Widok

Czy któraś leczy się na żylaki?

Szukam dobrego lekarza chirurga naczyniowego. Wiem, ze w Swissmedzie urzęduje niejaki dr Zając, ale nie wiem czy dobry...

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jakieś żele i tabletki stosujecie

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
najlepszy jest lioton 1000 dwa razy dziennie i rutinoskoctbin

Rina to czy potrzebna jest operacja czy skleroterapia może ocenić lekarz chirurg naczyniowy po analizie badania dopplerowskiego. Operacje wykonuje się w bardzo zaawansowanych stanach, jesli sa niewydolne żyły głębokie. Skeroterapia to prawie (zastrzyki nie bolą, tylko dalsza część leczenia...brrrr) bezbolesny zabieg, ale nie wiem czy kobietom w ciąży można go wykonywać.
Proponuję udac się do jakiegoś chirurga na konsultacje. Doppler jednej nogi kosztuje ok 80 zł.
Podobno świetnym specjalista jest dr Rotter z Gdyni, ale koszmarnie drogi.
Poledzcie dobrego lekarza w Gdańsku od doplera żył, podobno na studzienki jest kilnika na nfz ale bez skierowania ani rusz. Ja mam żyły na wierzchu pod kloanami, a ogolny mowi ze jeszcze nie źylaki i nie da skierowania.
Gdzie mogę sie wybrac na usg? Tylko tam gdzie nie obstrzykują żył.
Dziewczyny gdzie chodzicie na doplera???
ja miałam robione badanie dopplerem w szpitalu wojewódzkim,na skierowanie,ale to chyba z 2 lata temu.
a co Rottera to też o nim słyszałam,ale dostać się tam to masakra,próbowalam telefonicznie zapsiy 2 razy do roku,telefon ci ągle zajęty a jak pojechalam,to i tak babka kazala dzwonic bo osobiscie to nie można-paranoja

image
kurcze, Gdynia odpada, a Gdańsk?
Znasz sie na żylakach? ja jestem podłamana. Kiedys ładne nogi dziś pajączki. Moge ci przeslac fotke na @
w swissmedzie. dr Zająć. Moja matka sie u niego leczyła. i miała dwa zabiegi i nie ma sladu po zylakach. ja sie tam do niego tez musze wybrac bo wstyd z taka gira wychodzić do ludzi:/

image
Czy za karę, że nie wierzę w duszę, nie mam duszy?
A ile ten Zając bierze za wizytę?

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
musze się jej dopytać. ale wiem że za jeden zabieg 2 lata temu placila 2,5 tyś. ale teraz nawet po tym blizny nie ma:) a normalnie w szpitalu chcieli jej cała noge przekroić;/

image
przyjmuje w swissmedzie w piatki od 12 do 14. 150 zł wizyta:)

image
ja zrobiłam dopplera w evi medzie za ok 80 zł, potem z wynikiem poszłam do chirurga naczyniowego również w evi medzie. Za wizytę zapłaciłam 59 zł. Lekarz stwierdził, że nie są to zmiany kwalifikujące się na operację, mimo, że były dość widoczne. Powiedział, że mam iść do dermatologa na skleroterapię. Zrobiłam sobie 2 zabiegi u dr Szlązaka. Jeden zabieg (zastrzyka z pianki ) kosztuje 240 zł. Do tego musiałam kupić pończochę uciskową, którą nosiłam 3 tyg. po każdym zabiegu, czyli łącznie 6 tyg. Żyły się wchłonęły, ale mam jeszcze siniaki. Noga wygląda o niebo lepiej mimo, że wszystko jeszcze się nie zagoiło. Z tego co doktor powiedział trwa to od 6-10 tyg.

Gdzie macie żylaki?

Dziewczyny, a jeśli moge spytać czy macie żylaki tylko na nogach czy gdzieś jeszcze? Bo ostatnio zauważyłam że mam pełno "czegoś" na tyłku, więc stringi odpadają... i pod posladkami :(
Dodam że mam siedzącą pracę i pewnie też dlatego :(

a może Ty masz rozstępy? takie fioletowe pręgi na tyłku i pod...

image
nie sa fioletowe ale sa czerwone :(

a może to hemoroidy

az tak zle nie jest zna pare osob ktore cierpia na hemoroidy:( wspolczuje...
ale to nie hemoroidy... wlasnie poczytalam sobie ze moga faktycznie to byc rozstepy... :(
juz sie umowilam do dermatologa ...
ale to juz nie ten watek to nie bede "zasmiecac" miejsca...

pozdrawiam

cześć mam pytanko czy operacja bardzo boli i w jakim tępie wraca się do zdrowia?
kto wie ile czasu po operacji dochodzi się do siebie? czy można jezdzić samochodem czy noga boli???