Widok

Czego brakuje na karczemkach

Cześć wszystkim, chciałem zrobić małe rozeznanie co chcielibyście mieć na osiedlu karczemki, czego brakuje jakieś sklep bądź usługi ? Będę wdzięczny za szczere odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka chodzi do szkoły bądź jeździ rowerem. Ale problem jest jeden. Nie ma przejść dla pieszych......i dzieci wręcz przebiegają na drugą stronę ulicy. A kierowcy....no cóż.....nie jeżdżą ostroznie
Zgadzam się ale taka poczta na której polecone mogę odbierać a nie ganiac na Jasień!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oo dobrze wiedzieć, niestety nie znalazłam jej ostatnio jak tam byłam. Ale moją opinię na temat poczty podtrzymuję :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poczta w CH Auchan nie jest zamknięta. Jest to teraz "wysepka" w pasażu, niedaleko Sephory.
A teraz po zamknięciu poczty w Auchan przydałaby się nam jedna na dzielnicy :)
Też. ......ale warzywniak który niby jest powinien "wyjść " do ludzi a nie być schowany w ciemnej dziurze do której mało kto zagląda. Czy tej pani nikt nie może pomóc marketingowo jak się biznes prowadzi? Bo zaraz zamknie ten warzywniak i tylko straci!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czego brakuje? kultury...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja chce bezposredni bus na plaze w 30min
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taaaa, jak to ma być 264 to ja dziękuję bardzo. Co prawda to jest linia z Wrzeszcz PKP ale przez Jaśkową,Do Studzienki, Schuberta, Jasień... Ogólnie sorry ale szybciej o wiele jest pojechać tramwajem na Siedlce i stamtąd się przesiąść na Kielpino lub Bysewo.
Jedynym ułatwieniem - przyspieszeniem podróży dla mieszkańców Karczemek byłaby przedłużona linia 157 na Wrzeszcz.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na to akurat jest duża szansa - już od jesieni. ZTM obiecywał parokrotnie przedłużenie linii 264 do Kokoszek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Połączenia autobusowego bezpośrednio do Wrzeszcza!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co się stało z warzywami z wozu które były sprzedawane na placu obok netto? Bo to był warzywniak!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
porzadku, o ktory kazdy z nas by dbal o otoczenie ...

... tak, sprzatam smieci, ktore przechodzacy wyrzucaja na trawnik - nie, nie moj - nalezy do miasta, ale przylega do mojej dzialki i tez lubie jak jest ladnie dookola
... tak, sprzatam to co zostawiaja po sobie Wasze zwierzeta, bo komus sie nie chce posprzatac ...
... tak, sprzatam butelki, ktorych po miesiacu jest conajmniej kilka ...

dbaajcie o cos wiecej niz tylko to co do Was nalezy ... tu naprawde moze byc lepiej i niewiele trzeba by to zmienic
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście że byliby i tacy co będą marudzić ale zdecydowana większość szuka na własną rękę świeżych produktów od okolicznych gospodarstw a można by bylo to ułatwić :) a tak muszę jeździć do Oliwy do hali Olivia na Bazar Natury co sobotę ; tam kupuję jajka chleb masło warzywa i mięso zamiast do hipermarketu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Taaa... a wtedy byście tu komentowali, że Wam kartuziaki (nazewnictwo oryginalne z waszych wczesniejszych wpisów na tym forum) śmierdzącego gnoju na kołach nawieźli... Masakra...
To prawda, smutna prawda dlatego wszystkie warzywniak jakie tu były, upadły :( dlatego uważam że forma targu "z wozu" raz lub dwa razy w tygodniu jest lepsza niż każdy warzywniak :)
Nie da się mieć w małych sklepach cen takich jakie mają hipermarkety. A Wy wiecznie tylko narzekacie. Masakra z Wami, ludzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak ale kapusta młoda dwa razy drożej niż w auchanie. Czy to dobry znak?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy warzywniak koło kwiaciarni już się otworzył? Ostatnio przejeżdżając widziałam już napis :)
No to teraz zamiast pub -u jest warzywniak;) ale przyszłości mu nie wróżę bo ceny ma razy dwa jak w auchanie; nie o taki warzywniak chodziło! Lepiej zorganizować targ co tydzień. Z wozu jest tanio świeżo i z Kaszub :) a kapustę młodą wolę z auchana za 3,90 a nie z warzywniaka a 'la pub za 7,90;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0