Widok

Czy są uczciwe warsztaty samochodowe?

Parę znam (a w dokładniej dwa), które określiłbym, jako uczciwe ale w mojej ocenie są to wyjątki. Co z resztą?

Odnoszę wrażenie, że gros warsztatów samochodowych jest nieuczciwa i nieuczciwymi praktykami wyciąga od nieświadomych niczego klientów bardzo duże pieniądze.
Zauważyłem, że ci ludzie nie potrafią nie ulec pokusie okradzenia nie znającego się na mechanice pojazdowej klienta, wciskając mu kłamstwa o konieczności wymiany połowy samochodu - i również tyczy się to tzw. ASO.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
może to wynika z niewiedzy, a nie z chęci zysku. po nitce do kłębka. jak nie wiedzą gdzie leży przyczyna to wymieniają wszystko poklei i cena rośnie jak na drożdżach.
Za głowę byś się złapał jakich tandetnych śrub potrafią używać warsztaty, jak urywają rożne zaczepy. Po kilku naprawach rdza wszędzie, odkręcić nic nie można, a z cichego auta robi się klekot, bo nic nie trzyma jak powinno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam swojego mechanika i jest uczciwy tylko ma krótką pamięć- czego nie zapisze w swoim kajecie co miał jeszcze sprawdzić to zapomni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, ja też zapisuję, co było naprawiane. Oni nie mają/nie potrafią bazy danych klientów, gdzie wszystko byłoby wpisane. Nie wiem czemu, przecież to tylko ułatwia życie i pracę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dzieciak HALEWICZ, wszystko zapisuję, co zostało wymienione. Papier wszystko przyjmie, co mechanik powiedział, że wymienił. Może powieszm taki zaufany, albo patrzysz kilka godzin jak dokonuje naprawy Ale frajer z ciebie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dokładnie o takich burakach ćwikłowych piszę. Tylko w mordę lać i patrzeć, czy równo puchnie.
od tego jest faktura, co i kiedy było robione
Niechętnie wystawiają faktury. A jeśli już, to nagle z kwoty brutto robi się kwota netto.
Przoduje w tej bezczelności serwis opon Autodrom w Sopocie przy Obodrzyców. Za naprawę opony inkasują 50zł, wydawałoby się, że to kwota brutto - nic bardziej mylnego. Gdy prosi się o fakturę, dodają do tych 50zł 23% podatku VAT.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Następnym cwaniaczkowatym warsztatem jest Inwestgum. Jakiś czas temu kupowałem nowe opony. Zamówiłem komplet 4 opon, poprosiłem o proformę i wyraźnie w zamówieniu zaznaczyłem, że cena ma obejmować komplet usługi: zakup i wymianę - przepłaciłem, umówiłem się, pojechałem. Gdy już udało im się wymienić opony...nagle okazało się, że mam dopłacić jeszcze 20zł za jakieś wentylki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
dlatego pewnie niektórzy klienci robią oczy jak się ich prosi o dane do f-ry :-)
ja w 90% wypadków robię wycenę, w której wyraźnie widać co ile będzie kosztować. części i robocizna, ceny netto i brutto. przynajmniej nie ma niedomówień. o wszystkich nowych zonkach informuję na bieżąco i nie ma problemu. jest to upierdliwe. ale jak kwota naprawy czasem potrafi podskoczyć o 30%-50% to nie jest to przyjemne dla portfela.
Cwaniaczki warsztatowe są na tyle tępawi i nie rozumieją, że liczba oszukanych klientów w końcu przekroczy rubikon i zwyczajnie zostaną bez pracy. Żyjemy w dobie internetu i wiadomości o nieuczciwych warsztatach rozchodzi się bardzo szybko.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
takich pajaców jak ty nie obsługujemy dziady niech pod blokiem sobie naprawiają. co jeszcze może tobie ciulu dopłacać za przyjazd swoim sztruclem do warsztatu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Kogokolwiek w ogóle obsługujecie...czy też raczej okradacie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
To po cholere przyjeżdżasz do warsztatu, jeśli wszyscy mechanicy to oszusci. Czym ty się zajmujesz, jesteś taki krystalicznie czysty. Pewnie też kantujesz, bo każdy mierzy innych swoją miarą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie przyjeżdżam do warsztatów, które okradają swoich klientów - znam dwa warsztaty, które są uczciwe i w nich naprawiam samochody. Zapewne jest wielu uczciwych mechaników ale ty się do chyba nie zaliczasz, co?

Czym się zajmuję nie jest istotne - ale zapewniam, że gdybym chociaż raz ośmielił się okraść/oszukać mojego zamawiającego, to na sól bym nie zarobił.
Dlatego każdy przejaw oszustwa, w tym przypadku oszustw mechaników-złodziei, należy piętnować z całą surowością.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak jestem oszustem, złodziejem, tylko czekam zeby ciebie złupić. Oj głupiś ty człowieku aż żal doope ściska jak czyta się te twoje wypociny. Zwykły pędrak jesteś i tyle w temacie a teraz możesz napisać wszystko, co wyciśniesz ze swojego pustego pojemnika na mózg. Ja swoje napisałem i szkoda mi czasu na polemikę z imbecylem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ale co napisałeś, poza tym, że mi naubliżałeś, przyznałeś się do tego, że jesteś małym drobnym cwaniaczkiem z wiecznym brudem za paznokciami? Nic.
Zło zawsze wraca do człowieka. Przyjdzie dzień, że nie znając się na czymś, będziesz oczekiwał naprawy/pomocy i ktoś ciebie wydoi, jak krowę i będziesz skamlał, że zostałeś oszukany.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
jestem Ciekaw czy taki cwany jesteś jak do ciebie klient przyjeżdża. Też mu tak ubliżasz?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witam do warsztatu pojechalem z powodu wycieku olejuna wysokosci miski olejowej lecialo prawie ciurkiem i sprawa wyglada tak: do wymiany zimering 300zl naprawa ok auto odebralem wracam do domu rano chce jechac odjezdzam plama oleju wyciek taki sam wiec jade do nich zostawiam auto i wymienili usczelke pod miska olejowa koszt taki sam nic nie mowilem przeciez ciezko tak odrazu 100% zdiagnozowac wszystko bylo ok do przejechania okolo 3500km znowu to samo myslalem z zrobia to porawia na gwarancjiale znowu skasowali tyle samo wymienili wszystkie uszczelki od tego poniedzialki wszystko do wczoraj miska sie poci od oleju i auto zostawia takie male plamy od oleju i pasek jest zalozony na pol rolki od pompy paliwa wspomagania i alternatora w poniedzialek jade znowu tam i co o tym myslicie warsztam ogolem ma dobra opinie czy mam placic dalej za kazde naprawy ktore nic nie pomagaja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Z pewnością bym już do nich nie wrócił. Sugeruję, abyś pojechał do innego warsztatu. A jakiej marki masz samochód?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry