Widok
Czy Hossa to pewny Developer?
Otrzymałam z mężem kredyt na mieszkanie Hossy - Patio Róży.Umowa z Developerem podpisana. Aktualnie budowa jest na poziomie parkingu podziemnego czyli mało;/ do odbioru w 2010roku. Z racji kryzysu na rynku nieruchomości i kredytów można się obawiać, że Hossa padnie albo nie wybuduje? Czy bez przesady?
my też mamy z nimi podpisaną umowę - też Patio Róży, budynek nr 1 :)
bardziej teraz martwimy się jednak o kredyt,bo załatwialiśmy go przez Hossę i mamy trochę problemów z podpisaniem umowy z bankiem...
a jeżeli można wiedzieć to braliście kredyt na mieszkanko?
p.s. uważam,że Hossa jest solidną firmą i pod względem budowlanym wszystko będzie OK :)
bardziej teraz martwimy się jednak o kredyt,bo załatwialiśmy go przez Hossę i mamy trochę problemów z podpisaniem umowy z bankiem...
a jeżeli można wiedzieć to braliście kredyt na mieszkanko?
p.s. uważam,że Hossa jest solidną firmą i pod względem budowlanym wszystko będzie OK :)
Witam Państwa. Pracujemy jako małżeństwo - tandem architekt+ designer.Projekt jesteśmy w stanie objąć wykonawstwem na
podstawie odrębnej umowy. Posiadamy sprytnego elektryka ( zaawansowane systemy sterowania oświetleniem) oraz pełną ekipę remontową. Także stolarzy - rzemieślników z pomorza ( znaczne różnice w cenie). Obecnie w realizacji projekt Warszawa Wawer- Falenica. Cena projektu z reguły 70zł netto ( koncepcje, wizualizacje fotorealistyczne, zaawansowane systemy sterowania oswietleniem,nadzór wykonawczy ) Mamy ciekawe portfolio- przesyłamy mailem.
Przemysław Krajewski
wzornik@architekci.pl
o 511 853 286
podstawie odrębnej umowy. Posiadamy sprytnego elektryka ( zaawansowane systemy sterowania oświetleniem) oraz pełną ekipę remontową. Także stolarzy - rzemieślników z pomorza ( znaczne różnice w cenie). Obecnie w realizacji projekt Warszawa Wawer- Falenica. Cena projektu z reguły 70zł netto ( koncepcje, wizualizacje fotorealistyczne, zaawansowane systemy sterowania oswietleniem,nadzór wykonawczy ) Mamy ciekawe portfolio- przesyłamy mailem.
Przemysław Krajewski
wzornik@architekci.pl
o 511 853 286
pewnie że ma problemy, jak pewnie wiekszość developerów; w koncu sprzedaż znacznie spadla a wziete kredyty na grunty trzeba spłacac, utrzymanie sprzetu, biur i pracownikow tez wiele kosztuje. Pewnie dlatego na Wiszących ogrodach zrobili taka szybka akcje i poobnizali ceny wielu mieszkań. Chca szybkiego naplywu jakiejkolwiek gotowki i odzyskania płynności.
Hossa silny deweloper ,myśle że nie ma sie czym martwić że upadnie .Pare mieszkań wykańczłem w jego budynkach i nie było jakiejś wpadki jeżeli chodzi o sprawy techniczne .Jeżeli potrzebny wykonawca to zaprszam da współpracy kafelkowanie, malowanie ,panele itp. można podjechać obejżeć jak to wygląda.Aktualnie osiedle Miłe za tydzień Cztery Pory Roku 601 628 198.pozdrawiam.
ja chciałam kupić na Patio Róży w grudniu 2008, mimo atrakcyjnej ceny bardzo zniechęciła mnie umowa, na tyle skutecznie, że zrezygnowaliśmy. Niestety, jej zapisy są bardzo niekorzystne:
1. zwróc uwagę na kary umowne kupujący-deweloper
2. waloryzcja była w umowie określona z góry (co jest niezgodne z prawem)
3. podpisująć prolongatę terminu płatności Hossa i tak naliczała odsetki za spóźnienie...(mimo określonego nowego terminu płatności)
i takie inne drobne jeszcze
1. zwróc uwagę na kary umowne kupujący-deweloper
2. waloryzcja była w umowie określona z góry (co jest niezgodne z prawem)
3. podpisująć prolongatę terminu płatności Hossa i tak naliczała odsetki za spóźnienie...(mimo określonego nowego terminu płatności)
i takie inne drobne jeszcze
cześć. W zasadzie nie wiem czy dobrze robię że to piszę bo kto kupił już mieszkanie to pewnie mu ciśnienie skoczy.... No ale z kolei może ktoś powstrzyma się z zakupem na jakiś czas.... Więc mój kolega pracuje w firmie produkującej beton w 3mieście. Chciał kupić mieszkanie. Hossa ma konkurencyjne ceny ale odrzucił ich od razu! Hossa nie placiła im dlługi czas za beton i przestali jej dostarczać. A więc z pewnością coś z płynnością się dzieje. Być może to przejściowe problemy. Kto może niech poczeka jakiś czas. Pozdrawiam
Ja kupiłam od Hossy mieszkanie. 2 tygodnie po odbiorze zalalo je fekaliami, z odpływu kanalizacyjnego w lazience. Zalewalo mi 3 dni pod rzad. Hossa umywa rece. Administrator zwalil wine na lokatorow, ktorzy wprowadzaja sie do mieszkan i wyrzucaja co chca do kibelkow. Jesli ubezpieczenie budynku nie pokryje nam kosztow skucia i wylania nowej posadzki...to nie wiem co bedzie. W meiszkaniu smierdzi, wszedzie sa bakterie, zrobi sie plesn. Ale wykonawca uwaza ze wystarczy wysuszyc sciany...jakby to byla tylko woda. Najgorsze jest to, ze rozmawialam z kolezanka, ktora kupila od nich mieszkanie na innym osiedlu, rowniez na parterze i miala dokladnie to co my...NIgdy nikomu nie polece tego dewelopera.
normalna sytuacja z mieszkaniami na parterze, w nowych blokach wywala szambo i fakt deweloper ma trochę racji jest to wina nie tyle co mieszkańców ale fachowców którzy wykańczają nasze mieszkanka, faktycznie wrzucają do kibelka co popadnie, najgorsze co można wlać (wrzucić) to resztki po fudze jak stwardnieją to koniec i konieczna wymiana rur od kanalizacji
w Orlexie w Wejherowie mój kolo miał to samo i oczywiście na parterze
w Orlexie w Wejherowie mój kolo miał to samo i oczywiście na parterze
NIe wiem...całe życie mieszkam w różnych mieszkaniach. NIgdy nie słyszałam o czymś takim. Mój majster pierwszy raz widział coś takiego. Dla mnie po prostu teraz wykonują wszystko po kosztach. Poza tym, gdyby po pierwszym zalaniu, zajęli się tym, tak jak po trzecim, nie miałabym nowego mieszkania zalanego fekaliami. Ale po co?? Nie oni tu będą mieszkać.