Widok

Czy każdy facet woli...

Czy kobieta po trzydziestce może być atrakcyjna dla faceta. Czy każdy facet woli młodszą?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fałszywa alternatywa - odrzucasz opinię starszych facetów :)

A odpowiadając na Twoje pytanie: może być.
Generalnie, wiek nie jest szczególnym kryterium dla przeciętnego faceta (odrzucam pedo- i gerontofili).
Kobieta moze wyglądać ponętnie nawet po 60-tce - a niektóre 20-tki odstraszają od wejścia :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak najbardziej,jest takie powiedzonko im starsza tym lepiej smakuje jak winko i wie czego chce(oczywiscie bywaja wyjatki);-) to samo mozna zadac pytanie w druga strone
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od wielu lat mam mam powiedzenie:
Kobieta jest jak wino (domowej roboty) - im starsza, tym bardziej skwaśniała
I niestety generalnie się to sprwdza :)
Są oczywiście od tego wyjątki - i dla tych wyjątków warto żyć :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie każda, ale spory procent kobiet po 30 jest atrakcyjna dla większości mężczyzn. Fizycznie przynajmniej. Ale mimo tego każdy facet woli młodszą;)

To jest proste, mając do wyboru atrakcyjną kobietę, lub atrakcyjną i młodą, facet woli 2 w 1:)

Chcesz być szczęśliwa, lub chociaż zachować spokój ducha, to nie próbuj się porównywać, bo i tak w każdej "dziedzinie" na całym świecie można znaleźć kogoś lepszego od Ciebie. Ale nie liczą się te pojedyncze cechy doprowadzone do poziomu mistrzowskiego, ale całość. A ta jest tak indywidualna, że nie da się jej z niczym porównać.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Kompletnie Cię nie rozumiem!!! Piszesz, że gro kobiet po 30-tce jest atrakcyjne dla mężczyzn, jednak każdy facet woli młodsze. Słowo "każdy" stawia pierwszą część Twojej tezy w absurd.

Mężczyźni ZAWSZE wolą młodsze od siebie kobiety. Ci, którzy wiążą się ze starszymi kobietami są zwyczajnie zaburzeni emocjonalnie i seksualnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Atrakcyjność sama w sobie jest dobrem.
Młodość sama w sobie jest dobrem.
Są także inne dobra które kuszą mężczyzn.

Kobieta po 30. może być atrakcyjna dla mężczyzny.
Zwłaszcza jak jest atrakcyjną kobietą po 30.:D
Taka kobieta może być bardziej dojrzała emocjonalnie. Mieć większe doświadczenie życiowe, wiedzę, być ciekawszym towarzyszem rozmów i spędzania czasu. /a także mieć większą ochotę na seks i być w tej kwestii bardziej wyluzowaną. To wszystko to kolejne dobra które zwiększają jej atrakcyjność.

Kobieta po 30. może być także kobietą młodszą (jak facet ma więcej lat).

I teraz wszystko zależy od tego jaki facet ma wybór.
Młodość jest atrakcyjna sama w sobie, ale to tylko jedna cecha.
Dziewczyna młoda może być brzydka, głupia, wredna etc
Kobieta po 30. też taką może być, ale może mieć też te inne dobra o których wspomniałem.
Posiadany wybór jest wtedy kluczową kwestią.

Co do samej atrakcyjności fizycznej, to jest podobnie.
Kobieta kobiecie nie równa, i każdy ma własny gust.
Gdyby facet miał do wyboru idealną kobietę i idealną kobietę po 30. to zawsze wybierze tą pierwszą.
To jednak tak nie działa.
Więc jeśli facet ma do wyboru jakaś 20. w typie "suczki", lub atrakcyjną, młodo wyglądająca 30. potrafiącą się ubrać i zachować. Za którą obracają się faceci na ulicy. To wybierze właśnie ją.

Mając do wyboru być w szczęśliwym związku ze starszą i być postrzegany jako osobnik zaburzony emocjonalnie i seksualnie, lub być z młodą, w kiepskim związku, dla zadowolenia społecznego, wolę to pierwsze:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
30 to już stare pudło...

Ja zdecydowanie wolę świeżą 18-nastkę ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
18 nastke, czy swieza ?
Myślę, że każdy samotny facet mając do wybory młodszą i starszą kobietę, z którymi będzie w stanie równie sensownie porozmawiać, wybierze młodszą, jeśli ta akurat drastycznie nie odbiega od preferowanego przez niego typu kobiety.

