Widok

Czas na Chevroleta Camaro

Opinie do artykułu: Czas na Chevroleta Camaro.

Trochę czekaliśmy, ale wreszcie jest. Jedenastego maja w firmie Serwis Haller w Gdańsku Osowej pojawi się na kilka dni, po raz pierwszy w Trójmieście, Chevrolet Camaro Kabriolet. W ten sposób dowiedzieliśmy się, kto został dealerem tych samochodów w Trójmieście.Camaro specjalnie przedstawiać nie trzeba. Podobnie jak Ford Mustang i Dodge Charger, to czysta legenda Ameryki. Prawdziwy, niezwykle urodziwy "muscle car", który zadebiutował w Stanach Zjednocznonych w 1966 roku. W latach 1967-2002 ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

camaro to tandeta

Witam.Ostatnio miałem często styczność z nowym Camaro.Powiem tak...TOTALNA TANDETA!!!Plastiki dno,"skóra" hmmm chyba z karpia albo dorsza, skrzynia biegów dno.Ogólnie jedna wielka tandeta.Ktoś porównywał to do M3:) Camaro kosztuje ok 200000zł a m3 400000.To już wszystko wyjaśnia.Tu nie ma czego porównywać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

kazdy kto miał do czynienia z chevim wie że to...

plastikowa tandeta, a moja opinia nie jest wyssana z forum , mam do czynienia na co dzień z tymi samochodami...
a jeżeli je porównujecie do m3.... hmmmm tu naprawdę niema czego porównywać!!!!

Camaro - kozak!

Wszelkie kontrargumenty są nie na miejscu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie jest? buehehe

a co jest lepsze od M3? jedyne co mu dorownuje, czasem jest troche szybsze a czasem delikatnie wolniejsze to Audi RS5. w tej klasie nie ma konkurentow

ja tu widze akurat brak fantazji i przeginkę w stronę spełnienia tzw. "norm bezpieczeństwa"

prawie każde nowe auto = śmiesznie napompowany, zaokrąglony przód, wielki kufer z tyłu, zero ostrych krawędzi, małe okienka, nieproporcjonalne do przypominających blat stołu drzwi. w dodatku psują się na potęgę, a do wymiany żarówki trzeba odwiedzić serwis. gdzie podziały się te piękne sportowe auta z lat 90 tych?

M3 nie jest rewelacyjne jeśli chodzi o właściwości jezdne...

Tak okazyjna ze przy sprowadzaniu z USA całość opłat z zakupem itd. to 150.000 zł w najbogatszej wersji 2SS. W USA w salonie kosztuje około 40 tys. $.

kolejny typowy miejski kierowca, który nie wychyli nosa poza miasto... Wyjedź w kierunku Olsztyna drogi się budują, na niektórych odcinkach masz już ładną drogę. Pojedź na Łebę też ładna droga. A jak dalej ci źle to łopata w dłoń i przyczyń się do budowy dróg! Tak btw myślisz, że w wielkiej hameryce nie ma dziur? Są takie same jak u nas ;) Inne kraje europy? Też mają dziury odpal sobie chociażby eurosport gdzie są zawody kolarskie tylko się nie zdziw ile dziur zobaczysz ;) Jeśli ciągle Ci źle to wybuduj sobie własną autostradę albo tor wyścigowy a nie marudzisz. Prawda jest taka, że dziury są wszędzie jeśli tylko drogi są eksploatowane..

camaro jest spoko

ja też myslałem że to kolejne plastikowe autko ale zda żyło się tak że miałem okazję się nim przejechać i stwierdzam że to kawał pożądanego wozu nie co te aveo i inne psełdo chevrolety to kawał solidnego amerykańskiego wozu a wykonaniem wnętrza byłem mile zaskoczony

to pewnie wg Ciebie swiadczy, ze jest dostepnny w sprzedazy salonowej juz?! Nie mozliwym do pomyslenia jest, ze ktos sobie np sciagnal z usa

a zydzi rzadza swiatem

no tak, to znaczy, ze wszystko powinno byc 3x tansze dla nas... gadaine glupiego. Paliwo i energi tez nam sprzedaja 3x taniej, bo u nas jest gorzej.. Samochod nie jest srodkiem niezbednym do zycia wiec nie a potrzeby regulowania cen w ten sposob. Mozesz chodziic pieszo i "zaoszczedzic" te 200 tys.

koszty zwiazane z importem aut potrafia wyniesc nawe 1/3 wartosci pojazdu... ale cena nadal pozostanie nizsza. Mozna sobie na tej podstawie policzyc mniej wiecej, ile kapie do kieszeni salonu. Chociaz i to moze byc watpliwe, w koncu Salon nie sciaga na wlasna reke od dealera z zagranicy, tylko z fabryki. Mysle ze mozna sie pokusic o stwierdzenie, ze Salon placi za Camaro kolo 160k.

to chetnie Ci sprzedam swojego..

z ta konkurencyjnoscia do M3 to moze nie koniecznie (wlasciwosci jezdne), no ale roznica w cenie dwukrotna to bym sie nie zastanawial :)

Ty jestes nieobznajomionym glupkiem.

Przeciez Camaro nie jest wcale drogim samochodem. Buick z wszystkimi bajerami kosztuje drozej. A poza tym Camaro ma nieciekawe zewnetrzne wykonanie. Miekkie plastykowe czesci karoserii (Frontowy i tylni bumper) nie pasuja dokladnie do metalowych elementow. Samochod dla mlodziezy tak samo jak wsrod Fordow Mustang. To nie sa auta kupowane przez bogatsze spoleczenstwo. Chyba nigdy w Ameryce nie byles jak tak mizernie piszesz. Podobnie kiedys telewizja TVN rozpromieniowana byla Hummerem. Hummer to takze pod mloda publiczke zrobiony "militarny" jakby woz. Technologicznie nic zaawansowanego ale General Motors wiedzial ze zarobi na tym pieniadze bo duzo ludzi (mlodych szczegolnie) dalo sie wziasc na haczyk i kupili to. Dobrze ze w wielkiej Ameryce to sie nadaje ale w Polsce wielkie auta sa tylka zawalidrogami. Jak bym mieszkal w Polsce to nastawilbym sie na albo Volksvagena albo jakiegos francuskiego oraz podoba mi sie czeska Fabia. Takie jest moje zdanie. Mieszkajac w Polsce nigdy bym nie importowal auta z Ameryki. Poza tym czytaj uwaznie posty a nie wysuwaj glupich wnioskow.

W USA cena zaczyna się od około 24 000$, jak to jest, że u nas o 200 000zł? Tyle mamy wyższe podatki?

Ale co chciales przez to powiedziec?

Ze jezdziles, ale Cie nie stac?
Wspolczuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kolejna okazja cenowa w PL!

Tak informacyjnie, gdyby ktos sie nie orientowal w roznicach cenowych, podam cene sugerowana (co znaczy, ze realna cena powinna byc nizsza) Chevrolet Camaro coupe w USA, cytuje: "23280$".
Co na dzisiaj daje ok. 75000PLN.
Prosze sobie doliczyc ok. 50% kosztow "celnych" i porownac z PL cena "Ceny coupe zaczynają się od 199 990 zł".

UDANYCH ZAKUPOW!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry