Widok

Czas na Chevroleta Camaro

Opinie do artykułu: Czas na Chevroleta Camaro.

Trochę czekaliśmy, ale wreszcie jest. Jedenastego maja w firmie Serwis Haller w Gdańsku Osowej pojawi się na kilka dni, po raz pierwszy w Trójmieście, Chevrolet Camaro Kabriolet. W ten sposób dowiedzieliśmy się, kto został dealerem tych samochodów w Trójmieście.Camaro specjalnie przedstawiać nie trzeba. Podobnie jak Ford Mustang i Dodge Charger, to czysta legenda Ameryki. Prawdziwy, niezwykle urodziwy "muscle car", który zadebiutował w Stanach Zjednocznonych w 1966 roku. W latach 1967-2002 ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

199 990 zł,

za tego sznura?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 69

Du.pku sfilcowany

Zycze Ci zebys nastepnym razem zanim wyplujesz swe biadoly na klawikord wczesniej usiadl chociaz w tym monstrum!
Cos wiem i jezdzilem nie tylko tym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

jezdziles po nim reka ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie oto chodzi!

cena 200 tys. za podstawowy z V6 to jakas paranoja!!! W Stanach kosztuje on polowe tego co w europie! Owszem jest to fajne auto, ale nie za 200 tys. za podstawke (V8 kosztuje znaaaacznie wiecej).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

i to boli, mustangi uzywki chodza po 16-24 tys dolarów :( po 42 widzialem nowy./ Oczywiscie zwykle, nie wersje shelby i 500. Ten pewnie tez tyle biega by by przegral cenowo

nie ma w ofercie camaro V6, 200 tys placisz za V8 430KM i jest to bardzo okazyjna cena jak na auto z taka moca i właściwościami jezdnymi, konkurencyjne M3 kosztuje prawie 400tys zl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

z ta konkurencyjnoscia do M3 to moze nie koniecznie (wlasciwosci jezdne), no ale roznica w cenie dwukrotna to bym sie nie zastanawial :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

M3 nie jest rewelacyjne jeśli chodzi o właściwości jezdne...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jest? buehehe

a co jest lepsze od M3? jedyne co mu dorownuje, czasem jest troche szybsze a czasem delikatnie wolniejsze to Audi RS5. w tej klasie nie ma konkurentow

Tak okazyjna ze przy sprowadzaniu z USA całość opłat z zakupem itd. to 150.000 zł w najbogatszej wersji 2SS. W USA w salonie kosztuje około 40 tys. $.

kazdy kto miał do czynienia z chevim wie że to...

plastikowa tandeta, a moja opinia nie jest wyssana z forum , mam do czynienia na co dzień z tymi samochodami...
a jeżeli je porównujecie do m3.... hmmmm tu naprawdę niema czego porównywać!!!!

wyglad ok

ale awarayjnosc szewroletow wola o pomste do nieba

nie, dziekuje
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 49

TOYOTY są prawie bezawaryjne,

a najlepsze są z napędem elektrycznym i to prądu stałego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

? jaka awaryjność

mam chevroleta w rodzinie drugiego ... cena eksploatacji jest śmieszna awaryjność praktycznie żadna.... a służbowego mam FORDA a wcześniej OPLA ASTRE III, i oczywiście od mojego paskudnego AVEO te dwa pozostałe są duuużo ładniejsze ale jakoś jestem non stop na warsztacie , a cena za każdą wizytę minimum 400 .... ciekawa zależność :)

przeca aveo i camaro to dwie rozne bajki

gdyby nie klopoty to ten Aveo zmaiast Chevrolet by mial prefix Daewoo
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

no camaro ladnie sie prezentuje

ale te pozostale chevrolety wygladaja tragicznie ;O i pewnie tak samo zachowuja sie na trasie...

Ty golfiarzu za to myślisz, że twoje padło jest zarąbiste... jasne... dalej żyj w tej nieświadomości... znawca się psia krew wypowiedział...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

volki są niezawodne i każdy o tym wie

widać, że ci ślinka cieknie z zazdrości
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

to chetnie Ci sprzedam swojego..

no tak powinny wyglądać wszystkie auta na świecie...

