Widok

Czerwone policzki u niemowlaka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Moja prawie 6 miesieczna córka od pewnego czasu czesto ma czerwone cieple policzki, oprocz tego nie dzieje sie nic nie ma goraczki policzki nie sa chropowate ani łuszczace. Na poczatku myslalam ze to mozna wina zimna lub wiatru ale takie policzki ma o roznych porach dnia nawet wtedy gdy na spacerze nie byla. Co to moze byc alergia, zabki? Gluten?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak tylko i wyłącznie policzki, a żadnych dodatkowych zmian na ciele albo w zachowaniu, to pewnie od mrozu/zimna/ogrzewania w domu. U nas jest to samo, mamy czekać do wiosny.
u mnie w rodzinie jest kilku alergików i właśnie te policzki to jedna z oznak uczulenia u Nich, skoro to Cię niepokoi idź do pediatry :)
image
image
poobserwuje kilka dni i jak nic sie nie zmieni to ide. zadnych innych zmian nie ma a poliki robia sie czerwone na godz lub 2 i znikaja, dziwna sprawa. dzieki dziewczyny
U nas synek też przechodził malinowe policzki. Zdecydowanie było to od zębów - jestem tego pewna. Za każdym razem jak wychodził jakiś ząbek to młody miał kolorki, czasem na jednym a czasem na obu. Najpierw się zamartwiałam bo może od mrozu, może alergia - byłam u pediatry. Ale nic oprócz zębów się nie potwierdziło. Synek aktualnie ma rok i siedem miesięcy i też czasem się zdarza, ze mu się polik robi czerwony ale teraz już leciutko. Wcześniej to miał takie kolory jak bym mu kredką posmarowała. A wiec bez obaw bo pewnie rosną zębiska :) Pozdrawiam!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry