Widok
Cztery łapy: wybieramy szczeniaka
Opinie do artykułu: Cztery łapy: wybieramy szczeniaka.
Artykuł z cyklu: Cztery łapy
Kiedy decyzja o adopcji lub kupnie szczeniaka została podjęta, warto rozważyć kilka kwestii. Czy na pewno przemyśleliście wszystkie za i przeciw? Jest tego trochę...
Wybór szczeniaka to poważna sprawa i tak trzeba ją też potraktować na każdym etapie. Emocje to też nie zawsze dobry doradca. Często np. przyszli właściciele wybierają się do hodowcy i zazwyczaj wybierają psa, który jako pierwszy do nich podbiegnie. Nie zawsze jest to najlepsza decyzja, ponieważ taki mały zwierzak ma ...
Artykuł z cyklu: Cztery łapy
Kiedy decyzja o adopcji lub kupnie szczeniaka została podjęta, warto rozważyć kilka kwestii. Czy na pewno przemyśleliście wszystkie za i przeciw? Jest tego trochę...
Wybór szczeniaka to poważna sprawa i tak trzeba ją też potraktować na każdym etapie. Emocje to też nie zawsze dobry doradca. Często np. przyszli właściciele wybierają się do hodowcy i zazwyczaj wybierają psa, który jako pierwszy do nich podbiegnie. Nie zawsze jest to najlepsza decyzja, ponieważ taki mały zwierzak ma ...
tylko schroniska
nie wierze, że ten artykuł się ukazał !
Trojmiasto.pl zamiast zachecac do pomocy i adopcji psów ze schroniska poleca hodowle?? ;/
Tyle mówicie o wsparciu na rynku trojmiaskim, a sami temu zaprzeczacie swoim postepowaniem.
Ten artykuł zaprzepaścił szanse na adopcje i prawdziwy dom niejednemu potrzebujacemu zwierzeciu.... i pisze go osoba, ktora niby pasjonuje sie psami.. jak widac, pasja pasji nierówna.. kiedy psy traktuje sie jak produkty, ktore mozna kupic.
Trojmiasto.pl zamiast zachecac do pomocy i adopcji psów ze schroniska poleca hodowle?? ;/
Tyle mówicie o wsparciu na rynku trojmiaskim, a sami temu zaprzeczacie swoim postepowaniem.
Ten artykuł zaprzepaścił szanse na adopcje i prawdziwy dom niejednemu potrzebujacemu zwierzeciu.... i pisze go osoba, ktora niby pasjonuje sie psami.. jak widac, pasja pasji nierówna.. kiedy psy traktuje sie jak produkty, ktore mozna kupic.
Wręcz przeciwnie - 100% bzdura
Powtórzę to co mówiłem w poprzednim tego typu wątku - osoby, które nie mają doświadczenia w wychowaniu psa z trudną przeszłością niech się za to nie biorą, bo tylko bardziej skrzywdzą zwierzę. Znacznie lepiej dla tych osób nabrać doświadczenia w kontakcie z psem od małego - wychować go od zera, najlepiej ze wsparciem osoby/osób które na wychowywaniu zwierząt się znają i dopiero wtedy ewentualnie mogą się brać za adopcję, jeśli czują się na siłach. A jeśli nie, to też ich święte prawo. Równie dobrze można pisać - nie miej dzieci, dość ich w sierocińcach, adoptuj i to najlepiej niepełnosprawne psychicznie i fizycznie, bo jak chcesz pełnosprawne to nie masz empatii dla tych biednych i skrzywdzonych. I żeby nie było, nie zrównuję zwierząt z dziećmi. Zrównuję wyłącznie poziom stosowanego szantażu emocjonalnego.
w zeszłym roku adoptowałem 4letniego szczeniaczka
nie obchodzi mnie co robił zanim się poznaliśmy
tak jak nie interesuje mnie co moja dziewczyna robiła zanim się poznaliśmy
nie żyję przeszłością
piesek 2 dni był zdezorientowany
potem głośno i wyraźnie przeczytałem kilkadziesiąt imion i ksyw męskich
na jedną zareagował
powtórzyłem
on znowu
sam sobie wybrał imię, bo to schroniskowe pasowało ale do chomika
-Ty, on gada do psa :D
bo do psa trzeba mówić
mówić, powtarzać, pokazywać
jak z dzieckiem
tylko, że psy szybciej łapią
tak jak nie interesuje mnie co moja dziewczyna robiła zanim się poznaliśmy
nie żyję przeszłością
piesek 2 dni był zdezorientowany
potem głośno i wyraźnie przeczytałem kilkadziesiąt imion i ksyw męskich
na jedną zareagował
powtórzyłem
on znowu
sam sobie wybrał imię, bo to schroniskowe pasowało ale do chomika
-Ty, on gada do psa :D
bo do psa trzeba mówić
mówić, powtarzać, pokazywać
jak z dzieckiem
tylko, że psy szybciej łapią
nie każdy chce mieć psa ze schroniska, są pasjonaci którzy chcą mieć rasowego psa na wystawy i ze sprawdzoną przeszłością. Adopcja to nie jest jedyny wybór, chociaż oczywiście leiej adoptować,, ale nie robcie chorej nagonki na ludzi,. kórzy kupuja bo maja do tego swiete prawo poza tym tutaj piszą wyraźnie " Jeżeli chodzi o psy ze schroniska, to również można zastosować wszystkie opisane powyżej testy i obserwacje."
Czytaj więcej na:
https://zwierzaki.trojmiasto.pl/Cztery-lapy-wybieramy-szczeniaka-n125598.html#tri
Czytaj więcej na:
https://zwierzaki.trojmiasto.pl/Cztery-lapy-wybieramy-szczeniaka-n125598.html#tri