Widok
Czy Donald Tusk to faszysta?
Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się zastanawiać, czy Pan Donald Tusk nie jest przypadkiem faszystą. Moją uwagę przykuwa postawa wobec wybranych mniejszości religijnych i kulturowych. Zauważyłem, że to nie jest tak, że on jest liberałem. On jest liberałem wybiórczym. A ktoś kto jest wybiórczy, nie jest liberałem. Wiem, masło niemaślane, liberał nie będący liberałem. Ale tak to wygląda, gdy go słucham. Tusk dąży do wysublimowania konkretnej poprawności a gdy ktoś się w tę poprawność nie wpisuje, to jest wykluczany. Proszę o argumenty, które go wytłumaczą, dlaczego wyklucza pewne grupy w faszystowski sposób.
Póki co, nie słyszałem o tym by Tusk stygmatyzował ludzi tworząc strefy wolne od LGBT, nie wiesza na szubienicach portretów swoich oponentów, nie pali flag państwowych i portretów, nie maszeruje pod hasłem "śmierć wrogom narodu". Jeżeli nie wiesz czym jest faszyzm, zapytaj kogoś starszego od siebie. Nie dowiesz się tego na Tik toku.
Póki co to Obajtek przegrywa procesy. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/obajtek-przegral-w-sadzie-wyborcza-nie-musi-publikowac-sprostowania/8kz2gvs,79cfc278
Oglądaj co chcesz, ważnym jest jedynie to, co z tego zrozumiałeś. A jak widzę z twoich komentarzy, oprócz retoryki obowiązującego nurtu PIS w rodzaju "Rudy ukradł" , nie wykazujesz oznak własnego spojrzenia na rzeczywistość. Posługując się Twoją retoryką ( patrz wyżej) zadam pytanie : jeżeli Rudy to złodziej, to jak nazwać tych którzy mieli takich "złodziei" rozliczyć, a tymczasem każdego niemal dnia dają dowody swojej złodziejskiej działalności ?
Do jaq:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27878415,afera-z-udzialem-sedziow-tsue-anna-zalewska-trybunal-powinien.html
Poczytaj, zamiast się wymądrzać.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,27878415,afera-z-udzialem-sedziow-tsue-anna-zalewska-trybunal-powinien.html
Poczytaj, zamiast się wymądrzać.
Aha, czyli faszysta, to ktoś kto tylko tworzy strefy wolne od LGBT? A jak stygmatyzuje inne grupy, to już nie jest faszysta? Ciekawe, bardzo ciekawe.
https://sjp.pl/donald+tusk
https://sjp.pl/donald+tusk
"Moją uwagę przykuwa postawa wobec wybranych mniejszości religijnych i kulturowych." Jaka to postawa Tuska zakwalifikowała go według ciebie do faszystów ?
Casus Obajtka i innych "fachowców" w spółkach państwowych, synekur dla miernym ale wiernych, jest chyba oczywisty. To są PiS owskie słupy. W twoich kategoriach też bym go zaliczył do dorobkiewiczów.
Nie zamierzam Ciebie przekonywać do mojego postrzegania rzeczywistości. To się jeszcze nikomu nie udało na forum.
Casus Obajtka i innych "fachowców" w spółkach państwowych, synekur dla miernym ale wiernych, jest chyba oczywisty. To są PiS owskie słupy. W twoich kategoriach też bym go zaliczył do dorobkiewiczów.
Nie zamierzam Ciebie przekonywać do mojego postrzegania rzeczywistości. To się jeszcze nikomu nie udało na forum.
Dla przypomnienia : Na Danielu Obajtku ciążyły trzy zarzuty prokuratorskie. Pierwszy związany z okresem, gdy działał w samorządzie. Obajtek miał przyjąć 50 tys. zł łapówki. Pozostałe dwa dotyczyły jego pracy w zakładzie przetwórstwa tworzyw sztucznych. Prokuratura zarzucała mu, że naraził firmę na stratę niemal 1,5 mln zł i wyłudził niemal 800 tys. zł.
Faszyści, jak można o tym łatwo przeczytać, segregowali ludzi ze względu na a. rasę, b. orientację seksualną, c. pochodzenie. Wszystkie te przesłanki spełniają pis i konfederacja, którzy rozpętali gigantyczną nienawiść ws użytych instrumentalnie migrantów czy uchodźców (o czym sami szumnie opowiadali, ze łukaszenka traktuje tych ludzi przedmiotowo) do podbijania słupków poparci. Jednocześnie przeczą sobie sami w każdym zdaniu - łukaszenka instrumentalnie traktuje ludzi i grozi wojną, ale w następnym zdaniu ogniskują złość w stronę ludzi trzymanych między dwoma kolumnami żołnierzy. I nienawiśc, nienawisc nienawiśc, stereotypy, uprzedzenia, stereotypy i masa sloganów, wśród których żadny nie jest prawdą. Ale tak jest, jak sie wycina rzeczywistość i zakazuje pomocy humanitarnej, która działa nawet w Afganistanie, gdzie jest wojna domowa, tylko nie u nas, u nas zabrania się pomocy, zmusza sie ludzi do patrzenia na śmierć drugiego człowieka, którego dałoby sie uratować. I ten hejt i te brednie o idiocie łukaszenki, którym jest kaczynski mydląc oczy ludziom.
"....a gdy ktoś się w tę poprawność nie wpisuje, to jest wykluczany."... i tylko na tej podstawie można kogoś nazwać faszystą?
