Widok

Czego brakuje na karczemkach

Cześć wszystkim, chciałem zrobić małe rozeznanie co chcielibyście mieć na osiedlu karczemki, czego brakuje jakieś sklep bądź usługi ? Będę wdzięczny za szczere odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Parking przy sklepie jest dla kupujących , a nie dla uczniów szkoły i ich rodziców. Potem jest problem, tak jak w środę gdy w szkole odbywały się zebrania z rodzicami, nie było miejsca i nie było jak zakupów po pracy zrobić. Tam zresztą są tabliczki z odpowiednimi napisami.
Czytanie nie boli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
jakos nikt pana MOSSI nie chce posłuchac i tak rozjezdza trawniki pod domem gdzie wczesniej ktos pielegnowal dbal kosil.....i po co jak teraz jasnie panstwo maja samochody i moga wjechac na ten trawnik....a cala reszta sie nie liczy....bo oni mieszkaja w takim miejscu ze im nikt trawnika nie rozjezdza.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ani nie brakuje miejsc parkingowych a szeregowce i tak powstaną, wystarczy ruszyć 4 litery z samochodu przejść się 234 kroki w stronę szkoły, po to wybudowano chodniki z latarniami by z tego korzystać, a parking koło NETTO ma sporo miejsc
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiem, że jest problem z parkingiem. I parking przy szkole jest potrzebny!!! Jak wybudują na tym terenie kolejne szeregowce to problem się powiększy. Dlatego tak jak napisałam wcześniej najlepszym rozwiązaniem byłoby zaaranżowanie tego miejsca częściowo na duży parking i częściowo na park ( bez placu zabaw :) ). Przyjdzie zima i wątpię aby odśnieżali ten parking na łące..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozumiem ze pani karola nie chce wybetonowanego parkingu? dlaczego? ja mieszkam w poblizu i na codzien parkuja samochody wszedzie; takie czasy ze kazdy ma samochod i trzeba panie JANO zapomniec o spokojnych karczemkach jak sie pozwolilo gigant szkole wybudowac!!!! tylko dlaczego bez parkingu????czy ktos mi to moze logicznie wytłumaczyc???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem podobnego zdania, też sąsiaduję z tym terenem. Najlepszym rozwiązaniem byłby po postu park z np. siłownią na powietrzu. Placowi zabaw mówię zdecydowanie nie!!!!! Parking w dniu jutrzejszym raczej nie spełni roli. Dzisiaj sama się zakopałam po kostki w glinie a co dopiero samochód.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
ciekawy jestem dlaczego nikt nie zapyta mieszkancow ktorzy sasiaduja z tym placem????? ja mieszkam wlasnie obok niego i tak jak juz pisalem wole miec sasiada za oknem niz parking z samochodami albo krzyczace dzieciaki...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tak. Jestem za!!! City House chce zająć teren pod kolejne obrzydliwe szeregi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
PARKINGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!dla rodziców z pozytywnej szkoly podstawowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! proponuje sie zajac problemem 1 wrzesnia bo potem bedzie za pozno!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
No i oczywiście czekam na basen, mam nadzieję że ceny nie będą zaporowe ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Owszem, na matarni jest wpłatomat, niestety w godzinach popołudniowych jest tam często spory ruch samochodowy, pieszo to spora odległość. Pozostaje poczekać na ukończenie tuneli pod torami PKM by chociaż na rowerze można było tam podjechać, bo w tej chwili przejazd na przykład ul. Budowlanych rowerem to prawie samobójstwo. Oczywiście można robic sobie wycieczki do sąsiednich dzielnic, by załatwic swoje sprawy, ale chyba nie o to w tym wątku chodzi.
Matarnia to osobna dzielnica. Myślę, że karczemki razem z kokoszkami, mające swoją nową szkołę oraz przychodnię, mogłyby dorobić się także jakiegoś małego oddziału banku - w końcu to popularne usługi dla mieszkańców, a tego nie ma nigdzie w pobliżu.

Podoba mi się taki kompleks 'Czerwona torebka' jaki widziałam na przykład na oruni górnej. Jest tam miejsce na sklep nocny, aptekę, warzywniak, dobry sklep mięsny i właśnie oddział banku. Może już dorośliśmy do takiego 'centrum' ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pełno tego w naszej i okolicznych dzielnicach. Mi bardziej pasowałby Rolletic z prawdziwego zdarzenia.
parkingów przy szkole!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
ale matarnia niestety nie jest na karczemkach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wpłatomat jest na matarnii
przydałby się oddział jakiegoś banku albo wpłatomat, żeby nie trzeba było za każdym razem śmigac do centrum.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cocomo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pani "anka" mówi jakieś totalne bzdury ponieważ będzie to Instytut Zdrowia i Urody Yasumi, a nie jak niejaka anka pisze, że "pro-masaż, znaczy się prostytutki, które masują ale na pewno nie plecy". Wypraszam sobie tego typu teksty, które są nieprawdą i takie gadanie głupot jest nie na miejscu. Jestem osobą, która jest właścicielem i będzie to studio odnowy najwyższej klasy. Pani anka niech nie podaje nieprawdziwych i niepotwierdzonych informacji i informuję iż obraża Pani tym co napisała osoby, które będą u mnie pracowały.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
no nie wiem skąd pani czerpie informacje ,ale napewno nie będzie to burdel tylko profesjonalny salon kosmetyczny,
zresztą to jest właśnie polska mentalność jeśli ktoś otwiera jakis biznes ,,i jest opcja ,że mu sie powiedzie to najlepiej napisac jakieś nieprawdziwe informacje,ja osobiscie wiem jaki to bedzię salon i korzystalam juz z usług jednego z gabinetów w Poznaniu.Jestem bardzo zadowolona ,ze bedę miala bliżej ,i w 100 % mogę zapewnic ,ze jest to porządna firma,,a nie dom publiczny!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Porządnej restauracji, do której można byłoby pójść z rodziną na niedzielny obiad, z druga połową na kolację czy z kumplem na piwo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2