Widok
witam -sama operacja nie boli bo jestes znieczulona od psa w dól znieczulenie miejscowe wstrzykuje sie w kregosłup dziwne uczucie jak znieczulenie schodzi potem 2-tyg.lezenia nikt nie daje gwarancji ze nie powrucą u mnie to trwalo 5-lat i mialam jak dawniej wtedy trafilam do dr.Rotera na Skleroterapie robi USG -zaznacza- zastrzyki -tz.rajstopa uciskowa i koniec wskazane jes chodzenie zabieg jedna nogpowodzeniaa 1000zl. sama wybierz -ja wybralam nigdy wiecej operacyjnie
witam , jestem 3 tygodnie po operacji zylaków na 1 nodze.Usg robiłam u dr theusa -70 zł za noge, sama operacje miałam w szpitalu w wejherowie. Znieczulono mnie od pasa w dół, noga została nacięta w trzech miejscach co dało 8 szwów. Po 2 dobach wrociłam do domu, przez 14 dni brałam zastrzyki w brzuch by zapobiec zakrzepom, a przez 5 tygodni mam nosic w ciagu dnia opaske uciskowa lub ponczochę. W perspektywie mam jeszcze do zooperowania druga noge ( obciażenie dziedziczne, ciąża). Sama operacja to nic strasznego, po tez bardzo szybko wrociłam do formy.pozdrawiam
Robiłam w ramach NFZ, na wizycie byłam u Ordynatora w szpitaluw Wejherowie. To on zaproponował operacje na podstawie wyników USG.za trzy miesiące.Co do operacji zdałam sie na los, operowała mnie miła, młoda Lekarz Ankiewicz. Ogólnie opieka, pielegniarki ich podejście do pacjenta super. Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
ciekawa jestem efektow, ale na to jeszcze pewnie za szybko... ja jedna noge operowalam kilka lat temu i zostala mi druga i tak myslalam, zeby moze pod koniec roku sie tym zajac, dlatego robie rozeznanie jak to teraz wyglada; a dlugo to trwalo od pierwszej wizyty do operacji? bo ja musialam na kazda wizyte czekac 3 miesiace...
A usuwal ktos pajaczki laserem z nog albo twarzy.Ja mialam robiona skleroterapie czyli wstrzykiwanie na nogach 3 razy no i sie bardzo zmniejszyly,no ale pozostaly jeszcze takie drobinki gdzieniegdzie na nogach i na stopach ktore chcialabym usunac.Teraz tylko potrzebuje wyprobowanej kliniki.Bylam raz na abrahama w Gdyni i probowali mi usunac pajaka duzego laserem i dali za mocny promien czy jak to sie tam nazywa,pajaczek sie nie usunal a ja mialam brazowa kreche na nodze przez rok a potem mala blizna zostala wiec teraz chcialabym isc gdzies gdzie ktoras z was byla zadowolona.Mozecie gdzies polecic???
Witam ostatnio powstała fajna przychodnia w Sopocie na ul Haffnera 10 nazywają się SPF VENA MED, przyjmują tam specjaliści flebolodzy z W-wy bardzo mili lekarze na miejscu badanie dopplerowskie i do końca czerwca za pól ceny ja zapłaciłam 50 zł za jedną noge za badanie niestety prywatna i na NFZ nie przyjmują ale za to konkretni zamiast operacji na którą byłam skierowana zaproponowali mi skleroterapie pod kontrolą usg i pończochy po zabiegu do noszenia wszystko na miejscu nie trzeba biegać i robić tu badanie tam diagnoze a gdzie indziej zabieg pozdrawiam jak ktoś chce sprawdzić tel do nich 727 212 212
Bzdura! Byłem na USG żylaków w Vena-Med w Sopocie. Pani Borecka jest specjalistą chorób wewnętrznych a nie chirurgiem naczyniowym. W tej profesji to klasa niżej. Wynik USG mój osobisty chirurg prowadzący uznał jako ,,niepotrzebny,, , ,,nic z niego nie wynika,,. Rzeczywiście- przebadano ZDROWSZĄ część schorzenia. Opis tej gorszej, z którą mam największe problemy: NIE BADANO (sic!). Lekarz prowadzący badanie jak stwierdził boi się naruszyć tkankę... Nie miałem takich problemów przy USG w WOJEWÓDZKIM SZPITALE SPECJALISTYCZNYM GDAŃSK UL. NOWE OGRODY 1-6. Tam dostałem oprócz opisu dokładną mapkę uszkodzeń żył. Dzięki tamtym badaniom nie zostałem kaleką. Okazało się, że moja operacja w oparciu o popularne poprzednie USG zakończyłaby się nie gojącą raną i przypuszczalnie amputacją. Bez komentarza.
dr zajac jest rewelacyjny
uratowal dwukrotnie mjej mamie noge
jakmowie uratowal to znaczy uratowal bo inni chirurdzy chcieli juz amputowac :/
i z innej beczki - czy to boli jak powstaja zylaki?
bo straszliwie mnie boli jedna zyla na nodze w okolicy lydki
i jestem na miliard procent pewna ze to zyla :/
uratowal dwukrotnie mjej mamie noge
jakmowie uratowal to znaczy uratowal bo inni chirurdzy chcieli juz amputowac :/
i z innej beczki - czy to boli jak powstaja zylaki?
bo straszliwie mnie boli jedna zyla na nodze w okolicy lydki
i jestem na miliard procent pewna ze to zyla :/