Jeśli jednak mężczyzna nie jest samotny, jest z kobietą, którą kocha a która go nie dręczy marudzeniem/brakiem seksu/ciągłymi pretensjami nie poleci za inną panna nawet jeśli jest ładniejsza i młodsza niż Ty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To w takim samym stopniu zależy od tego jaka ona jest i jak mu z nią jest, jak i od tego jakim typem człowieka jest ten facet, jaki ma kręgosłup moralny i jaką ma silną wolę na zaloty tej ślicznej małolaty.
ja osobiście wole starsze panie dojrzałe jak słonecznik
Nie bardzo wiem, o czym miałbym rozmawiać z dwudziestolatką - raczej wspólnych tematów nie mielibyśmy.
Moja żona jest młodsza ode mnie o 10 lat i moim zdaniem to właściwa i optymalna różnica wieku. Wiadomo wszech i wobec, że mężczyźni dojrzewają emocjonalnie później, niż kobiety.
To się nazywa dyskryminacja ze względu na wiek:P

I chyba nie do końca w to wierzysz, bo obecnie rozmawiasz z osobami o różnym wieku. Myślisz że możesz rozmawiać na tym forum, a nie mógłbyś rozmawiać twarzą w twarz?
Halewicz nigdy nie rozmawia twarzą w twarz ....

on tylko na forum.
oj Halewicz to sie obraziłam rozmawialismy razem :(
Oj nie czepiajcie się:) Na forum wymieniamy się krótkimi postami, myślami, prawimy sobie złośliwości i miłe komplementy. Zapewne świetnie by mi się rozmawiało twarzą w twarz osobą 20+ lat; co do tego nie mam wątpliwości. Miałem tutaj na myśli wspólne życie, dzielenie prozy życia.
Halewicz ok rozumiem możesz ze mna wymienic kilka postów ale nie chcesz ze mną dzielic prozy zycia ok nie ma problemu takie życie :) i tak Cie lubie :)
Drogie ZwariowaneSłoneczko, czy zniosłabyś piątkowy wieczór, gdy Ty w cuglach szykujesz się na dziką imprę w Czekoladzie (na przykład), tryskasz energią...a ja właśnie przysypiam w fotelu i perspektywa podrygiwania do białego rana powoduje u mnie prawie nerwowe drgawki? :)) Pytanie raczej retoryczne, nieprawdaż?
Do pewnego momentu może miałoby to swój urok ale po jakimś czasie doszłabyś do wniosku, że życie ze starym pierdzielem nie ma najmniejszego sensu i zaczynasz się dusić w takim związku.
oj Halewicz żartuje przecież wg różnica wieku maksymalnie 7 lat więcej to jużza dużo.... :) od dziś jestes zatem moim ulubionym jak to ujałes starym pierdzielem :)
a tak pozatym to nie ma znaczenia ile kto ma lat ale co robi to jest wg mnie lepszym wyznacznikiem dojrzałości....
Dla młodej dziewczyny związek ze starszym facetem jest z pewnością gwarantem bezpieczeństwa finansowego i pewnej stabilności życiowej, natomiast wymaga dostosowania się do już małoenergetycznego organizmu partnera. Jak zwykle, zawsze są dwie strony medalu - ale z mojego doświadczenia życiowego wynika, że różnica wieku nie może przekraczać 10 lat (w kontekście starszy mężczyzna, młodsza kobieta).
też taki kontekst oczywiście miałam na mysli odwrotnie to sobie w ogóle nie wyobrażam ;)
ZwariowaneSloneczko, 7 więcej? a ile mniej?
Podobno idealny wiek kobiety to wiek mężczyzny podzielić na 2 i +8.
Z każdymi kolejnymi urodzinami doceniam ten wzór:D
haha niezły wzór :)
heh podzieliłam, dodałam i wyszedł...mój wiek :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Każda kobieta może być atrakcyjna do póki chce, w odróżnieniu do mojej żony. Pocałunków nie ma, dotykania, już nie wspomnę o seksie. Tak u mnie wygląda po 8 latach małżeństwa, 12 latach znajomości i dwójce synów. Pracuję, robię co mogę, dom funkcjonuje, zabieram gdzie mogę.

Teraz Ona mnie nie pociąga, robiłem wszystko, woli telewizję on spotkania we dwoje.
a ten znowu swoje... weź się chłopie porządni8e ogarnij i zajmij tą swoją żoną bo to zaczyna być irytujące...
wwwrrr...

PS
mówiłam do Ciebie Gdynianinie...
Mężczyzna to Twój skarb, więc... zakop go w ogródku. :o)))
Nie w wieku problem....lecz w tym co masz do zaoferowania...
Oczywiście, że może. Niektóre 30-sto a nawet 40-sto latki są bardziej atrakcyjne od niektórych 20-sto latek. To zależy od urody kobiety i od tego czy dba o siebie. Wielu chciałoby mieć starszą od siebie atrakcyjną kobietę.
kobieta po trzydziestce jest atrakcyjna dla faceta
Niedawno byłem w "związku" z 33 letnią kobietą. Mam 24 lata, ale mimo wszystko byłem nastawiony na dłuższy związek.
Niestety z powodu rzekomej " niedojrzałości" i zerwaniu dowiedziałem się przez sms.
Konkludując - tak - starsze kobiety też pociągają mężczyzn. Nic się nie bój tylko wierz w siebie.
Pozdrawiam
ja odpowiem krótko, może :D
Może. Nie każdy.
Atrakcyjnym można być w każdym wieku. Atrakcyjność to nie tylko wygląd zewnętrzny...
W pewnym wieku zaczyna liczyć się atrakcyjność intelektualna. :)
Hej, ho ;)

@ Gdynianin: Nie marudź więcej, jak Ci tak źle, to się rozwiedź, bo może ona też nieszczęśliwa tak jak i Ty

@ do ... wszystkich fajnych ludzików:) :

Kobieta jak dba o siebie, to może niejedna 30 wyglądać na 20, to co do wyglądu zewnętrznego, ale przecież umysł się liczy o 200 % bardziej. Chociaż na piękno składają się pewnie te dwa owe czynniki ;)

pozdrawiam i dużo zdrówka w Nowym Roku życzę tak na marginesku ;)
woooow! Nimfa! Tobie też laseczko wszystkiego co najlepsze w tym zupełnie nowym roczku!
dawno Cię nie widziałam...
musimy znów na jakieś "piwko" się wybrać...
pozdrawiam ciepło..
:o)
hej Kochana, jak się masz? :))

no właśnie, bo się stęskniłam za Tobą, hihi ;)
no to na co czekamy?
na luty? bo teraz to ja mało mobilna jestem bo... miałam wypadek i ni mam auta... pewnie jeszcze ze 2 tygodnie
ale potem... bardzo chętnie
:o))
kazdy facet woli mlodsza kobiete,watpie by chcial "starsza od bursztynu":)
gdyby niemial w czym wybierac to pewnie blagal by o ta 30-tke zreszta jesli jestes po 25 roku swojego zycia to o 18 mozesz sobie tylko pomarzuc
Oczywiście że tak....
Jest oczywiście to zależne od wielu czynników.
Mam 24 lata a znam kobiety w wieku 30, 33, 35 lat i są duuuużo bardziej atrakcyjne niż kobiety w wieku 20, 22, 26 lat.
Wszystko zależy od kobiety. Jaka jest, Jak dba o siebie jak się ubiera, jaką ma figurę itp....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiecie jakie jest najmutniejsze zwierzatko na ziemi? mezczyzna a wiecie dla czego? bo ma piersi bez mleka jajka bez skrupek ptaszka bez skrzydelek i worek bez pieniedzy 80% kobiet juz nie wychodzi za maz gdyz dla 60gram nie oplaca sie brac calego wieprza do domu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nic tylko pogratulować poczucia humoru.
Aż brak mi słów.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
różnica......7....10........ :2........+8.......
to chwilami może śmierdzieć pedofilią.......on 20 ona 10.........;)
a tak na prawdę zależy która nas weźmie......aby choć trochę się podobała.....;)

Inne tematy z forum Towarzyskie

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...

Gay Gdańsk (135 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

Swinger party lub podobne (29 odpowiedzi)

Gdzie w Trojmiescie bądź okolicach można się wybrać na jakieś kameralne swinger party ? Moze ktoś...

do góry