... z fantazją i jajami ( motorem) fajnie , że u Hallera będzie
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 9

Z ta fantazja to juz od dobrych paru lat przeginaja.Wg mnie uta z lat 90tych i poczatku XXIw maja w sobie to cos,pozniej to juz wszystko takie ...nijakie,i awaryjne!!

ja tu widze akurat brak fantazji i przeginkę w stronę spełnienia tzw. "norm bezpieczeństwa"

prawie każde nowe auto = śmiesznie napompowany, zaokrąglony przód, wielki kufer z tyłu, zero ostrych krawędzi, małe okienka, nieproporcjonalne do przypominających blat stołu drzwi. w dodatku psują się na potęgę, a do wymiany żarówki trzeba odwiedzić serwis. gdzie podziały się te piękne sportowe auta z lat 90 tych?

inna jakość chevroleta

to jest zupełnie inny chevrolet niż te które jeżdżą po polskich drogach. mieszkam w stanach i sa to dobre auta, a wersji ss naprawdę mają charakter. Cena w pl niestety bardzo wygorowana, w usa nowego mozna miec 32 tys dolarow w przyzwoitej wersji, w najmocniejszej 36-37...
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cena...

jest jaka jest nie tylko przez podatki. Na rynek europejski Camaro przeszło mase zmian, między innymi w zawieszeniu. To nie ten sam klocek co w USA - tutaj mamy zakręty ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wlasnie ze tylko przez podatki

jesli cokolwiek w zawiasie zrobili to dali sztywniejsze sprezyny i amorki o innej charakterystyce, choc w to drugie akurat watpie. wiec roznica w cenie wynioslaby max 20 dolarow. wlasnie o podatki tutaj chodzi

koszty zwiazane z importem aut potrafia wyniesc nawe 1/3 wartosci pojazdu... ale cena nadal pozostanie nizsza. Mozna sobie na tej podstawie policzyc mniej wiecej, ile kapie do kieszeni salonu. Chociaz i to moze byc watpliwe, w koncu Salon nie sciaga na wlasna reke od dealera z zagranicy, tylko z fabryki. Mysle ze mozna sie pokusic o stwierdzenie, ze Salon placi za Camaro kolo 160k.

bo my zarabiamy 3 razy mniej - dlatego jest 3 razy droższy

polska imbecylska zależność
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no tak, to znaczy, ze wszystko powinno byc 3x tansze dla nas... gadaine glupiego. Paliwo i energi tez nam sprzedaja 3x taniej, bo u nas jest gorzej.. Samochod nie jest srodkiem niezbednym do zycia wiec nie a potrzeby regulowania cen w ten sposob. Mozesz chodziic pieszo i "zaoszczedzic" te 200 tys.

Podobno tylko auta elektryczne

mogą być śliczne.
Bo EV to jest EV.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 17

DAWAC MI TEGO CABRIO

ZABIORĘ WSZYSTKIE AUTOSTOPOWICZKI
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 2

pewnei te co spiewaja piosenke Koko Euro Spoko beda jechaly do gdanska, moze je zabierzesz ?

Piękny !!

Może kiedyś będzie mój :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 6

lepiej samemu sprowadzic z uSA

oszczednosc ok 30 %
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 3

TYLKO....

...Opel Astra Classic 1.4 Twinport 16V Clima, Snow White Elegant ;-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 22

Dobry silnik i ladna linia-opelki czasem daja radosc...ale te klimy i whajty eleganty to sobie mozesz wsadzic... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no i dobrze ze nie masz kompleksow

w koncu to tylko samochody.
ale z drugiej strony z pozycji motomaniaka twoj komentarz zakrawa na bluznierstwo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Camaro zawsze zachwycał agresywną sylwetką."

Podobnie jak mój sąsiad dresiarz.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 5

porownanie nie na miejscu

moze linia tego camaro to nie linia ferrari jednak amerykanie troche inaczej zawsze postrzegali sport, chyba troche bardziej kompromisowo a przede wszystkim przystepnie. ta linia to tez odzwierciedlenie ich kultury, szerokie drogi - wielkie i perwersyjne samochody, tanie paliwo - silniki ciosane z grubych blokow kamienia. co sie czepiasz, postaraj sie zrozumiec idee. do nich wybitnie nie pasują lekkie i frymuśne linie. ten samochod jest jak ameryka, duzy, potezny, marnotrawny i bogaty (5 metrow i tylko 2 drzwi :) ). nie mogl byc inny
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8

co to znaczy "frymuśny"?

Samochod taki jak ameryka -czyli bez gustu, byle duzy, tandetny w srodku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

ameryka i bez gustu :)

polak to pijak, meksykaniec ma duzy kapelusz a szwedzi chodza nago po ulicach. glupie generalizowanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

a zydzi rzadza swiatem

do DziwakMaruda

umów się z sąsiadem

chevy

jesli chevy i camaro to tylko roczniki ponizej 70'r ;]
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jusz lece...

A ile kosztuje prostowanie felg i wymiana michy olejowej tego cacka?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kibel mam ładniejszy niż to coś

małolaty się podniecają a laski sikają po nogach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pewnie nic nie masz.

