Widok

Czy praca w oriflame się opłaca??? Opinie.

Praca Temat dostępny też na forum:
Na trojmiasto.pl jest bardzo dużo ogłoszeń o pracy oriflame na stanowisku konsultantki/asystentki przy makijażach/menadżera. Co myślicie o tej pracy? Czy da się tam zarobić ponad 1000zł, bo w ogłoszeniach piszą, że nawet więcej. Jestem ciekawa czy komuś się udało. Proszę o opinie o tej pracy ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
jak sobie zbudujesz dużą sieć swoich konsultantów, którzy będą Ci podbijać "progi" sprzedażowe (czyli będziesz wchodzić na większe prowizje), do tego będziesz dużo sprzedawać kosmetyków - to możesz zarobić. jak w każdym marketingu.

swego czasu bawiłam się w Oriflame - ale to bardziej jako sposób na zarobek na własne kosmetyki :] (koleżanki tyle zamawiały, że zawsze miałam kasę na swoje zakupy)

za to moja Mama jest "starą" wyjadaczką jeśli chodzi o MLM - zaczęło się bodaj 20 lat temu od Amwaya, później m.in. Raypath, FM, Harmony World Club, Akuna, Forever Living Products, Darwin i wiele innych ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja polecam pracę w Forever Living Product, korzyści z tej pracy są niesamowite (brak limitów), a produkty są zdrowe bo naturalne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 27
no właśnie czyli potwierdza się to że da się zarobić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
to tak piramidka, zarabia sie nie na kosmetykach a na ludziach ktorych sie ma pod soba... wiec im wiece masz ludzi ktorzy na ciebie robia to znosnie...
niestety towarzystwo oriflame ktore pamietam z Kwiatkowskiego - cala rodzinka - straszne bydlo, babki po 40 wygladajace jak stare zdziry, podobne dzieci i ogolnie dno...

pracowalam tam w banku i na kilomentr bylo widac ze ktos jest z Oriflame - kolesie niekonczaca sie picerka i gejoza, babeczki po prostu jak ruskie z bazaru. Zachowanie adekwatne
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12
Matyldzia zawsze możesz spróbować to nic nie kosztuje, jeśli nie uda się zarobić kokosów to chociaż będziesz miała tańsze kosmetyki dla siebie. A możliwości masz dużo: oriflame, avon, mary key, tiande - dużo nowych teraz powstało "firm katalogowych". Ja tam siedze w Avonie i tak jak pisze AgusiaGda, koleżanki zamawiają tyle, że ja za swoje zamówienia nie płacę :)

popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Powatpiewam powiem szczerze... Coraz mniej ludzi wydaje mi sie kupuje avon czy oriflame ze wzgledu na jakos kosmetykow... Moim zdaniem to nie jest forma pracy nikogo nie urazajac
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7
Pic na wodę, nie marnuj na to czasu, praca dla guaniarzy , bardziej zabawa ... pieniędzy z tego nie będzie ... byłam 2 tyg w Avon i to okropna żenada :P
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 14
Swoje działania w sprzedaży bezpośredniej rozpoczyna polska firma kosmetyczna Mariza. Mają świetne ceny, a kosmetyki są wysokiej jakości. Oni sami wytwarzają swoje kosmetyki, więc mogą sprzedawać taniej bo odchodzi im sporo kosztów. Firma jest na rynku od 1988 roku, ale dopiero od 2011 rozpoczęli sprzedaż za pomocą katalogów (wcześniej wytwarzali kosmetyki dla wielu znanych marek)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14
Bardziej opłaca się FM... Na początku masz 30% ze sprzedaży kosmetyków, ale też dodatkowe pieniądze za rozbudowanie grupy - najpierw mało - bo tylko 9zł, ale następny poziom to już 60, potem 150zł itd, aż dochodzisz do kilku tysięcy.... i wciąż masz prowizję od sprzedaży oczywiście i tańsze kosmetyki dla siebie, bardzo tanie w programach motywacyjnych ;-)
Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej - daj znać na maila: fmgroup.ds@10g.pl
Pozdrawiam ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Ja współpracuję z Oriflame już przeszło 10 lat. Nie znam bardziej uczciwej pracy - jeżeli solidnie się człowiek przyłoży to ma konkretne pieniądze. Najbardziej podoba mi się bezpieczeństwo pracy - sama sobie jesteś szefem, nikt ciebie nie zwolni - chcesz sobie zrobić wolne - nie ma problemu. Jasne możliwości i warunki rozwoju. Mam grupę konsultantek, które od wielu lat ze mną współpracują, a ja rozwijam ich umiejętności. Pomagam im jako wizażystka a od niedawna również jako coach:) Oriflame to firma, która daje szansę każdemu - ja z kolei tworzę strukturę profesjonalistów i osoby lubiące kosmetyki, wizaż, stylizacje, sesje zapraszam do współpracy: wix.com/spaleniak/oriflame
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 13
Byłam w Oriflame i starczało na przysłowiowe waciki.
Było mało chętnych na kosmetyki.
Teraz sama kupuję je dla siebie ale na allegro-można tam kupić nawet o połowę taniej więc chyba nie jest to opłacalne zajęcie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10
Jaka praca taka płaca - a co do piramidy- to czy ktoś się zastanawiał czy w zwykłej firmie na etacie nie jest podobnie. Żeby dostać pensję musicie przecież najpierw zarobić na swojego szefa, bo przecież on raczej się sprzedażą nie zajmuje:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
święta prawda - a dotego ten najniżej najwięcej zapierdziela a najmniej dostaje czy to w piramidzie czy na etacie :)

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
według mnie to można traktowac jako zabawę
a jeżeli tak na poważnie to trzeba miec predyspozycje i odpowiednie cechy charakteru by cos takiego mogło wyjść na pewno bardzo dobry kontakt z ludzmi, asertywność, troche takiego wciskania ściemy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
W Oriflame jest dużo osób ale nie każdy zarabia tam takie kokosy jak mówią.. Raczej chyba nikt..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
I mniej osób kupuje te kosmetyki nie tylko ze względu na jakość ale po co ktoś ma czekać na krem kilka dni, którego cena jest wysoka jak może kupić np. w Rossmannie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
moze dlatego w Oriflame, gdyż firma otrzymala najwyzsze mozliwe certyfikaty, ecocert,fsc,vegan,fairtrade. W aptece nawet nie ma tak dobrych produktów. A zarobki w Ori są bardzo duże, oczywiście po zainwestowaniu mniejwiecej roku czasu. Ja zarabiam ponad 10 tys zl na miesiac, gorsze miesiace mniejwiecej 7-8 tys. Pozdrawiam ambitnych.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 20
Po pierwsze- powinny wypowiadać się na ten temat tylko osoby, które mają do czynienia ze sprzedażą na codzień inaczej będzie tak jakby facet opowiadał jak boli przy porodzie.

Po drugie- sprzedaż nie jest łatwa i nie jest to zależne od tego czy to są kosmetyki, czy reklama, czy części do elektroniki.

Spytajcie znajomych, który zajmują się sprzedażą na codzień w firmach handlowych jako przedstawiciele- dostaniecie odp, że handel to trudna sprawa i jest ogromna konkurencja. Sprzedać cokolwiek obecnie nie jest łatwo, trzeba to lubić lub mieć zacięcie żeby coś osiągnąć w handlu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja od pół roku pracuję w Oriflame. Praktycznie nie mam problemu ze sprzedażą, jest mnóstwo klientek :) mnóstwo moich znajomych zarabia w Oriflame, ma z tego porządne pieniądze (od 3 do 10 tys.)
..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19
do góry