Widok

Czemu ludzie nie chcą nosić ...

Czemu ludzie nie chcą nosić maseczek?

Bo nie jedzą gówna, nie piją sików i nie oddychają CO2! Proste! To maseczki noszone trzymane w kieszeniach, brudnych rękach, całymi dniami nie prane roznoszą choroby! Wystarczy spojrzeć jak wyglądają po 20 min oddychania na mrozie...są mokre
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie

Nie piszę się CZEMU tylko dlaczego.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak mokre to dobrze
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zostań W Domu

Zostań w domu
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo są

ignorantami i egoistami. W tym "celują" przede wszystkim młodzi, ale do czasu,gdy zaraża swoich rodziców czy też dziadków. Ale wówczas na refleksje może już być za późno. Póki co "rumakują" no bo koledzy czy kolezanki też nie nosza....więc głupio...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 26

Mam łamiącą wiadomość

maseczki można prać, prasować, wymieniać lub używać jednorazowych. To zupełnie tak, jak można myć ręce, nie trzeba ich wycierać w spodnie!
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 5

A niby czemu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dlatego maskę się pierze/zmienia

w czym problem?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zwróć uwagę na fakt, że jeszcze wczoraj owi co nosili przyłbice byli tymi wzorowymi i rozsądnymi, a dzisiaj już są tymi co nie troszczą się o starszych i schorowanych. To raz, a dwa nosimy maseczki, a trzecia fala staje się faktem. Wniosek? Maseczki to ściema, która ma pokazać, że władza coś robi i nad czymś panuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Gdzie Ty masz mróz teraz?

Tydzień ta wiadomość pisałeś? To mam złą wiadomość, to nie maseczka Ci szkodzi
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale

Kto wam każe nosić brudne maseczki? Jaki macie problem z wymienianie ich? Jesteście brudasami to nosicie brudne i te faktycznie są niezdrowe, ale można je wymieniać czy prać i problemu nie ma. To nie maseczki są złe tylko brudasy które nie potrafią odpowiednio z nich korzystać.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rusycyzm

Pozostałość po zaborach
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dodam kolejna szokującą wiadomość, ale uwaga to mocne

Jak się na czymś nie znasz, to można po prostu się zamknąć. Naprawdę! Nikt tego nie sprawdza! Nie trzeba dodawać kolejnego głupiego raportu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

To oddychaj nosem a nie ustami jak pies

3 godziny max siedzialem w maseczce, nie była mokra, może dlatego że jestem zdrowy, idź do lekarza, najlepiej do neurologa bo coś tak się chyba odkleiło.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8

I kto tutaj jest egoistą? Rozkręcenie cyrku na praktycznie rok w imię uratowania pewnie kilku osób, a co z osobami które straciły prace? Co z osobami które nie są w stanie przetrwać tej sytuacji psychicznie a pomoc psychologiczna w tym kraju nie istnieje? Postaw się na ich miejscu, wyobraź sobie co oni teraz muszą przeżywać, jakie będzie ich życie po tym wszystkim. Niektórzy dadzą radę, niektórzy są skreśleni do końca, a reszta ruszy po sznury w obi. Oni nie są dla ciebie ważni. Dla porównania u mnie w rodzinie oprócz mnie każdy zachorował, dziadek który ma nowotwór dowiedział się że przeszedł covida przy zapisach do szczepienia bo miał przeciwciała. Rozumiesz? Osoba ciężko chora, starsza nie zauważyła że jest chora. Ludzie umierają na wszystko, na grypę i jej powikłania, na przeziębienie. Korona nie jest śmiercionośnym wirusem, jest taki jak każdy inny, ale takie pachołki nie rozumieją że konsekwencje tego co się dzieje będą bardziej poważne niż sama choroba. Mam nadzieje że kiedyś tak będziesz głośno mówił i osoba której ta sytuacjia zrujnowała życie po prostu nie wytrzyma i ci wpitzieli to może w końcu coś zatrybi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Może jakby faktycznie ludzie zasłaniali twarz przylbicami

A nie nosili ja niczym kaszkiet, to by nie zmienili zasad
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przecież

Te przyłbice, a przede wszystkim pół przyłbice to od początku była bzdura.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powietrze, którym oddychamy bez maseczki zawiera dwutlenek węgla więc ta teoria jest niedorzeczna..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry