Widok

Czy któraś leczy się na żylaki?

Szukam dobrego lekarza chirurga naczyniowego. Wiem, ze w Swissmedzie urzęduje niejaki dr Zając, ale nie wiem czy dobry...

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
roter z gdyni to hochsztapler podjal sie skleroterapii noge mam pol roku po zabiegu w stanie zapalnym. Dodatkowy efekt to pajaczki wzdluz ostrzykiwan zyly. Nie uzyskalam od niego zadnej pomocy fachowej po nieudanym zabiegu. Poza tym to dermatolog Nie radze ryzykowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jednym wystarczą żele, a inni np. tak jak ja muszą udać się na zabieg. Niedługo zbliża się mój termin idę na ostrzy kiwanie w certusie. Opinie są bardzo dobre, wiele osób mi to centrum poleciło, ale z Poznania, a nie z Trójmiasta niestety. Trzymajcie kciuki ;D
A możecie coś powiedzieć ta temat dr Konefki z Luxmedu?
Tak zgadzam się z Kasią, polecam Vena-Med w Sopocie tyle, że są już przy innej ulicy, a mianowicie przy Grunwaldzkiej 76, jest miło i sprawnie, co mówię z własnego doświadczenia i jak mówi Kasia wszystko pod reką. Już przy pierwszej wizycie lekarz robi badania dopplerowskie i jednocześnie ten sam lekarz stawia diagnozę, a jesli pacjent chce można nawet przy jednej wizycie wykonać echoskleroterapię. Ja byłam u doktora Tomasza Szular- polecam- telefon podany przez Kasię jest aktualny. PS. W Vena-Med kupisz też kompresyjne (uciskowe) rajstopy lub pończochy i jesli ktoś ma dylemat czy kupic rajstopy kompresyjne, czy też pończochy to zdecydowanie polecam pończochy, bo są zdecydowanie praktyczniejsze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
prosze o opinie o dr zającu.
zuza jak najbardziej polecam dr zajaca.Ma gabinet w horyzoncie na przymorzu.Ja mialam u niego skleroterapie jakies 2 lata temu i nadal nic nie widac,nie mam zzadnego zylaka.Bardzo mily lekarz,konkretny i dokladny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr Ciecielskiego :)
ma swój prywatny gabinet w Gdańsku Głównym na ul. Okopowej w tym samym budynku co komenda policji (wojewódzka komenda policji??) oraz przyjmuje na nfz ale nie pamiętam/wiem gdzie :P
wiem że prywatnie ma bardzo dobre ceny :)
image image

1985słoneczko, a znasz ich stronę internetową moze? bo na googlach nie mogę znaleźć
ja tez miałam skleroterapie u dr Zajaca. jeszcze chodze w pończoszce.
Nie przyjmuje juz w horyzoncie tylko ma gabinet na hynka 6/9
Mam mieszane uczucia - tzn wierze ze jest dobrym specjalistą ale kasa chyba juz nim zmanipulowała. Dopiero jak przy drugim zabiegu zobaczył że będę musiala sie za jakis czas zgłosić z drugą nogą zrobił sie baaardzo sympatyczny... Moje żylaki były niezbyt skomplikowane - tylko wystajace i brzydko wyglądały (własciwie 1). I wydaje mi sie ze wzial dosc sporo za ten zabieg. Mam nadzieje ze efekt bedzie warty, bo noga jeszcze sie goi.
image
ulka i ile wzial od Ciebie?ja pamietam ze robilam rok temu w marcu i jeszcze przed wakacjami mialam takie jakby siniaki.Ale po lecie wszystko zeszlo wraz z opalenizna,takze jak cos bys miala to sie nie przejmuj.
Niestety tez nie mogę znaleźć :/ a za cholerę nie pamiętam jak się nazywa ten gabinet :/ jest tam przy wejściu wielki transparent na granatowym tle białe napisy :)
Mój Dziadek tam się leczy (jakoś teraz musi na kontrolę się wybrać;))
Jak będę u Dziadka to poszukam wizytówki i spisze nazwę :) tylko nie wiem kiedy to będzie :/
szkoda że wczoraj o tym nie pomyślałam ;/

Dodam że też się tam wybieram, ale dopiero po ciąży ;) bo w ciąży i tak mi kolejne powychodzą ;) ja mam genetycznie właśnie od strony Dziadka i gdybym nie planowała dzieci to już dawno bym się chciała ich pozbyć - bo mam straszne :/
image image

ja jestem po zabiegu u mnie zylaki w jednej nodze byly brzydkie ,wystajace i noga strasznie mnie bolala,masci tabletki i obstrzykiwanie nic by juz nie daslo ,usunelam w zeszlem roku w szpitalu jednodniowym w gdyni dabrowie dabrowce operowal mnie fajny dr.Kondera polecam ,zabieg zrobilam na NFZ ,przyszlam rano i nastepnego dnia rano wyszlam,mialam wyciagniete trzy zylaki od gory do kostki noga juz mnie nie boli, chodzilam w ponczochach specjalnych przez miesiac,innych zylakow jak narazie nie widac
mamaalanka wzial tyle co od Ciebie + koszt pierwszej wizyty
Tez mam teraz te sińce ;)
Jestem po 2 wstrzykiwaniach i dziś kończe chodzenie w rajstopce ;)
Pogoda mi pomogła to przetrwać ;)
Słyszałam, ze różni lekarze mają różne systemy "wyceny". Jedni liczą kompleksowo, inni za wizytę, a jeszcze inni za ampułkę.
Mam wrażenie, że u mnie wyszło drogo bo struktura moich żył nie była skomplikowana. Ale ile materiału zużył - tego nie wiem. Zabiegi trwały chyba po 10-15 min max.
image
I to jest cena za jedna noge?Ja mialam pod kolanem wystajacego i na obu lydkach juz przeswitujace.Takze sporo,bo chodzilam do niego chyba z 3 razy bo ciagle cos widzialam:)Ale ja robilam to 2 lata temu takze pewnie wtedy bylo taniej.mial przedzial cenowy 500-1500.A robil Ci usg na pierwszej wizycie?
Polecam Ci dr.Marka Ciecierkskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr.Zając to wybitny lekarz i chirurg
po przeczytaniu waszych wpisów znalazłam dr Borecką -Sobczak w Gdańsku byłam na badaniu USG i jestem super zadowolona wreszcie ktoś normalnie ze mną porozmawiał i przedstawił możliwości leczenia - no i wreszczie kobieta a nie facet.
asia, mozesz napisac cos wiecej, z jakim kosztem nalezy sie liczyc, jakie usg robilas i ile za to placilas?
Ja polecam Dr.Jusza. Przyjmuje we Wrzeszczu- ja właśnie jestem juz po leczeniu i serdecznie wszystkim polecam.
Pan doktor jest bardzo dokładny a za leczenie jest jeden koszt- niezaleznie od ilości wizyt co w moim przypadku było bardzo korzystne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Koszt to 250 zł za USG obu nóg z konsultacją zresztą cały cennik jest na stronie http://www.poradnia-flebologicza.pl