Widok
Czemu ludzie nie chcą nosić ...
Czemu ludzie nie chcą nosić maseczek?
Bo nie jedzą gówna, nie piją sików i nie oddychają CO2! Proste! To maseczki noszone trzymane w kieszeniach, brudnych rękach, całymi dniami nie prane roznoszą choroby! Wystarczy spojrzeć jak wyglądają po 20 min oddychania na mrozie...są mokre
więcej
Bo nie jedzą gówna, nie piją sików i nie oddychają CO2! Proste! To maseczki noszone trzymane w kieszeniach, brudnych rękach, całymi dniami nie prane roznoszą choroby! Wystarczy spojrzeć jak wyglądają po 20 min oddychania na mrozie...są mokre
więcej
Zwróć uwagę na fakt, że jeszcze wczoraj owi co nosili przyłbice byli tymi wzorowymi i rozsądnymi, a dzisiaj już są tymi co nie troszczą się o starszych i schorowanych. To raz, a dwa nosimy maseczki, a trzecia fala staje się faktem. Wniosek? Maseczki to ściema, która ma pokazać, że władza coś robi i nad czymś panuje.
I kto tutaj jest egoistą? Rozkręcenie cyrku na praktycznie rok w imię uratowania pewnie kilku osób, a co z osobami które straciły prace? Co z osobami które nie są w stanie przetrwać tej sytuacji psychicznie a pomoc psychologiczna w tym kraju nie istnieje? Postaw się na ich miejscu, wyobraź sobie co oni teraz muszą przeżywać, jakie będzie ich życie po tym wszystkim. Niektórzy dadzą radę, niektórzy są skreśleni do końca, a reszta ruszy po sznury w obi. Oni nie są dla ciebie ważni. Dla porównania u mnie w rodzinie oprócz mnie każdy zachorował, dziadek który ma nowotwór dowiedział się że przeszedł covida przy zapisach do szczepienia bo miał przeciwciała. Rozumiesz? Osoba ciężko chora, starsza nie zauważyła że jest chora. Ludzie umierają na wszystko, na grypę i jej powikłania, na przeziębienie. Korona nie jest śmiercionośnym wirusem, jest taki jak każdy inny, ale takie pachołki nie rozumieją że konsekwencje tego co się dzieje będą bardziej poważne niż sama choroba. Mam nadzieje że kiedyś tak będziesz głośno mówił i osoba której ta sytuacjia zrujnowała życie po prostu nie wytrzyma i ci wpitzieli to może w końcu coś zatrybi.