Widok

Czy praca w oriflame się opłaca??? Opinie.

Moda i uroda Temat dostępny też na forum:
Na trojmiasto.pl jest bardzo dużo ogłoszeń o pracy oriflame na stanowisku konsultantki/asystentki przy makijażach/menadżera. Co myślicie o tej pracy? Czy da się tam zarobić ponad 1000zł, bo w ogłoszeniach piszą, że nawet więcej. Jestem ciekawa czy komuś się udało. Proszę o opinie o tej pracy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Wypowiadasz się po 2 tygodniach "pracy" Weź mnie nie rozśmieszaj. Przez 2 tygodnie to ty tego nawet nie liznęłaś.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
Witaj.
Oczywiście że się da zarobić tyle,a nawet więcej.
Wiadomo, polega to nie tylko na sprzedaży kosmetyków, ale również na znajdowaniu nowych konsultantek. Oczywiście jak w każdej pracy im bardziej będziesz się starać tym szybciej wejdziesz na jakiś poziom w tzw piramidce.
Jest wiele darmowych szkoleń i pokazów. Wyjazdy i wycieczki. Świetne zniżki i promocje dla konsultantek jak i zamawiających.

By obejrzeć nowy katalog lub dowiedzieć się więcej napisz maila. Umówimy się na spotkanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Spokojnie da się zarobić, wszystko zależy od nakładów wkładanej pracy a czasami po prostu kreatywności. Fakt praca w Ori wymaga samodyscypliny dość sporej, ale nie jest piramidą finansową, nie dostaniecie pieniędzy za same werbowanie ludzi. Dobra alternatywa dla ludzi, którzy z różnych względów nie mogą podjąć normalnej etatowej pracy. Warto spróbować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Sprzedarz".....natóralnie anal_fabetko..

