Widok

Czy mam jakieś szansę, na mieszkanie komunalne?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, czy ktoś był w podobnej sytuacji, lub orientuje sie w tym. Mam 23 lata, dwójkę dzieci, 1,5 roku i 2 miesiecznego malucha. Mieszkam z ojcem dzieci u jego rodzicow, nie jestem nigdzie zameldowana. W domu zajmujemy 2 niewielkie pokoiki, jestem na zasilku rodzicielskim z mgops, a ojciec dzieci pracuje na umowe na czas nieokreślony. Czy, jest jaka kolwiek szansa na otrzymanie mieszkania komunalnego dla naszej 4 ??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Oczywiście! Tylko musisz złożyć odpowiednie papiery i przygotować się na długi czas oczekiwania ( w latach) ale w końcu dostaniecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jestem na bieżącą więc Ci napiszę. Papiery skaldalam we wrześniu 2017r. Na listach byłam w kwietniu tego roku. Obecnie jesteśmy na 1564miejscu a w gospodarstwie 5os na44miejscu. Ale dodam od razu w domu dwojka małych dzieci niepełnosprawnych mających orzeczenie- chora krew. Mąż po wypadku samochodowym całkowicie niezdolny do pracy tak ma w orzeczeniu. Obecnie jesteśmy na etapie przeprowadzki dostaliśmy propozycje gdyż tu gdzie mieszkamy jeszcze wynajmowalismy 2małe pokoje przeszło 8lat. Dostaliśmy w Nowym porcie 63m2. Dlatego skladaj papiery.zasw o dochodach, zasw z mops o zasilkach,zasw ze spółdzielni ze nie masz prawa do innego lokalu i czekaj. Inni czekają 4lub 5 lat. Jest BardO dużo rodzin. Jeśli dochody masz niskie to wtedy jesteś na liście mieszkań socjalnych też się czeka dlugo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ręce masz? Nogi masz? Więc won do roboty! Dlaczego wszyscy podatnicy mają składać się na mieszkanie dla ciebie? Jak można bezmyślnie płodzić dzieci nie mając ku temu warunków? Dwójka bezdomnych zrobiła sobie dzieci i teraz kwik "dajjjjj!"
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 7

Podatnik ---> masz rację!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak jak każdy normalny człowiek - won do roboty i wynajmuj, albo kupuj mieszkanie.
Nie pracujesz, nie jesz, nie masz gdzie mieszkać. Tak powinno być, a nie wspiera się patologie...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Patologia jesteś ty tak Cię brzydko rodzice wychowali widać

Nie każdy kto narobił sobie dzieci jest patologia. Tak jak pisałam ja każdy z nas miał pracę pracował odprowadzal podatki. I nigdy przez myśl by mi nie przeszło by kogoś tak nazywać i ublizac. No cóż widać że nie masz dzieci albo zarznoles się kredytem na 40lat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Teoretycznie szansę pewnie masz.
A praktycznie cóż....
Sąsiadka parę domów dalej czeka już ponad 10 lat (ona z mężem plus 3 dzieci oraz starsza pani, absolutnie nie są patologią).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka jesteś litościwa to przygarnij sobie taką rodzinkę pod swoim dachem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a jaki jest problem, żeby zarobić i wynająć mieszkanie? Ojciec dzieci pracuje. Ty masz dochód. Na litość każdy z nas ma dziec/zobowiązania/ wydatki/kredyty i daje radę. Kurna może i ja rzucę robotę, Stary też i pójdziemy żeby nam ktoś dał. Jaka ja jestem durna, że siedzę w tej pracy. Bez sensu skoro można nic nie robić będąc zdrowym fizycznie i tylko czekać, aż ktoś da. Co ciekawe pracy nie brakuje a wręcz nie ma kto jej podejmować!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oczywiście, masz szanse ,tylko musisz złożyć wniosek i najlepiej dzwonić do nich często, ja dostalam mieszkanie po roku od złożenia wniosku , mam 60 metrów kwadratowych, 2 pokoje z balkonem :-) samotnie wychowuję synka , jest owocem seksu z klientem:-) powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam zmienić pracę i wziąć kredyt rąbane pasozyty
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry