Widok

Czy Donald Tusk to faszysta?

Witam szanownych forumowiczów, rozważam kto jest kto na scenie politycznej. Zaczynam się zastanawiać, czy Pan Donald Tusk nie jest przypadkiem faszystą. Moją uwagę przykuwa postawa wobec wybranych mniejszości religijnych i kulturowych. Zauważyłem, że to nie jest tak, że on jest liberałem. On jest liberałem wybiórczym. A ktoś kto jest wybiórczy, nie jest liberałem. Wiem, masło niemaślane, liberał nie będący liberałem. Ale tak to wygląda, gdy go słucham. Tusk dąży do wysublimowania konkretnej poprawności a gdy ktoś się w tę poprawność nie wpisuje, to jest wykluczany. Proszę o argumenty, które go wytłumaczą, dlaczego wyklucza pewne grupy w faszystowski sposób.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tusk wsadza do więzień bez wyroków. Stosując tzw areszty wydobywcze. Łamie ludzi. Niszczy im zdrowie i życie. Jak dla mnie to dyktator jak najbardziej fasxyzujący
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A to tylko LGBT atakują faszyści? A innych grup faszyści nie atakują? Cóż za ignorancja!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

masz Jarka na myśli ? a to tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wygląda na to że tak. Jarek popełnia błędy gospodarcze ale nie nawołuje do niszczenia przeciwników. Za to Donald, oj tam jest szaro buro w nastawieniu do tych, którzy są inni niż oni (głównie do tych, co są nie niemieccy)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może być np. zwyczajnym, bezideowym, chamem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli ktoś nie szanuje czyichś uczuć religijnych, to kim innym może być jeśli nie faszystą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bzdura. Zacytowane powiedzenie, jak i zresztą całokształt jego wypowiedzi i działań świadczą jedynie o silnej ojkofobii rudego.
Z faszyzmem nie ma to związku a wręcz stoi w sprzeczności. Faszyzm kładzie nacisk na silną (wręcz wszechwładną) rolę państwa. W domyśle: własnego państwa, nie cudzego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak. Tusk to faszysta. Poznaj definicję i prześledź jego życiorys. Zrozumiesz. Np. słynne powiedzenie - "Polskość to nienormalność" - Tusk neguje istnienie narodu polskiego, a to jest faszyzm.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

TVN - Faktycznie, niewiele możesz powiedzieć. Dokładnie tyle, ile twój rozum jest w stanie przyswoić. Nie liczę że jesteś w stanie zrozumieć ten wpis.

...ale jaki ma głos i chaRyzmę. Szaleje na hulajnodze i wygląda bosko w kominiaRce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jedyne co mogę powiedzieć o tak zwanym Tusku to to że jest rudym wstrętnym obrzydliwym folksdojczem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aha, już się zaczęło wyzywanie, bo brakuje argumentów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jołopie, jak mam ci napisać byś "wysłuchał" ? Z równym powodzeniem możesz mówić drukowanymi literami, bo o pisaniu ze zrozumieniem to chyba ci nie po drodze.

jaq, z czym masz prolem? opowiedz... wysłuchamy...

Podpisz się, bo anonimów na forum jest wielu. Nie widać ich IP w wersji forum na IPhone.

jaq, odleciałeś od niewygodnego dla ciebie tematu tematu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co ty rozumiesz z tego, czego ty nie oglądasz? Manipulujesz tylko półprawdą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

jaq, przestań być roszczeniowym malkontentem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

jaq, podaj link do artykułu, który ci napisał takie kłamstwa, będzie powód do pozwu. A jak nie podasz, to zamilcz kłamco.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

TVPis nie da się oglądać.
Informacje przekazywane są jednostronnie, w tak prymitywnie manipulacujny sposób, że mimo woli wstydzę się za prowadzących.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry