Widok

Czerwony nosek

Witam. Może któraś z Pań miała podobny problem. Otóż mam cały czas czerwony nos. Nie muszę mówić jak to wygląda - wystarczy lekka zmiana temperatury i już cały nos czerwony i okolice przy nim. Wszystko byłoby nawet znośne - można użyć podkładu i pudru. U mnie to nie jest takie proste bo do tego wszystkiego na nosie dochodzi łuszcząca się bez przerwy skóra. Nałożę podkład, albo nawet lekko przypudruję nos - widać pełno skórek i takich "zadziorków". Byłam już u kosmetyczki na peelingach i różnych kuracjach nawilżających i nic. Dermatolog stwierdziła że to popękane naczynka i zaprosiła do swojego prywatnego gabinetu na peeling cud za 300zł (jeszcze nie byłam) + maść za kolejne 70zł (na atopowe zapalenie skóry). Jestem załamana bo jak tu wyjść z domu kiedy z opcji mogę wybrać tylko albo czerwony nos albo syfiasto nałożony makeup.

Może ktoś zna jakieś sprawdzone metody lub wie który zakład kosmetyczny ma w swojej ofercie coś skutecznego na pozbycię się moich problemów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej, może moja rada będzie trochę głupia jak niektórzy stwierdzą pewnie, ale spróbuj najprostszych rzeczy - ja mam zawsze przez cały okres jesień-zima-wiosna cieknący nos, i podobne objawy bo non stop muszę smarkać i go wycierać. mi pomogła regularnie stosowana maść dla osób o skórze wrażliwej np. maść z wit.A i E plus alantolina (obojętnie jakiej marki, dostępne w aptece, oczywiście bez recepty) np. alantan. Taka maść jest tania, bezbarwna, bezzapachowa, nie tłuści. Zanim szarpniesz się na takie drogie zabiegi o których pisałaś, może warto przetestować czy nie pomogą Ci najprostsze rozzwiązania. Jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

night club dla kobiet, streaptiz męski? (42 odpowiedzi)

Hej, czy jest gdzieś w trójmieście lub okolicach klub dla kobiet z męskim streaptizem. Chcę...

rozwód - sędzia w Gdańsku Tomasz Zimmermann (75 odpowiedzi)

Czy miał ktoś prowadzoną sprawę rozwodową przez Sędziego Tomasza Zimmermann? Jaki on jest i jak...

Kreatywne zajęcie dzieciom czasu (4 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym mieć dla siebie godzinę dziennie. Dzieciaki nie dają mi jednak takiego...

do góry