Mieszkańcy sąsiedniego bloku wybudowali sobie parking, odgradzając się od reszty osiedla. Tym samym wykluczyli pozostałych z korzystania z tej części terenu. Czy to już faszyzm? Mieszkańcy grodzonych osiedli, to faszyści?
Wyższe uczelnie rekrutujące studentów poprzez egzaminy wstępne, uniemożliwiają głąbom studiowanie na tych uczelniach. Czy to nie jest segregacja?,... a może już faszyzm?
Ludziom pomieszały się pojęcia i z braku merytorycznych argumentów co i rusz przywołują Hitlera i III Rzeszę.
Mieszkańcy sąsiedniego bloku wybudowali sobie parking, odgradzając się od reszty osiedla. Tym samym wykluczyli pozostałych z korzystania z tej części terenu. Czy to już faszyzm? Mieszkańcy grodzonych osiedli, to faszyści?
Wyższe uczelnie rekrutujące studentów poprzez egzaminy wstępne, uniemożliwiają głąbom studiowanie na tych uczelniach. Czy to nie jest segregacja?,... a może już faszyzm?
Ludziom pomieszały się pojęcia i z braku merytorycznych argumentów co i rusz przywołują Hitlera i III Rzeszę.
Ja nie mam czasu już zajmować się polityką, lecz czyż nie jest tak że Angela Markel ukorzyła się przed panem prezydentem Aleksandrem Łukaszenką, tak jak niegdyś przed panem prezydentem Erdoganem i na granicy najbiedniejszego landu IV Rzeszy i jej rezerwuaru taniej siły roboczej, czyli naszej poczciwej Restpolen zapanował już spokój? Coś tak słyszałem. Ogólnie sprawa uchodźców znad Buga ma takie samo znaczenie jak sprawa pytona znad Wisły. Cała memowo-obrazkowa wspólnota plemienna Restpolen bardzo się emocjonowała. Może nawet ktoś dostał od kogoś w nos i popłakał się ktoś. Tymczasem pan prezydent Łukaszenka został oficjalnie zatwierdzony przez panią Merkel cierpiącą na demoniczne drgawki i przez Macrona, biedną ofiarę kobiecej pedofilii na suwerennego władcę suwerennego kraju. Pewnie jeszcze wywalczy spory haracz, ale tego typu gentlemańskich umów nie upublicznia się. Ma on zacnych przyjaciół, w przeciwieństwie do administratorów naszego umęczonego obszaru Wisły. Bo Chiny właśnie prześcignęły oficjalnie USA. Poproszony o komentarz prezydent Biden spierdział się w obecności jakiejś kochanki angilsiego księcia i poszedł zbadać swoje jelita. Przez kilkadziesiąt minut zastępowała go moja ulubiona czarnoskóra i**otka, ale też nei uzyskamy od niej komenatrza bo głupkowato śmiała się tylko, jak to ma w zwyczaju. No i tyle do mnie doszło z bieżącej polityki. A czy Donald Tusk jest faszystą? Nie ma znaczenia kim jest Donald Tusk albo Jarosław Kaczyński. Ludzie, o naszej granicy decyduje pani Merkel/ Jak potrzebujecie się kłócić o pytona albo o Madzie z Sosnowca to coś wa zaraz najdą. Nie bójcie żaby. Albo o aborcję. Chociaż nie. Sprawa aborcji zostanie kiedyś, jakoś tam, w ostatecznym rozrachunku, nam policzona
Raven, jak zwykle dopada Cię jesienna depresja. Rysujesz te swoje swiatowe spiski niczym foliarz. Macron - zdrajca, Merkel -zdrajca, Biden - geriatia. Legitymizowanie Łukaszenki przez Merkel. I dobrze, wszak zawsze to lepiej rozmawiać niż tkwić w klinczu. Do tej pory jakoś nikt z wielkich tego Świata, nie legitymizował Kaczyńskiego jak de facto przywódcy. O czymś to świadczy. Popatrz przy okazji utyskiwania na USA, jaki pieniądz ma się teraz najlepiej.
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że teren zabudowany, to nie zawsze jest osiedle gęsto zabudowane, ale czasami pojedyncze chałupy, oddalone o 50m od osi drogi. Przyznaję, że czasami muszę spojrzeć na nawigację, żeby upewnić się jaka jest dozwolona prędkość na danym odcinku drogi. Niestety zdarza mi się przegapić białą tablicę (np. podczas wyprzedzania ciężarówki), a topografia zupełnie nie przypomina terenu zabudowanego.
> Bo to wariat! Wczoraj zabrali mu prawko, bo jeździł jak wariat
Mam o rudym jak najgorsze zdanie, ale akurat za wariata go nie uważam. A sama kwestia jego "piractwa drogowego" to bzdet, kompletnie niewarty jakiejkolwiek uwagi. Ot... przytrafiło się. Nie znam topografii miejsca, gdzie to się stało, zatem nie mogę ocenić, czy jego prędkość (poza tym, że była niezgodna z przepisami) była nadmierna, czy było to typowe "łowisko" dla psiarni, jakich wiele.
Mam o rudym jak najgorsze zdanie, ale akurat za wariata go nie uważam. A sama kwestia jego "piractwa drogowego" to bzdet, kompletnie niewarty jakiejkolwiek uwagi. Ot... przytrafiło się. Nie znam topografii miejsca, gdzie to się stało, zatem nie mogę ocenić, czy jego prędkość (poza tym, że była niezgodna z przepisami) była nadmierna, czy było to typowe "łowisko" dla psiarni, jakich wiele.