.
Niewiele jest udanych filmów, które łączą trudną problematykę z dobrym kinem (ujęcia, aktorstwo, scenariusz, reżyseria, muzyka, kostimy, dekoracje itd). W mojej opinii ten film jest niemal tak dobry i wstrząsający jak "Requiem dla snu", które zapewne Ci się nie spodoba.
Niewiele jest udanych filmów, które łączą trudną problematykę z dobrym kinem (ujęcia, aktorstwo, scenariusz, reżyseria, muzyka, kostimy, dekoracje itd). W mojej opinii ten film jest niemal tak dobry i wstrząsający jak "Requiem dla snu", które zapewne Ci się nie spodoba.
Wyszedłem
Pierwszy raz odkąd pamiętam nie dałem rady i wyszedłem z kina... Czasami jest tak, że film może komuś nie pasować i chyba w tym przypadku tak u mnie było. Może i dobra gra aktorska, ale jednak schematyczny, żeby nie powiedzieć naiwny, trochę mroczny (a ja tego nie lubię i nie szukałem), niepotrzebnie miejscami przerysowany (czy faktycznie jest to realne aby "zaliczać" każdą tancerkę przez dyrektora, nawet jak im zależy na tym). Dla mnie był też nudny (mało różnorodny), bo działo się to w małej przestrzeni - sali baletowej i mieszkaniu bohaterki. No i chyba to bardziej dla Kobiet - dziewczyn film niż facetów, bo dotyczy w znacznej mierze problemów relacji damsko -damskich. Podsumowując - dla mnie wielkie nieporozumienie więc ostrzegam.
prawdziwa sztuka prawdziwe piekno odkupione bolem nendzai wszystkim co najgorsze w zyciu piekno doskonalosc to nie tandetny usmiech maski tu chodzi o to zeby byc prawdziwym w sztuce czego w naszym swiecie tak brakuje pienkno odkupuje sie meka polacy otym powini wiedziec natali wspaniala nie ma lepszej aktorki dzisiaj film dla doroslych polecam
W końcu ambitne kino
Ogląda się film z wielkim zainteresowaniem i oczekiwaniem na dalsze wydarzenia, cała prawda o życiu w tym półświatku artystycznym i nie tylko. Koniec filmu zaskakujący, ja spodziewałam się czegoś zupełnie innego. Jednakże w sytuacji gdy ktoś dąży do doskonałości, wszystko staje sie możliwe. Polecam