Widok

Czerwony nosek

Witam. Może któraś z Pań miała podobny problem. Otóż mam cały czas czerwony nos. Nie muszę mówić jak to wygląda - wystarczy lekka zmiana temperatury i już cały nos czerwony i okolice przy nim. Wszystko byłoby nawet znośne - można użyć podkładu i pudru. U mnie to nie jest takie proste bo do tego wszystkiego na nosie dochodzi łuszcząca się bez przerwy skóra. Nałożę podkład, albo nawet lekko przypudruję nos - widać pełno skórek i takich "zadziorków". Byłam już u kosmetyczki na peelingach i różnych kuracjach nawilżających i nic. Dermatolog stwierdziła że to popękane naczynka i zaprosiła do swojego prywatnego gabinetu na peeling cud za 300zł (jeszcze nie byłam) + maść za kolejne 70zł (na atopowe zapalenie skóry). Jestem załamana bo jak tu wyjść z domu kiedy z opcji mogę wybrać tylko albo czerwony nos albo syfiasto nałożony makeup.

Może ktoś zna jakieś sprawdzone metody lub wie który zakład kosmetyczny ma w swojej ofercie coś skutecznego na pozbycię się moich problemów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, może moja rada będzie trochę głupia jak niektórzy stwierdzą pewnie, ale spróbuj najprostszych rzeczy - ja mam zawsze przez cały okres jesień-zima-wiosna cieknący nos, i podobne objawy bo non stop muszę smarkać i go wycierać. mi pomogła regularnie stosowana maść dla osób o skórze wrażliwej np. maść z wit.A i E plus alantolina (obojętnie jakiej marki, dostępne w aptece, oczywiście bez recepty) np. alantan. Taka maść jest tania, bezbarwna, bezzapachowa, nie tłuści. Zanim szarpniesz się na takie drogie zabiegi o których pisałaś, może warto przetestować czy nie pomogą Ci najprostsze rozzwiązania. Jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Długotrwałe perfumy na co dzień (6 odpowiedzi)

Jakie długotrwałe perfumy polecicie kupić na wyprzedażach? Głównie górna półka.

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (101 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Kobieca pielęgnacja (8 odpowiedzi)

Widzę, że wiele kobiet uczęszcza na comiesięczne lub dwutygodniowe wizyty u paznokci, rzęs, brwi,...

do góry