Nawet czystego klozetu

Auto tak funkcjonalne jak meble z IKEI pierwsze trzy miesiace a potem koszmar
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Macie złe dane - jeden jeździ po Trójmieście - żółty!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

to pewnie wg Ciebie swiadczy, ze jest dostepnny w sprzedazy salonowej juz?! Nie mozliwym do pomyslenia jest, ze ktos sobie np sciagnal z usa

szkoda że nie ma u nas dróg

gdzie można by się cieszyć takim cackiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

kolejny typowy miejski kierowca, który nie wychyli nosa poza miasto... Wyjedź w kierunku Olsztyna drogi się budują, na niektórych odcinkach masz już ładną drogę. Pojedź na Łebę też ładna droga. A jak dalej ci źle to łopata w dłoń i przyczyń się do budowy dróg! Tak btw myślisz, że w wielkiej hameryce nie ma dziur? Są takie same jak u nas ;) Inne kraje europy? Też mają dziury odpal sobie chociażby eurosport gdzie są zawody kolarskie tylko się nie zdziw ile dziur zobaczysz ;) Jeśli ciągle Ci źle to wybuduj sobie własną autostradę albo tor wyścigowy a nie marudzisz. Prawda jest taka, że dziury są wszędzie jeśli tylko drogi są eksploatowane..

amerykanska jakosc! ----beznadz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

a czy będą miały gaz montowany fabrycznie ?

to może bym kupił
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

ah juz wole x5

za ta kase. a takiego camaro tak za 100k to bym wciagnal, ale nie wiecej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Europie Zachodniej

amerykanskie samochody to obciach - przerost formy nad trescia, wielkie silniki, slaba trakcja, beznadziejna skrzynia biegow i marna jakosc wykonania

Jezdzilem furami w stanach to wiem - samochody klasy premium w USA jakoscia wykonania przypominaja koreance z lat 90.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oczywiscie prowincjonalnym forumowiczom takie fury imponuja - im wiecej blachy, tym lepiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Golf lepszy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeździłem Camaro na początku lat 90-tych.

I powiem wam że miło to wspominam, dopóki nie zaczął się psuć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

taaa, którym. kolr, powiem ci kim jesteś i ile masz lat

w Minnesocie kolego :)

a konkretnie Minneapolis, zielony metalic

Camaro na polskie drogi to zdecydowanie za

wielki samochod. Nie bedzie mozliwe wyegzekwowanie walorow tych aut na wazkich polskich drogach. Do tego trzeba wielkich autostrad w stylu amerykansko-kanadyjskim. Po ulicach Sopotu, Gdyni czy Gdanskiej Starowki to tak jak bys sie staral czolgiem jechac. Ja jezdzilem nim wiele razy i powiem ze w ciezkim ruchu ulicznym z korkami to mozna szalu dostac bo paliwa zre nieziemsko i to nawet z mnioejszym ale takze mocnym silnikiem V6. Ale w weekend poza miasto z Nowego Jorku do pieknego uzdrowiska Cape May w New Jersey to cos pieknego taka jazda.
Moim skromnym zdaniem dla polskich milosnikow amerykanskich samochodow duzo lepszym wyborem jest niezwykle popularna limuzyna Chevrolet Malibu z silnikiem V6. Albo tez bogatsza wersja tego samochody wykonywana pod znakiem BUICK LaCrosse. Ten jest niezwykle piekny. Firma General Motors klasyfikuje Buicki wyzej i drozej niz Chevrolety. Z tym ze dywizjon Buicka nie produkuje samochodow dla zwolennikow sportowych wozow. Czyli takie wozy jak Corvette i Camaro budowane sa tylko przez dywizjon Chevroleta. Kiedys nie istniejacy juz dywizjon Pontiaca produkowal Firebirda ktory byl nieco drozszy i lepiej wykonany niz Camaro. Ale to juz historia.
Chevy Malibu i Buick LaCrosse oraz Century (jeszcze tansza wersja Buicka) to sa samochody spokojne dla rodziny z dwojgiem dzieci (trojgiem tez) i dlatego sa tak popularne.
Teraz co do niezawodnosci samochodow amerykanskich jak to jeden z internautow podal w watpliwosc. Prosze sobie zapamietac ze w Ameryce samochod to nie luksus, to koniecznosc i trzeba dbac o niego jak o wlasna rodzine. Wozi Ciebie do pracy, po zakupy a tylko w weekend i tez nie zawsze na przyjemnosci. Najpozniej w niedziele musisz sprawdzic czy samochod w poniedzialek zawiezie Ciebie do pracy i to jest najwazniejsze bo tereny w USA i Kanadzie sa olbrzymie. Nierzadko dojazd do pracy jest jakies 50 mil czyli 80 km w jedna tylko strone. Bardzo czesto po trzech latach samochod ma na liczniku 60 tysiecy mil czyli prawie 100 tysiecy kilometrow. Ciekawe ile Wy w Polsce robicie przez ten czas. Na co ja osobiscie sie skarze to nie na jakosc techniczna amerykanskich samochodow ale na partactwo amerykanskich mechanikow ktorzy umyslnie (dla zachowania byznesu) naprawiaja samochod po lebkach a za dwa miesiace musisz wracac do garazu bo znowu ten sam problem. Trzeba znalezc sobie uczciwego mechanika. I jego sie trzymac. Cena Malibu z silnikiem V6 jest od 26 tysiecy podstawowo do 32 tysiacy dolarow z wszystkimi dodatkami. Buicka nie wiem. Tansza wersja Malibu z silnikiem cztero cylindrowym to ja nie polecam z uwagi na duza mase samochodu i slabe przyspieszenie. Chociaz starzy amerykanscy emeryci wlasnie tylko takie kupuja.

