Widok

Czy słyszeli już Państwo o gimnazjum katolickim na Morenie?

Witam wszystkich,

Chciałbym sie zapytać czy może juz ktoś z Państwa słyszał o gimnazjum katolickim na Morenie przy parafii Bożego Ciała? Czy ktoś wie coś więcej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chcesz by twoje dziecko było normalne i wyrosło na normalnego człowieka?

To wyślij je do zwykłego gimnazjum.

W średniej sie zapytają gdzie chodziłeś do szkoły? A ono odpowie "do katolickiego" - wstyd w tych czasach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale podobno mają małe klasy, a ja nie chcę, żeby moje dziecko zgubiło się w tłumie. Nie wiem jak z kadrą w tej szkole. Za co warto zapłacić?
Zgadzam się, takie gimnazjum warto sprawdzić, bo dzisiaj dobra kadra+małe klasy to tylko plus dla dziecka. Oczywiście warto podpytać czy szkoła nie przegina za bardzo z "kościelnym" charakterem placówki. Ale posądzenia o obciach nie bałabym się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki, ale czy już ktoś coś mówił o tej szkole? Mają tam też liceum, które już działa dłużej. Pewnie mają jakąś opinię.
A ja chodziłem do normalne publicznej szkoły gdzie bylo duzo osob i nie żałuje...

Dzięki temu mam teraz sporo znajomych, a nie tylko grupkę.

Znajomy chodził tam do liceum zaocznego - frekwencja sie nie liczyła, tylko egzaminy mial przynosic na termin. Nic więcej.

Jestem z rocznika ktory teraz studiuje i pozólcie ze wiem więcej od rodzica, czy to obciach chodzic do szkoly katolickiej czy nie ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co do zagubienia w tłumie...

Nie przesadzajmy, jak chodzilem do gim 27 to były klasy od A do D i każdą osobe ze wszystkich klas znałem, byly organizowane turnieje między szkolne, wycieczki... Jednym slowem integracja.
Tak czy inaczej, to znaczy, że nic o szkole nie wiadomo? Ani o I Gdańskim Liceum Katolickim, ani o nowopowstającym przy tymże liceum gimnazjum? Przed kościołem wiszą banery o naborze. Jeśli ktoś coś wie o tej szkole, to proszę o info.

Szkoly św. Wojciecha na Morenie są najlepsze!

Inne tematy z forum Morena

Rakoczego 17 (4 odpowiedzi)

Budynek powstanie w miejscu, które jest świetnie skomunikowane i pełne udogodnień dla...

Kusocińskiego (18 odpowiedzi)

Morena to dzielnica ceniona za dogodną infrastrukturę, szeroką ofertę handlową, edukacyjną i...

Młoda Morena Park (17 odpowiedzi)

Młoda Morena Park to kameralne osiedle domów, zlokalizowane w bezpośrednim sąsiedztwie lasu,...

do góry