Widok

Czarnym zawsze malo

Znowu ksiądz przyjdzie po kopertę , pod pretekstem kolendy. Czy gdzies jeszcze na swiecie jest taki zwyczaj ? Czy tylko naszym ciagle mało ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zawsze malo i malo . Miałem pogrzeb ojca zaplacilem za msze było tylko kilka osob a i tak zbieral na tace .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na ile się orientuję, to przyjmowanie kolENdy jak również obecność czarnego na pogrzebie obowiązkowe nie są.
I po drugie: co to ma wspólnego z polityką?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jakoś ci faceci tutaj muszą rozładowć swoje kompleksy i frustracje i najłatwiej zwalić na czarnych. Każdy pretekst dobry, by zwalić na innych. Psy ogrodnika muszą szczekać, taka już ich natura.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

typowe zachowania dla tych z dobrej zmiany...tow. sadyl i tow. ratler nie odnoszą sie do meritum tylko okazują swoją butę autorom wątku...ech...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ode mnie ksiądz nigdy nie żądał ani złotówki, chyba pitolisz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

k42..mieszkasz w Polsce???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak, w Gdańsku. Pare dni temu miałem kolędę. Gonilem ksiedza z koperta którą zapomnialem dać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam ten sam problem. Tak się zwykle zagadam w trakcie kolędy, że zapominam o przygotowanej kopercie i potem muszę pędzić za księdzem. Jeśli chce się mieć coś sensownego, trzeba w to inwestować, a nie w hipermarkety i galerie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A nie zacniej byłoby wrzucić ten pieniądz tak po prostu na tacę? Czy aż taką uwagę zwracasz na adnotacje o twojej hojności w kartotece?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Adnotacji ? Jakiej adnotacji ? Ta podejrzliwość jest charakterystyczna dla psów ogrodnika. Akurat ksiądz będzie pamiętał, kto z kilkuset mieszkańców złożył tego rodzaju ofiarę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po co mu koperta? Trzeba było dać kasę

Robta co chceta kiedys jeden taki wolal...
Co komu do tego jak daję?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po pierwsze elegancja, a po drugie pewna tajemnica. Dlatego koperta. Ludzie, nauczcie się kindersztuby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

gostek ,który zbierał ofiare na mszy,na której zdarzyło mi sie ostatnio byc
przelatywał pomiedzy ławami w taki sposób, iz miałam obawy ,ze którys z darczynców zachwieje sie i przeniesie swoj srodek ciezkosci zbyt blisko ziemi...fruwał z tym koszykiem jakoby anioł w ekstazie w niebiosa podciagnietym podbródkiem

ksiadz tez "biegł"w przemowie
jakos inaczej wyobrazałam sobie pozegnanie człowieka...wolniej i przynajmniej z proba stworzenia atmosfery zadumy a nie odwalenie roboty

moj były nie przynosił mi wypłaty w kopercie
ale ile było w całosci to faktycznie było tajemnica:)D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja swojej żonie dawałem piniądze też bez koperty....od teraz będę dawał w kopercie, elegancko.

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry