Widok

Czy ktoś słyszał o tym ogłoszeniu ?

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Witam,

czy ktoś coś słyszał o tym ? nie ma żadnych konkretów

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/support-internetowy-ogl60264367.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Adres mailowy gmail.com prywatny, nie wzbudza zbytnio zaufania, ale jest nr. tel. też prywatny, nie jest podpięty pod żadną firmę, nr. na kartę, możesz zadzwonić i sprawdzić, ale zapewne i tak nikt nie odbierze. Nie spodziewałbym się rewelacji a tym bardziej nie wysyłałbym swojego CV. Od razu widać że to nie gwarantuje żadnego konkretnego zatrudnienia. W ogłoszeniu jest napisane że oferują umowę - zlecenie, na to też bym nie liczył. Najprawdopodobniej chodzi o klikanie w reklamy, albo robienie przelewów dla oszustów co jest oczywiście ścigane z urzędu. Moja rada, odpuść sobie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tu są inne ogłoszenia na trojmiasto.pl z tym samym adresem mailowym:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/operator-wezla-betoniarskiego-ogl60271518.html
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/kierownik-budowy-inzynier-budowy-ogl60189108.html

Firma o podanej nazwie istnieje, ale na swojej stronie internetowej podaje inne dane kontaktowe (e-mail, telefon). Tyle, że tam są dane do biura sprzedaży. Ja nie wysyłałabym cv bez potwierdzenia adresu mailowego. Ten z ogłoszenia znalazłam tylko w innych ogłoszeniach.

Firma mieści się na Legionów 112 czyli w tym dużym wieżowcu, być może ktoś ma firmę zarejestrowaną na adres domowy. To z tymi internetami to jakaś ściema a nawet jeśli nie to na pewno nic godnego uwagi. Jest jeszcze opcja że szukają kogoś do wykonania jakiegoś projektu z którym nikt w firmie sobie nie radzi, oczywiście za darmo w ramach testu sprawdzającego wiedzę. Dużo firm tak cwaniakuje. Dziwie się trochę że ludzie w ogóle interesują się takimi ogłoszeniami a nie szukają poważnej pracy w firmach które łatwo można zweryfikować.

Firmę, a właściwie 2 firmy jednego właściciela można wyszukać w CEIDG (najłatwiej chyba po NIP-ie). Tyle, że nie zawracałabym sobie głowy ogłoszeniem, w którym ktoś nawet nie podał nazwy firmy ;)

To że ktoś nie podał nazwy firmy jeszcze o niczym nie świadczy, ale ja zawsze wysyłałem maila z zapytaniem o nazwę firmy ew. tel firmowy firmowy jeśli takich danych nie było w ogłoszeniu, jeśli wiadomość została zignorowana odpuszczałem. Głównie chodzi o tą ofertę, rozumiem że nie każda praca to pon - pt. 9 - 17 ale tu od razu widać że to nic godnego uwagi, ani normalnego zatrudnienia, ani unormowanego czasu pracy, szkoda prądu na takie firemki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Firmy z branży stoczniowej które należy unikać..... (49 odpowiedzi)

Witam wpiszcie tu teraz trójmiejskie firmy z branzy stoczniowej które należy unikać i...

Praca dodatkowa (26 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

do góry