Widok
I to jest cena za jedna noge?Ja mialam pod kolanem wystajacego i na obu lydkach juz przeswitujace.Takze sporo,bo chodzilam do niego chyba z 3 razy bo ciagle cos widzialam:)Ale ja robilam to 2 lata temu takze pewnie wtedy bylo taniej.mial przedzial cenowy 500-1500.A robil Ci usg na pierwszej wizycie?
mamaalanka wzial tyle co od Ciebie + koszt pierwszej wizyty
Tez mam teraz te sińce ;)
Jestem po 2 wstrzykiwaniach i dziś kończe chodzenie w rajstopce ;)
Pogoda mi pomogła to przetrwać ;)
Słyszałam, ze różni lekarze mają różne systemy "wyceny". Jedni liczą kompleksowo, inni za wizytę, a jeszcze inni za ampułkę.
Mam wrażenie, że u mnie wyszło drogo bo struktura moich żył nie była skomplikowana. Ale ile materiału zużył - tego nie wiem. Zabiegi trwały chyba po 10-15 min max.
Tez mam teraz te sińce ;)
Jestem po 2 wstrzykiwaniach i dziś kończe chodzenie w rajstopce ;)
Pogoda mi pomogła to przetrwać ;)
Słyszałam, ze różni lekarze mają różne systemy "wyceny". Jedni liczą kompleksowo, inni za wizytę, a jeszcze inni za ampułkę.
Mam wrażenie, że u mnie wyszło drogo bo struktura moich żył nie była skomplikowana. Ale ile materiału zużył - tego nie wiem. Zabiegi trwały chyba po 10-15 min max.
ja jestem po zabiegu u mnie zylaki w jednej nodze byly brzydkie ,wystajace i noga strasznie mnie bolala,masci tabletki i obstrzykiwanie nic by juz nie daslo ,usunelam w zeszlem roku w szpitalu jednodniowym w gdyni dabrowie dabrowce operowal mnie fajny dr.Kondera polecam ,zabieg zrobilam na NFZ ,przyszlam rano i nastepnego dnia rano wyszlam,mialam wyciagniete trzy zylaki od gory do kostki noga juz mnie nie boli, chodzilam w ponczochach specjalnych przez miesiac,innych zylakow jak narazie nie widac
Niestety tez nie mogę znaleźć :/ a za cholerę nie pamiętam jak się nazywa ten gabinet :/ jest tam przy wejściu wielki transparent na granatowym tle białe napisy :)
Mój Dziadek tam się leczy (jakoś teraz musi na kontrolę się wybrać;))
Jak będę u Dziadka to poszukam wizytówki i spisze nazwę :) tylko nie wiem kiedy to będzie :/
szkoda że wczoraj o tym nie pomyślałam ;/
Dodam że też się tam wybieram, ale dopiero po ciąży ;) bo w ciąży i tak mi kolejne powychodzą ;) ja mam genetycznie właśnie od strony Dziadka i gdybym nie planowała dzieci to już dawno bym się chciała ich pozbyć - bo mam straszne :/
Mój Dziadek tam się leczy (jakoś teraz musi na kontrolę się wybrać;))
Jak będę u Dziadka to poszukam wizytówki i spisze nazwę :) tylko nie wiem kiedy to będzie :/
szkoda że wczoraj o tym nie pomyślałam ;/
Dodam że też się tam wybieram, ale dopiero po ciąży ;) bo w ciąży i tak mi kolejne powychodzą ;) ja mam genetycznie właśnie od strony Dziadka i gdybym nie planowała dzieci to już dawno bym się chciała ich pozbyć - bo mam straszne :/
ja tez miałam skleroterapie u dr Zajaca. jeszcze chodze w pończoszce.
Nie przyjmuje juz w horyzoncie tylko ma gabinet na hynka 6/9
Mam mieszane uczucia - tzn wierze ze jest dobrym specjalistą ale kasa chyba juz nim zmanipulowała. Dopiero jak przy drugim zabiegu zobaczył że będę musiala sie za jakis czas zgłosić z drugą nogą zrobił sie baaardzo sympatyczny... Moje żylaki były niezbyt skomplikowane - tylko wystajace i brzydko wyglądały (własciwie 1). I wydaje mi sie ze wzial dosc sporo za ten zabieg. Mam nadzieje ze efekt bedzie warty, bo noga jeszcze sie goi.
Nie przyjmuje juz w horyzoncie tylko ma gabinet na hynka 6/9
Mam mieszane uczucia - tzn wierze ze jest dobrym specjalistą ale kasa chyba juz nim zmanipulowała. Dopiero jak przy drugim zabiegu zobaczył że będę musiala sie za jakis czas zgłosić z drugą nogą zrobił sie baaardzo sympatyczny... Moje żylaki były niezbyt skomplikowane - tylko wystajace i brzydko wyglądały (własciwie 1). I wydaje mi sie ze wzial dosc sporo za ten zabieg. Mam nadzieje ze efekt bedzie warty, bo noga jeszcze sie goi.
Tak zgadzam się z Kasią, polecam Vena-Med w Sopocie tyle, że są już przy innej ulicy, a mianowicie przy Grunwaldzkiej 76, jest miło i sprawnie, co mówię z własnego doświadczenia i jak mówi Kasia wszystko pod reką. Już przy pierwszej wizycie lekarz robi badania dopplerowskie i jednocześnie ten sam lekarz stawia diagnozę, a jesli pacjent chce można nawet przy jednej wizycie wykonać echoskleroterapię. Ja byłam u doktora Tomasza Szular- polecam- telefon podany przez Kasię jest aktualny. PS. W Vena-Med kupisz też kompresyjne (uciskowe) rajstopy lub pończochy i jesli ktoś ma dylemat czy kupic rajstopy kompresyjne, czy też pończochy to zdecydowanie polecam pończochy, bo są zdecydowanie praktyczniejsze.
Żylaki kończyn dolnych mają różną postać od drobnych pajączków,przez żylaki siatkowate do dużych żylaków spowodownych niewydolnością żył odpiszczelowych i /lub odstrzałkowych.W zależności od rodzaju żylaków wybiera się odpowiednią metodę leczenia.Żylaki siatkowate i "pajączki" żylakowe leczy się z wyboru za pomocą skleroterapii (obecnie "piankowej).Z wyboru tzn.że nie ma lepszej,o udowodnionej skuteczności metody leczenia.Niewydolne żyły odpiszczelowe i odstrzałkowe wymagają leczenia operacyjnego .Leczenie to może być tradycyjne polegające na wyrwaniu +stripingu niewydolnej żyły lub jej ablacji (uszkodzenie błony wewnętrznej za pomocą np.energii cieplnej) za pomocą lasera (metoda najnowocześniejsza) lub fal radiowych (radiofrekwencja)a w przeszłości za pomocą ciekłego azotu (krioterapia).EVLT jest metodą małoinwazyjną pozwalającą na wmiarę łagodny przebieg pooperacyjny i szybki powrót do zdrowia.W połączeniu ze skleroterapią (w celu zamknięcia niewydolnych bocznic) pozwala uzyskać naprawdę znakomite efekty lecznicze i kosmetyczne.Lekarz najlepiej chirurg naczyniowy musi przed zakwalifikowaniem do leczenia wykonać (najlepiej samodzielnie) badanie USG Doppler.