Widok

Czy robić echo serca płodu?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam zagwostkę. Jestem w 22 tygodniu ciąży. Mój lekarz prowadzący powiedział, że nie widzi jakis konkretnych powodów aby wykonać to badanie ale jeżeli chcę to mogę je zrobić.
Myślicie, ze jest sens skoro na zwykłym usg wszystko wygląda w porządku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co skłoniło Ciebie do zastanowienie się nad kwestią tego badania??
czy coś zaniepokoiło Twojego lekarza po USG połówkowym?
ja robiłam echo serca płodu dopiero po tym jak lekarz na badaniu usg wykrył niewielką zmianę w sercu, gdyby tego nie było to nawet by mi do głowy chyba nie przyszło żeby robić dodatkowo echo serca, tak po prostu żeby było...
Myślę, że jak nie ma powodu, to nie musisz. Wydasz 200, a to nie jest konieczne, jeżeli na zwykłym usg jest wszystko ok.
też uważam, że nie ma potrzeby robienia tego badania ot tak sobie, jeśli nie ma ku temu wskazań :)

my robiliśmy, bo na usg był problem z uchwyceniem serduszka i dokładnym obejrzeniem co i jak :)

robiliśmy u Dr Leśniewskiej :)
Ja robiłam chociaż nie było istotnych powodów.

Też robiłam u Dr Leśniewskiej-Swietna babka:-)
Ja robiłam w invicta na nfz moja gin dała mi skierowanie, tylko długo sie czeka.
ja nie robilabym ....

za kazdym usg po 12 tc, nie potrafiono mojejmu dziecku uchwycic tetna serca, zawsze brano tetnoo dzidzi z pepowiny...

a dzis ma szmery w sercu tzw,,niewinne...co ok.50% dzieci ma...

nie potrzeba robic wg mnie...
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

pediatra Zdzisław Janowiak (8 odpowiedzi)

czy któraś z Was zna tego lekarza i ma namiary na jego gabinet? Podobno kiedyś przyjmował na...

pierwsza randka (16 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

jak nauczyć dziecko pływać (3 odpowiedzi)

Hej Zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym, żeby zapisać dziecko na pływanie i trochę się...

do góry