mialem niedawno malibu z wypozyczalni w stanach, silnik ok, ale jakosc wykonania i skrzynia to tragedia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za to w Stanach nie rozwiniesz nim nawet połowy maksymalnej prędkości

i po co im takie auta ?

Ale co chciales przez to powiedziec?

Ze jezdziles, ale Cie nie stac?
Wspolczuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ty jestes nieobznajomionym glupkiem.

Przeciez Camaro nie jest wcale drogim samochodem. Buick z wszystkimi bajerami kosztuje drozej. A poza tym Camaro ma nieciekawe zewnetrzne wykonanie. Miekkie plastykowe czesci karoserii (Frontowy i tylni bumper) nie pasuja dokladnie do metalowych elementow. Samochod dla mlodziezy tak samo jak wsrod Fordow Mustang. To nie sa auta kupowane przez bogatsze spoleczenstwo. Chyba nigdy w Ameryce nie byles jak tak mizernie piszesz. Podobnie kiedys telewizja TVN rozpromieniowana byla Hummerem. Hummer to takze pod mloda publiczke zrobiony "militarny" jakby woz. Technologicznie nic zaawansowanego ale General Motors wiedzial ze zarobi na tym pieniadze bo duzo ludzi (mlodych szczegolnie) dalo sie wziasc na haczyk i kupili to. Dobrze ze w wielkiej Ameryce to sie nadaje ale w Polsce wielkie auta sa tylka zawalidrogami. Jak bym mieszkal w Polsce to nastawilbym sie na albo Volksvagena albo jakiegos francuskiego oraz podoba mi sie czeska Fabia. Takie jest moje zdanie. Mieszkajac w Polsce nigdy bym nie importowal auta z Ameryki. Poza tym czytaj uwaznie posty a nie wysuwaj glupich wnioskow.

kupiłbym ze dwa takie ale kiosk jest zamkniety
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oj posikałam się,

jejku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

za duzo sie kopulujesz

i muszla nie trzyma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Do: DziwakMaruda

Camaro to, niezależnie od tego, czy Ci się podoba, czy nie - legenda motoryzacji. Ikona - której nikt kto zna się na moto, nie porówna do dresa. Jak wstyd Ci pokazać pryszcze na spacerze albo w markecie, to poczytaj książkę, a nie lansuj się tam, gdzie się nie znasz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolejna okazja cenowa w PL!

Tak informacyjnie, gdyby ktos sie nie orientowal w roznicach cenowych, podam cene sugerowana (co znaczy, ze realna cena powinna byc nizsza) Chevrolet Camaro coupe w USA, cytuje: "23280$".
Co na dzisiaj daje ok. 75000PLN.
Prosze sobie doliczyc ok. 50% kosztow "celnych" i porownac z PL cena "Ceny coupe zaczynają się od 199 990 zł".

UDANYCH ZAKUPOW!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

W USA cena zaczyna się od około 24 000$, jak to jest, że u nas o 200 000zł? Tyle mamy wyższe podatki?

camaro jest spoko

ja też myslałem że to kolejne plastikowe autko ale zda żyło się tak że miałem okazję się nim przejechać i stwierdzam że to kawał pożądanego wozu nie co te aveo i inne psełdo chevrolety to kawał solidnego amerykańskiego wozu a wykonaniem wnętrza byłem mile zaskoczony

Camaro - kozak!

Wszelkie kontrargumenty są nie na miejscu.

camaro to tandeta

Witam.Ostatnio miałem często styczność z nowym Camaro.Powiem tak...TOTALNA TANDETA!!!Plastiki dno,"skóra" hmmm chyba z karpia albo dorsza, skrzynia biegów dno.Ogólnie jedna wielka tandeta.Ktoś porównywał to do M3:) Camaro kosztuje ok 200000zł a m3 400000.To już wszystko wyjaśnia.Tu nie ma czego porównywać
do góry