Widok
Fałszywa alternatywa - odrzucasz opinię starszych facetów :)
A odpowiadając na Twoje pytanie: może być.
Generalnie, wiek nie jest szczególnym kryterium dla przeciętnego faceta (odrzucam pedo- i gerontofili).
Kobieta moze wyglądać ponętnie nawet po 60-tce - a niektóre 20-tki odstraszają od wejścia :)
A odpowiadając na Twoje pytanie: może być.
Generalnie, wiek nie jest szczególnym kryterium dla przeciętnego faceta (odrzucam pedo- i gerontofili).
Kobieta moze wyglądać ponętnie nawet po 60-tce - a niektóre 20-tki odstraszają od wejścia :)
Nie każda, ale spory procent kobiet po 30 jest atrakcyjna dla większości mężczyzn. Fizycznie przynajmniej. Ale mimo tego każdy facet woli młodszą;)
To jest proste, mając do wyboru atrakcyjną kobietę, lub atrakcyjną i młodą, facet woli 2 w 1:)
Chcesz być szczęśliwa, lub chociaż zachować spokój ducha, to nie próbuj się porównywać, bo i tak w każdej "dziedzinie" na całym świecie można znaleźć kogoś lepszego od Ciebie. Ale nie liczą się te pojedyncze cechy doprowadzone do poziomu mistrzowskiego, ale całość. A ta jest tak indywidualna, że nie da się jej z niczym porównać.
To jest proste, mając do wyboru atrakcyjną kobietę, lub atrakcyjną i młodą, facet woli 2 w 1:)
Chcesz być szczęśliwa, lub chociaż zachować spokój ducha, to nie próbuj się porównywać, bo i tak w każdej "dziedzinie" na całym świecie można znaleźć kogoś lepszego od Ciebie. Ale nie liczą się te pojedyncze cechy doprowadzone do poziomu mistrzowskiego, ale całość. A ta jest tak indywidualna, że nie da się jej z niczym porównać.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Kompletnie Cię nie rozumiem!!! Piszesz, że gro kobiet po 30-tce jest atrakcyjne dla mężczyzn, jednak każdy facet woli młodsze. Słowo "każdy" stawia pierwszą część Twojej tezy w absurd.
Mężczyźni ZAWSZE wolą młodsze od siebie kobiety. Ci, którzy wiążą się ze starszymi kobietami są zwyczajnie zaburzeni emocjonalnie i seksualnie.
Mężczyźni ZAWSZE wolą młodsze od siebie kobiety. Ci, którzy wiążą się ze starszymi kobietami są zwyczajnie zaburzeni emocjonalnie i seksualnie.
Atrakcyjność sama w sobie jest dobrem.
Młodość sama w sobie jest dobrem.
Są także inne dobra które kuszą mężczyzn.
Kobieta po 30. może być atrakcyjna dla mężczyzny.
Zwłaszcza jak jest atrakcyjną kobietą po 30.:D
Taka kobieta może być bardziej dojrzała emocjonalnie. Mieć większe doświadczenie życiowe, wiedzę, być ciekawszym towarzyszem rozmów i spędzania czasu. /a także mieć większą ochotę na seks i być w tej kwestii bardziej wyluzowaną. To wszystko to kolejne dobra które zwiększają jej atrakcyjność.
Kobieta po 30. może być także kobietą młodszą (jak facet ma więcej lat).
I teraz wszystko zależy od tego jaki facet ma wybór.
Młodość jest atrakcyjna sama w sobie, ale to tylko jedna cecha.
Dziewczyna młoda może być brzydka, głupia, wredna etc
Kobieta po 30. też taką może być, ale może mieć też te inne dobra o których wspomniałem.
Posiadany wybór jest wtedy kluczową kwestią.
Co do samej atrakcyjności fizycznej, to jest podobnie.
Kobieta kobiecie nie równa, i każdy ma własny gust.
Gdyby facet miał do wyboru idealną kobietę i idealną kobietę po 30. to zawsze wybierze tą pierwszą.
To jednak tak nie działa.
Więc jeśli facet ma do wyboru jakaś 20. w typie "suczki", lub atrakcyjną, młodo wyglądająca 30. potrafiącą się ubrać i zachować. Za którą obracają się faceci na ulicy. To wybierze właśnie ją.
Mając do wyboru być w szczęśliwym związku ze starszą i być postrzegany jako osobnik zaburzony emocjonalnie i seksualnie, lub być z młodą, w kiepskim związku, dla zadowolenia społecznego, wolę to pierwsze:)
Młodość sama w sobie jest dobrem.
Są także inne dobra które kuszą mężczyzn.
Kobieta po 30. może być atrakcyjna dla mężczyzny.
Zwłaszcza jak jest atrakcyjną kobietą po 30.:D
Taka kobieta może być bardziej dojrzała emocjonalnie. Mieć większe doświadczenie życiowe, wiedzę, być ciekawszym towarzyszem rozmów i spędzania czasu. /a także mieć większą ochotę na seks i być w tej kwestii bardziej wyluzowaną. To wszystko to kolejne dobra które zwiększają jej atrakcyjność.
Kobieta po 30. może być także kobietą młodszą (jak facet ma więcej lat).
I teraz wszystko zależy od tego jaki facet ma wybór.
Młodość jest atrakcyjna sama w sobie, ale to tylko jedna cecha.
Dziewczyna młoda może być brzydka, głupia, wredna etc
Kobieta po 30. też taką może być, ale może mieć też te inne dobra o których wspomniałem.
Posiadany wybór jest wtedy kluczową kwestią.
Co do samej atrakcyjności fizycznej, to jest podobnie.
Kobieta kobiecie nie równa, i każdy ma własny gust.
