Widok

Czy powinienem wymienić podłogę z twardego drewna na laminat?

Nasz dom ma trochę dziwny układ. Nasza kuchnia i jadalnia znajdują się na jednym końcu z korytarzem 10Lx4W prowadzącym do naszego salonu. Chcę umieścić przesuwane drzwi do stodoły na końcu korytarza, który łączy się z salonem i sprawić, że będzie to bardziej własna przestrzeń. Pomalowałabym salon na własny kolor i oddzieliłabym go od kuchni/jadalni/przedpokoju.

Moje pytanie brzmi: od tej chwili mamy drewniane podłogi w naszym salonie i przedpokoju, a inne podłogi w kuchni/jadalni. Kiedy przerabiam podłogę w kuchni, czy powinienem zabrać drewno liściaste z korytarza i dopasować je.. (moim zdaniem stworzyłoby to lepszy flow), czy pozostawić droższe drewno liściaste na korytarzu? (Mój argument z MIL po co podnosić droższą podłogę i zastąpić ją laminatem?)

Opinie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nasz dom ma trochę dziwny układ. Nasza kuchnia i jadalnia znajdują się na jednym końcu z korytarzem 10Lx4W prowadzącym do naszego salonu. Chcę umieścić przesuwane drzwi do stodoły na końcu korytarza, który łączy się z salonem i sprawić, że będzie to bardziej własna przestrzeń. Pomalowałabym salon na własny kolor i oddzieliłabym go od kuchni/jadalni/przedpokoju.

Moje pytanie brzmi: od tej chwili mamy drewniane podłogi w naszym salonie i przedpokoju, a inne podłogi w kuchni/jadalni. Kiedy przerabiam podłogę w kuchni, czy powinienem zabrać drewno liściaste z korytarza i dopasować je.. (moim zdaniem stworzyłoby to lepszy flow), czy pozostawić droższe drewno liściaste na korytarzu? (Mój argument z MIL po co podnosić droższą podłogę i zastąpić ją laminatem?)
https://tweakbox.mobi/ https://tutuappx.com/
Opinie?

I got this,...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Remont - porady

Kamień dekoracyjny w dużym pokoju? (44 odpowiedzi)

Planujemy położyć na głównej ścianie pokoju. Jak Wam się podoba? Czy mogę na nim powiesić telewizor?

wiertarko wkrętarka jaka? (37 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (41 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry