Widok

Czy lubicie mrożone dania

Łostowice Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy lubicie dania mrożone? Czy kupujecie takie? Czasem kupuje bo wiadomo czasu brakuje na gotowanie, ale ciekawa jestem czy inni tez kupują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie kupuję w ogóle, korzystam tylko ze świeżych warzyw i owoców, a jak nie mam czasu gotować to wolę zamówić jedzenie niż jeść mrożonki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dań mrożonych nie kupuję, ale zdarza mi się, że jak ugotuję za dużo to porcjuję w worki próżniowe i zamrażam.

Jak mają dobry skład to nie widzę w tym nic złego. Zamrażanie to bardzo dobry sposób na przechowywanie żywności. Sama lubię mieć w zamrażarce kilka mrożonek na czarną godzinę, jak nie mam czasu czy pomysłu na obiad. Często kupuję paellę z frosty, albo meksykańskiego kurczaka. Bardzo smaczne.

jak najbardziej kupuję szczególnie ostanie czasy kiedy restauracje zamknięte, a dania z dowozu nie smakują tak samo.Najczęsciej wybieram pizzę z guseppe jest łatwo dostępna i naprawdę smakuję dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mnie dzieciaki czasem męczą o mrożoną pizzę, ale sama nie wiem jaka jest dobra, no i taka, żeby one zjadły a nie zostawiły po jednym kawałku... z tej guseppe który smak jest zjadliwy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moje dzieciaki (wiek 9 i 12 lat) zajadają się tą z salami, ale z kolei mąż to łasy najbardziej na tą z kebabem ;) Chociaż dzieciom lepiej podać coś lżejszego, a ta z salami bardzo fajna jest jak raz na jakiś czas zamiast obiadu... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i znowu... Iza poleca Edycie, czyli samej sobie, pizze konkretnej marki. No zero reklamy, nikt nie zauważy tego marketingu słabiutkiej jakości.

Nie można napisać wprost. Na rynku jest taka i taka pizza, oferują różne smaki, zachęcam do spróbowania. Czy nikt już z marketingowców nie wie co to szczerość? I że taka reklama lepsza niż fałszywe wpisy i rozmowa jednej osoby samej ze sobą? To zniechęca ludzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W ogóle nie boje się korzystać z dań mrożonych, często kupuję Froste mają spory wybór gotowych dań z dobrymi składami, nawet moim dzieciom smakują.

Ja ostatnio jadłam jakieś pierogi mrożone ze szpinakiem i brokułami, całkiem dobre.

Muszę przyznać, że w zamrażarce mam zawsze jakieś mrożone dania, warzywa na patelnię, zupę, polubiłam dania Frosty, wybór mają duży, dzisiaj na szybki obiad był u mnie kurczak z kluszeczkami, w 10 minut można zrobić obiad

Zimą jadłam tylko mrożonki, lepsze to niż chemiczne warzywa z Holandii.

Preferuję świeżą żywność, zwłaszcza świeże warzywa i owoce. Oczywiście w zimie używam mrożonych warzyw i przetworów, które sama zrobiłam. Ale nigdy nie kupuję półproduktów z supermarketów i wierzę, że mogę szybko zrobić lepsze świeże jedzenie.

Ja kupuję też gotowe mrozone dania. Jeśli mają dobry skład, to czemu nie. Często korzystam z dań typu "warzywa na patelnię" jako dodatek do obiadu, jak nie ma z czego zrobić jakiejś surówki. Albo nawet zdarza mi się kupić takie kompletne dania z frosty, np. meksykańskiego kurczaka, który jest pyszny i gotowy w kilka minut. A znacznie lepszy taki obiad niż pizza na wynos.

Jak potrzebuje cos zjesc na szybko albo nie chce mi sie gotowac to kupuje

Ja kupuję dość często, no i na pewno warzywa mrożone są zdrowsze niż szklarniowe w środku zimy z biedronki.

A ja owszem korzystam, ale tylko z Frosty bo nie mają ulepszaczy, smakują świetnie, najlepsze ich danie to chyba mexican chicken.

Chyba ciężko polubić takie dania, ale nie można ukryć, że kiedy nie ma czasu, a coś zjeść trzeba, to jest to bardzo wygodna sprawa. Także na pewno nie codziennie, ale jednak zdarza mi się jeść takie cuda.
Jeśli chodzi o warzywa i owoce, to staram się kupować świeże lub zbierać na ogródku rodziców. Wiadomo, że czasem kupuję, szczególnie warzywa, bo ryż + szybkie warzywa z patelni, to chyba najszybsze i w miarę "zdrowe" danie. Ryby kupuję mrożone prawie zawsze, bo po pierwsze, świeżych ryb nie ma w sklepach w okolicy, a po drugie, czytałam gdzieś, że mrożone są zdrowsze, albo coś takiego :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Od 1go do 1go... czy Wam udaje się cokolwiek oszczedzić? (226 odpowiedzi)

Cześć, mam takie nocne przemyślenia na temat szeroko rozumianych finansów domowych... Oboje mamy...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

do góry