BPŚ
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja byłam i w Avon i Oriflame ale zrezygnowałam na rzecz FM Group. Jakośc produktów zdecydowanie lepsza, sama się przekonałam jak i wiele znajomych któzy działali w podobnych firmach kosmetycznych. Można spokojnie stworzyć strukture i nie jest jak tu piszą niektóre osoby że nie ma się czasu na inne życie, jest całkiem inaczej, zaczełam żyć dziki firmie FM Group i planowi marketingowemu.
..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja pracowałam w oriflame i była juz na dosc wysokim poziomie. To bardzo Ciężka praca, sprzedarz to pikuś, ale zeby tam zarobić to trzeba sponsorować ludzi czyli wpisywać ich pod swoje nazwisko i starać się by oni sprzedawali i sponsorowali kolejnych.. To ludzie ktorych wyszkolisz zarabiają na Ciebie! Jeżeli stworzysz dobrze prosperującą grupę ludzi masz z tego powodu odpowiednie procenty w firmie a kasa za ich prace przelewa sie na twoje konto.Oczywiscie każdy z nich zarabia w ten sam sposób czyli sprzedaje i wciaga w biznes innych i tak caly czas,w pewnym momencie jestes już na takim etapie ,że nie musisz sponsorować wystarcza ze sprzedajesz produkty ,ewentualnie robisz szkolenia dla ludzi POd tobą i jestes tak zarobiony ze szok. Bo Ci ktorych Ty wprowadziłes zarabiaja duze pieniadze wiec z pracy nie zrezygnuą ,Ty natomiast automatycznie masz z tego profity. tak działą oriflame. Minus to taki że jest to praca 24 h na dobę praktycznie całe zycie poswiecasz oriflame, czy warto...jesli chcesz miec kase warto, jezeli myslisz ze bedziesz miał czas po pracy na wyjscie do kina zapomnij...,szkolenia ,kliencie telefony ciagle sponsorwanie ludzi(czyli przyjmowanie do swojej grupy) Pilnowanie by oni też zarabiali jest wykańczające. ja wytrzymałam do pewnego czasu potem poległam.Trzeba miec zdrowie by osiagnac sukces w oriflame
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ori nigdy nie był piramidą, owszem ma się zyski z pracy konsultantów, pod warunkiem, że samemu zrobi sie swoje, ori nie płaci nikomu, za "werbowanie" - bo tak działają piramidy - konsultanci dostaja kasę, za pracę swoja i swojej grupy,wiec prosze nie pisać bzdur. fakt, że żeby zarobić, czasem potrzeba nakładu sił i czasu, ale sie da. Wystarczy chciec, i miec dobrego sponsora, który wyłumaczy co i jak, i w razie konieczności pomoże, a nie da katalogi i ma w d..... .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
chocby dlatego, ze w rossmanie nikt nie przyjmie ode mnie zwrotu kremu, ktory mnie np uczulil, a w Oriflame tak
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie ma to jak "rzetelna" opinia kogos kto zajmowal sie czyms (czymkolwiek) przez 2 (slownie DWA!!) tygodnie, smiac sie czy plakac? nie dali ci nic za darmo dziecinko, kazali wuszyc cztery litery do roboty wiec juz jest zle, prawda? zenada...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jeżeli ktoś jest ambitny i potrafi więcej niż tylko narzekać,to nieźle zarobi i w Avonie i w Oriflame. Osobiście wolę kosmetyki Oriflame,bo są lepszej jakości . Biżuteria nie czarnieje i mogą nosić ja uczuleniowcy,bo nie uczula. Moja koleżanka zamawia kremy w Oriflame,bo apteczne jej nie pomagały. Nie jest to żadna piramida finansowa,a jeśli ktoś myli pojęcia,to niech się doszkoli.Najlepiej samemu spróbować,bo Oriflame to uczciwa firma.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja osobiście znam ludzi, którym się udało i za pieniądze z oriflame budują dom. Fakt, że pracować w oriflamie zaczęli dawno temu kiedy firma ta nie była jeszcze tak rozpopularyzowana, dzięki czemu promowali nowy produkt i było łatwiej. Także ja wiem, że można wyciągnąć z tej pracy nie tylko 1 tysiąc, ale też znacznie więcej :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
To zalezy ile masz klientek bo jak dużo to tak
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
A podatki płacicię?
Lepszej sciemy nie ma...bizneswoman za dychę..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13
Ja od pół roku pracuję w Oriflame. Praktycznie nie mam problemu ze sprzedażą, jest mnóstwo klientek :) mnóstwo moich znajomych zarabia w Oriflame, ma z tego porządne pieniądze (od 3 do 10 tys.)
..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
Po pierwsze- powinny wypowiadać się na ten temat tylko osoby, które mają do czynienia ze sprzedażą na codzień inaczej będzie tak jakby facet opowiadał jak boli przy porodzie.

Po drugie- sprzedaż nie jest łatwa i nie jest to zależne od tego czy to są kosmetyki, czy reklama, czy części do elektroniki.

Spytajcie znajomych, który zajmują się sprzedażą na codzień w firmach handlowych jako przedstawiciele- dostaniecie odp, że handel to trudna sprawa i jest ogromna konkurencja. Sprzedać cokolwiek obecnie nie jest łatwo, trzeba to lubić lub mieć zacięcie żeby coś osiągnąć w handlu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
moze dlatego w Oriflame, gdyż firma otrzymala najwyzsze mozliwe certyfikaty, ecocert,fsc,vegan,fairtrade. W aptece nawet nie ma tak dobrych produktów. A zarobki w Ori są bardzo duże, oczywiście po zainwestowaniu mniejwiecej roku czasu. Ja zarabiam ponad 10 tys zl na miesiac, gorsze miesiace mniejwiecej 7-8 tys. Pozdrawiam ambitnych.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 20
I mniej osób kupuje te kosmetyki nie tylko ze względu na jakość ale po co ktoś ma czekać na krem kilka dni, którego cena jest wysoka jak może kupić np. w Rossmannie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
W Oriflame jest dużo osób ale nie każdy zarabia tam takie kokosy jak mówią.. Raczej chyba nikt..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
według mnie to można traktowac jako zabawę
a jeżeli tak na poważnie to trzeba miec predyspozycje i odpowiednie cechy charakteru by cos takiego mogło wyjść na pewno bardzo dobry kontakt z ludzmi, asertywność, troche takiego wciskania ściemy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
święta prawda - a dotego ten najniżej najwięcej zapierdziela a najmniej dostaje czy to w piramidzie czy na etacie :)

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry