Widok

Czemu Biedroń może a Szczurek nie ?

W sylwestrową noc przyjeżdża do Słupska ze staropolskim bigosem Magda Gessler. Nie chcę się wdawać teraz w wartość marketingową celebrytki (jedni ją lubią, inni nie), ale trzeba powiedzieć, że robi to zupełnie za darmo, budżetu miasta nie kosztuje to absolutnie nic.

Zastawiam się, dlaczego prezydent Szczurek nie wywołuje takich pozytywnych konotacji i nikt nie chce w Gdyni występować za darmo.

Gdynia, która jest tylko 2x większym miastem od Słupska, buduje scenę, zaprasza "gwiazdy", wydaje miliony na imprezę, która ma przynieść Gdyni wartość marketingową.
A obok nowowybrany prezydent Słupska robi to samo za 0 złotych.

Chyba czas zacząć uczyć się od lepszych, Panie Prezydencie Szczurek.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Serio? Magda Gessler z bigosem to pomysł Słupska na sylwestra? Ok, ich sprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale zaraz zaraz... Jak to za darmo? To ona zamiast się bawić, poświęci swoje paliwo, swoje składniki i swój czas i pojedzie do małego, biednego miasteczka pichcić bigos? Przecież to są drogie rzeczy, panie Boczek. Ona ma swoje stawki i pobiera sowite honorarium za takie "iwenty". To kto za to płaci? Ja płacę? Pan płaci? Nie rozumiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co gorsze Gessler czy bigos zrobiony przez Gessler ;) Naprawdę są fajniejsze sposoby spędzania sylwestra niż oglądanie Gessler przy bigosie :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W pierwszym poście powiedziałem, ze nie chce oceniać wartości marketingowej M Gessler i wdawać sie w rozmowy czy ktoś lubi bigos czy nie.

Interesuje mnie czemu Gdynia wyrzuca miliony w kilkugodzinny event ?
Jeżeli potraktować je jako inwestycje w markę pn Gdynia, to jestem przekonany, ze o Slupsku tez będzie sie mówiło. Efekt podobny, koszt nieporównywalny.

Dlaczego ludzie chcą bez honorarium jechać do Biedronia a do Szczurka nie ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie daję wiary, by celebrytka poświęciła czas i możliwość zarobienia lub tez możliwość zabawy z rodzina i przyjaciółmi, by jechać do Słupska i marznąć gotując bigos. Bardziej skłonny jestem uwierzyć, ze płatnik jest dobrze zakamuflowany. W grę wchodzić może również przegrany zakład, osobista znajomość z kimś z zarządu miasta i chęć wyświadczenia mu przysługi, lub działanie w imię idei. Nie mam jednak pojęcia w imię wspierania jakiej idei, lub jakiego środowiska p. Gessler mogłaby postanowić gotować bigos na słupskim rynku. Jest to dobre pole działania dla dociekliwych dziennikarzy.
Podejrzewam, że mieszkańcy Gdyni nie byliby zachwyceni, gdyby jedyną atrakcją, jaką miasto zapewniłoby im na sylwestra było przyglądanie się gotującej kobiecie w zaawansowanym dość wieku. Problem redystrybucji publicznych środków zawsze będzie wzbudzał kontrowersje. A popularność i poparcie Szczurka wskazuje na to, że radzi sobie z tym całkiem nieźle
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

do góry