Widok

Czy któraś z Was przystrajała sama ławki kościelne?-macie sprawdzony pomył?

Wesele Temat dostępny też na forum:
.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przystrajałam kościół z koleżanką na ślubie naszej wspólnej koleżanki - nie miałyśmy doświadczenia - improwizowałyśmy :) Zresztą to żadna trudność. Najgorzej było z umocowaniem kwiatów (wszystkie prawdziwe, margaretki? nie pamiętam) przy ławkach tak, aby stały - tu trzeba nakombinować się z obwiązywaniem łodyg wstążkami i kokardami z organtyny :) Na pierwszych ławkach położyłyśmy kilka małych róż - to bezpieczniejszy sposób (wtedy kokardy zawiązane na brzegach ławek powinny wystarczyć) :) Nakupowałysmy materiałów, wstążek, szpilek i czego tam jeszcze nie było; koleżanka przyniosła kwiaty z ogrodu. Oprócz tego mały bukiecik na klęczniku Pary Młodej, krzesła oplecione organtyną, kwiaty rozrzucone po bokach dywanu wiodącego do ołtarza.

Było bardzo naturalnie, może nie jakoś "pro" - bez świec ze stojakami i innych gadżetów - ważne, że Panna Młoda była zadowolona :)

Co mogę doradzić - to sprężenie się - tak się wczułyśmy, a czas leciał nieubłaganie (miałysmy go zresztą bardzo mało). Najlepiej też sobie wszystko w miarę zaplanować - i ilość i rozmieszczenie - pójdzie sprawniej (nam zabrakło kwiatów :P). Na swoim ślubie raczej nie dam rady ustroić kościoła (bo kiedy?), liczę tutaj na wspomniane koleżanki ;)
Jeśli chcesz dekorować ławki to dobrze sprawdzają się do tego rożki pokryte rafią, które kupuje się na giełdzie kwiatowej. Wkładasz w nie kwiaty i masz z głowy. Fajnym pomysłem jest też szarfa zawiązana pomiędzy ławkami.
ja zaczęłam od obliczenia ilości ławek, wzięłam troche zwykłego materiału i spróbowałam zawiązać kokarde na ławce.
trzeba teraz tylko kupić materiał i "zatrudnić" kogoś do założenia tego w kościele.

powodzenia
Co prawda sama nie przystrajałam, ale nasze ławki wyglądały tak:

image

Z tego co wiem babka miała gotowe stroiki, dokładała tylko żywe gladiole.
U mnie jest kwestia taka, że kościół ma kwiaty, czerwony dywan ...więc jestem zadowolona, ale brakuje mi tylko tych ozdób na ławki?...chciałabym je sama zrobić i przykleić w dniu ślubu....może wiecie gdzie mogę coś takiego na sztuki kupić albo ewentualnie zrobić??
a moze dasz tiul ( do kupienia na metry w sklepach z materiałami) o szerokości około 1-1,5 metra, wiec na węzsze szarfy można go pociać, który zmarszczysz tam gdzie sa ławki - wystrczy zwiazać wstazką i w tym miejscu dasz kwiatki lub tiulowe kokardy???
image
image
image
image

coś jak tu
image

do czerwonego/bordowego dywanu pasowałoby dac ozdoby tez w tym kolorze
image
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Materiały - w pasmanterii, sklepie z tkaninami, w internecie. Z przyklejaniem - może być różnie, bo zostaną ślady na ławkach. Proponuję obwiązać boki ławek jakimiś kokardami/wstęgami i wetknąć tak kwiatka :) I tak każdy będzie wpatrzony w Ciebie :)
są te tasmy dwustronnie przylepne ale obwiązanie wstazka tez uwazam za najlepszy i najtrwalszy sposó
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Dziękuję za rady:) jest to zawsze nieocenione...Też myślałam ze kupie tiule i cos tam wykombinuje:)
zmierz długośc ławek + zapas na zwisanie tiulu

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry