Widok

Czy któraś miała za niskie TSH w ciąży?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy miałyście za niskie TSH w ciąży - poniżej normy?Jeśli tak to jakie miałyście leczenie i jakie pozostałe wyniki?Głownie chodzi mi o ft4
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na początku drugiej ciąży miałam TSH 30-krotnie ponieżej normy. Endokrynolog przypisała mi Eutyrox. Brałam przez całą ciąże, a po porodzie do końca karmienia.
NDR przed ciążą robiłam regularnie wyniki plus /minus co kwartał.

TSH zawsze było między 1, 2, a ft4 gdzieś w okolicach 14-15 - lekarze twierdzili że idealnie.

Popsuły się teraz, ale wciąż liczę (zgodnie ze zdaniem lekarza) że to beta HCG jest tu winowajcom.
miałam idealnie w środku normy ft4, jak masz wątpliwości to radze konsultacje z endokrynologiem
a FT4 miałaś w normie ale przy górnej czy dolnej granicy?

ja tez cala ciąze miałam TSH 0,1 a nawet i niżej, gin skierował mnie do endokrynologa i również stwierdziła że to wynikiem ciązy bo Ft 4 i FT3 było w granicach normy, pol roku po ciąży wszystko wróciło do normy
Ale przed ciążą robiłaś również wyniki i było ok?
Hej,

ja mam.

TSH 0.138 (1 trymestr 0.330 - 4.590)
FT4 21.0 (1 trymestr 12.1 - 19.6)

Ponieważ przed ciążą nigdy nie miałam problemów z tarczycą lekarka uznała że to najprawdopodobniej od wysokiego poziomu beta HCG. Póki co obserwujemy:) Ważne wg mojej Pani dr że FT4 jest wysokie
do góry