Gdyby facet miał do wyboru idealną kobietę i idealną kobietę po 30. to zawsze wybierze tą pierwszą.
To jednak tak nie działa.
Więc jeśli facet ma do wyboru jakaś 20. w typie "suczki", lub atrakcyjną, młodo wyglądająca 30. potrafiącą się ubrać i zachować. Za którą obracają się faceci na ulicy. To wybierze właśnie ją.
Mając do wyboru być w szczęśliwym związku ze starszą i być postrzegany jako osobnik zaburzony emocjonalnie i seksualnie, lub być z młodą, w kiepskim związku, dla zadowolenia społecznego, wolę to pierwsze:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Myślę, że każdy samotny facet mając do wybory młodszą i starszą kobietę, z którymi będzie w stanie równie sensownie porozmawiać, wybierze młodszą, jeśli ta akurat drastycznie nie odbiega od preferowanego przez niego typu kobiety.
Jeśli jednak mężczyzna nie jest samotny, jest z kobietą, którą kocha a która go nie dręczy marudzeniem/brakiem seksu/ciągłymi pretensjami nie poleci za inną panna nawet jeśli jest ładniejsza i młodsza niż Ty.
Jeśli jednak mężczyzna nie jest samotny, jest z kobietą, którą kocha a która go nie dręczy marudzeniem/brakiem seksu/ciągłymi pretensjami nie poleci za inną panna nawet jeśli jest ładniejsza i młodsza niż Ty.
To w takim samym stopniu zależy od tego jaka ona jest i jak mu z nią jest, jak i od tego jakim typem człowieka jest ten facet, jaki ma kręgosłup moralny i jaką ma silną wolę na zaloty tej ślicznej małolaty.
To się nazywa dyskryminacja ze względu na wiek:P
I chyba nie do końca w to wierzysz, bo obecnie rozmawiasz z osobami o różnym wieku. Myślisz że możesz rozmawiać na tym forum, a nie mógłbyś rozmawiać twarzą w twarz?
I chyba nie do końca w to wierzysz, bo obecnie rozmawiasz z osobami o różnym wieku. Myślisz że możesz rozmawiać na tym forum, a nie mógłbyś rozmawiać twarzą w twarz?
Drogie ZwariowaneSłoneczko, czy zniosłabyś piątkowy wieczór, gdy Ty w cuglach szykujesz się na dziką imprę w Czekoladzie (na przykład), tryskasz energią...a ja właśnie przysypiam w fotelu i perspektywa podrygiwania do białego rana powoduje u mnie prawie nerwowe drgawki? :)) Pytanie raczej retoryczne, nieprawdaż?
Do pewnego momentu może miałoby to swój urok ale po jakimś czasie doszłabyś do wniosku, że życie ze starym pierdzielem nie ma najmniejszego sensu i zaczynasz się dusić w takim związku.
Do pewnego momentu może miałoby to swój urok ale po jakimś czasie doszłabyś do wniosku, że życie ze starym pierdzielem nie ma najmniejszego sensu i zaczynasz się dusić w takim związku.
Dla młodej dziewczyny związek ze starszym facetem jest z pewnością gwarantem bezpieczeństwa finansowego i pewnej stabilności życiowej, natomiast wymaga dostosowania się do już małoenergetycznego organizmu partnera. Jak zwykle, zawsze są dwie strony medalu - ale z mojego doświadczenia życiowego wynika, że różnica wieku nie może przekraczać 10 lat (w kontekście starszy mężczyzna, młodsza kobieta).
Każda kobieta może być atrakcyjna do póki chce, w odróżnieniu do mojej żony. Pocałunków nie ma, dotykania, już nie wspomnę o seksie. Tak u mnie wygląda po 8 latach małżeństwa, 12 latach znajomości i dwójce synów. Pracuję, robię co mogę, dom funkcjonuje, zabieram gdzie mogę.
Teraz Ona mnie nie pociąga, robiłem wszystko, woli telewizję on spotkania we dwoje.
Teraz Ona mnie nie pociąga, robiłem wszystko, woli telewizję on spotkania we dwoje.
Niedawno byłem w "związku" z 33 letnią kobietą. Mam 24 lata, ale mimo wszystko byłem nastawiony na dłuższy związek.
Niestety z powodu rzekomej " niedojrzałości" i zerwaniu dowiedziałem się przez sms.
Konkludując - tak - starsze kobiety też pociągają mężczyzn. Nic się nie bój tylko wierz w siebie.
Pozdrawiam
Niestety z powodu rzekomej " niedojrzałości" i zerwaniu dowiedziałem się przez sms.
Konkludując - tak - starsze kobiety też pociągają mężczyzn. Nic się nie bój tylko wierz w siebie.
Pozdrawiam
Hej, ho ;)
@ Gdynianin: Nie marudź więcej, jak Ci tak źle, to się rozwiedź, bo może ona też nieszczęśliwa tak jak i Ty
@ do ... wszystkich fajnych ludzików:) :
Kobieta jak dba o siebie, to może niejedna 30 wyglądać na 20, to co do wyglądu zewnętrznego, ale przecież umysł się liczy o 200 % bardziej. Chociaż na piękno składają się pewnie te dwa owe czynniki ;)
pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę tak na marginesku ;)
@ Gdynianin: Nie marudź więcej, jak Ci tak źle, to się rozwiedź, bo może ona też nieszczęśliwa tak jak i Ty
@ do ... wszystkich fajnych ludzików:) :
Kobieta jak dba o siebie, to może niejedna 30 wyglądać na 20, to co do wyglądu zewnętrznego, ale przecież umysł się liczy o 200 % bardziej. Chociaż na piękno składają się pewnie te dwa owe czynniki ;)
pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę tak na marginesku ;)