Widok
Na sobotę planuję prostą ale ciekawą wycieczkę w obrębie miasta:
popłyniemy z córką z Gdańska stateczkiem do Górek Zachodnich, przejdziemy do Stogów, tam się mała pobawi i wrócimy tramwajem do centrum.
W niedzielę jedziemy do Malborka bo coś ciekawego będzie się działo wokół Zamku, i zwiedzimy Dinopark.
popłyniemy z córką z Gdańska stateczkiem do Górek Zachodnich, przejdziemy do Stogów, tam się mała pobawi i wrócimy tramwajem do centrum.
W niedzielę jedziemy do Malborka bo coś ciekawego będzie się działo wokół Zamku, i zwiedzimy Dinopark.
Żartujesz chyba? :) Jak się uda, to nawet wypróbujemy to i owo.
A tak serio, to owszem, chroniłam dziecko przed hałasem (np przed koszmarnym nagłośnieniem festynów - to dopiero decybele) ale teraz gdy córa ma prawie 4 lata uczestniczymy we wszystkim co ciekawe, pomimo niedogodności.
Ponadto gdy obserwuję kotłowaninę w przedszkolu czy na placu zabaw i słyszę te wrzaski i piski, to wydaje mi się że festyn z motywem wojny i wykorzystaniem armat może być naszym dzieciakom dość bliski. :D
A jeszcze... choć wydłużam odpowiedź... jestem absolutnie przekonana i doświadczyłam, że bardzo dobrze na system nerwowy dziecka wpływają nagłe hałasy w połączeniu ze spokojną reakcją matki, tłumaczeniem, pokazywaniem (dla odmiany izolowanie i... pocieszanie wzmacnia wrażenie u dziecka że dzieje się coś strasznego).
A tak serio, to owszem, chroniłam dziecko przed hałasem (np przed koszmarnym nagłośnieniem festynów - to dopiero decybele) ale teraz gdy córa ma prawie 4 lata uczestniczymy we wszystkim co ciekawe, pomimo niedogodności.
Ponadto gdy obserwuję kotłowaninę w przedszkolu czy na placu zabaw i słyszę te wrzaski i piski, to wydaje mi się że festyn z motywem wojny i wykorzystaniem armat może być naszym dzieciakom dość bliski. :D
A jeszcze... choć wydłużam odpowiedź... jestem absolutnie przekonana i doświadczyłam, że bardzo dobrze na system nerwowy dziecka wpływają nagłe hałasy w połączeniu ze spokojną reakcją matki, tłumaczeniem, pokazywaniem (dla odmiany izolowanie i... pocieszanie wzmacnia wrażenie u dziecka że dzieje się coś strasznego).
Co prawda trochę dalej ,ale jaka frajda
Gdańsk (GDN) Oslo Sandefjord Torp (TRF)
W6 1743 2013-08-21 06:05 - 07:35
1 Dorosły
Taryfa39,00 złCena przelotu9,00 złOpłata manipulacyjna30,00 zł
Oslo Sandefjord Torp (TRF) Gdańsk (GDN)
W6 1744 2013-08-22 08:05 - 09:25
1 Dorosły
Czyli w obie strony 78zł do 156zł w zależności czy weżmiecie bagaż
lub wózek.
Oto relacja z jednodniówki
http://www.fly4free.pl/forum/sandefjord-plaze-kilka-tipow,166,32461
Oczywiście rozumiem ,że to nie wycieczka do Zoo czy do Rewala
ale czasem koszty są takie same ,jak nie niższe od wyjazdów poza
Trójmiasto
Gdańsk (GDN) Oslo Sandefjord Torp (TRF)
W6 1743 2013-08-21 06:05 - 07:35
1 Dorosły
Oslo Sandefjord Torp (TRF) Gdańsk (GDN)
W6 1744 2013-08-22 08:05 - 09:25
1 Dorosły
Czyli w obie strony 78zł do 156zł w zależności czy weżmiecie bagaż
lub wózek.
Oto relacja z jednodniówki
http://www.fly4free.pl/forum/sandefjord-plaze-kilka-tipow,166,32461
Oczywiście rozumiem ,że to nie wycieczka do Zoo czy do Rewala
ale czasem koszty są takie same ,jak nie niższe od wyjazdów poza
Trójmiasto
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl