Widok
Niestety każdy z nas popełnia błędy. Warto jednak walczyć o to, aby je naprawić. Tutaj https://kobiecystyl.pl/jak-odzyskac-faceta-15-skutecznych-sposobow/ macie ciekawy artykuł, gdzie macie wskazanych 15 skutecznych sposób na odzyskanie faceta. Myślę, że warto się tam na spokojnie rozejrzeć i poczytać.
jak się "kocha" za cos - to ta "miłość" nie wymaga decyzji, jak się "kocha" bo nam tak dobrze, wygodnie, i do tego przyjemnie... - tez nie trzeba wysiłku... ale jeśli chcemy by dany człowiek był dla nas ważny, jeśli chcemy by był dla nas kimś bliskim i wyjątkowym, jeśli chcemy ofiarować mu swoje życie, kochamy go "pomimo...", to taka miłość jest decyzją, decyzją trwania przy tym człowieku bez względu na wszystko...
mówię o prawdziwej miłości. nie o jej namiastkach, nie o tych miłościach na chwilę... które ulatuja, bo się nudzą lub pojawia się przeszkoda i nie jest nam dobrze...
w miłości nie chodzi o to by nam było dobrze, ale tej "kochanej" osobie... a to jest decyzja.
Istnieje!
Zgadzam się z tym, ze tylko Bóg potrafi obdarować miłoscią doskonałą, ale jeśli człowiek czerpie z Boga, żyje nim, to potrafi kochac prawdziwie. W końcu jest stworzony na Jego obraz i podobieństwo!
Jeśli chodzi o związki dwojga ludzi:
Można kochac bez żadnego "ale" - nam sie to zdarzyło! wiec daję w tym miejscu świadectwo, że istnieje prawdziwa miłość.
jeśli się nie widzi wad "kochanej" osoby i mówi się ze sie ja kocha, to jest to zauroczenie, oczarowanie... natomiast, ześli sie dostrzega wady ukochanego/ukochanej i pomimo to chce być z nią, to jest już powazna sprawa. Miłość to nie zauroczenie. Miłość nie jest "za coś", "dlatego, że...". Kocha się zawsze "pomimo". Bo miłość to decyzja.
Zgadzam się z tym, ze tylko Bóg potrafi obdarować miłoscią doskonałą, ale jeśli człowiek czerpie z Boga, żyje nim, to potrafi kochac prawdziwie. W końcu jest stworzony na Jego obraz i podobieństwo!
Jeśli chodzi o związki dwojga ludzi:
Można kochac bez żadnego "ale" - nam sie to zdarzyło! wiec daję w tym miejscu świadectwo, że istnieje prawdziwa miłość.
jeśli się nie widzi wad "kochanej" osoby i mówi się ze sie ja kocha, to jest to zauroczenie, oczarowanie... natomiast, ześli sie dostrzega wady ukochanego/ukochanej i pomimo to chce być z nią, to jest już powazna sprawa. Miłość to nie zauroczenie. Miłość nie jest "za coś", "dlatego, że...". Kocha się zawsze "pomimo". Bo miłość to decyzja.
wiesz czemu tak jest?
bo nie każdy w dzisiejszych czasach lubi dzieci tak naprawde, poza tym facet przywiązują się do dziecka i traktuje go jak swojego potomka:)
co jeśli któregoś dnia dziecko powie do faceta nic dla mnie nie znaczysz i nic do ciebie nie czuję:( tylko się powiesić...
bo nie każdy w dzisiejszych czasach lubi dzieci tak naprawde, poza tym facet przywiązują się do dziecka i traktuje go jak swojego potomka:)
co jeśli któregoś dnia dziecko powie do faceta nic dla mnie nie znaczysz i nic do ciebie nie czuję:( tylko się powiesić...
Nimniejszym uroczyście potwierdzam powyższe dane ;)
Mam nadzieje ze to mozliwe. Wlasnie zaczynam to robic tzn. ukladac sobie zycie na nowo. Jest mi trudno, mam ciezka sytuacje w zyciu poniewaz sama wychowuje synka. Choc prawde mowiac w takiej syutacji mozna naprawde poznac wartosciowego czlowieka. Taki partner nie tylko musi pokochac mnie ale i moje dziecko, a nie wszyscy mezczyzni sa do tego gotowi. Wszystko jeszcze przedemna mam nadzieje ze sie wszystko uda, zyczcie mi powodzenia. Dziekuje Ci Oskar za tak madre slowa, daly mi duzo do myslenia.
duzo czytam, obserwuje.
Wydaje mi sie ze kiedys kazdy przechodzi taka faze rozstrojenia, to tak jak klasc sie spac. Najpierw dlugo ukladasz sie do snu, przewracasz, kotlujesz, az do momentu kiedy znajdziesz sie w idealnej pozycji aby moc zasnac.
Tak jest w zyciu. Kiedy czlowiek wybiera co dla niego jest naprawde wazne - uklada sobie zycie rezygnujac nawet z tych najprzyjemniejszych.
Wydaje mi sie ze kiedys kazdy przechodzi taka faze rozstrojenia, to tak jak klasc sie spac. Najpierw dlugo ukladasz sie do snu, przewracasz, kotlujesz, az do momentu kiedy znajdziesz sie w idealnej pozycji aby moc zasnac.
Tak jest w zyciu. Kiedy czlowiek wybiera co dla niego jest naprawde wazne - uklada sobie zycie rezygnujac nawet z tych najprzyjemniejszych.