Widok

Czy to możliwe?

Czy to możliwe znaleźć kogoś fajnego w internecie.Kogoś, kto ma poczucie humoru i dystans do siebie?Mężczyznę. który nie uważa, że kobieta atrakcyjna musi być mało inteligentna?Kogoś tolerancyjnego i optymistycznie nastawionego do świata.Najlepiej lubiącego kino, spacery i rozmowy o czymś, a jednocześnie potrafiącego pomilczeć :).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
... poza tym inteligencja kobiety jest warunkiem koniecznym do nazwania jej atrakcyjną :)
Fajnie, że ktoś tak sądzi :)...
Możliwe :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W mensie jeszcze gorzej, bo przecież oni nie wydają tych pieniędzy na polepszanie jakości testu. Oni wydają kasę na wszelkiej maści testy, łamigłówki i szarady, by ćwiczyć i nie stracić członkostwa - konkurencja bowiem nie śpi, a oni wciąż chcą się szczycić tymi magicznymi 2% (dwoma, nie pięcioma!):)
@Michał
Być może źle się wyraziłam. Oczywiście nie chodziło mi o to, że inteligencja jest zła. To człowiek jest zły i pozbawiony moralności, a swoją inteligencję wykorzystuje do robienia złych rzeczy.
Poplątanie z pomieszaniem, ale może jaśniej ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"bo testy nawet nie próbują badać innych form inteligencji niż jedyną słuszną"

Jak się robi testy z internetu (bo w mensie byś zapłacił 50zł a jest szansa, że w necie na koniec testu nie każą wysłać smsa za 30zł :D) to pewnie tak ;)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
>Iloraz inteligencji jest miarą inteligencji - to dla mnie jedyna różnica między nimi.

Początkowo test na IQ wykorzystywano do określania wartości emigrantów wpuszczanych do USA. Jedno z pytań dotyczyło działania żarówki, zwykłe "co się stanie, gdy naciśnie się pstryczek-elektryczek". Przybysz z Anglii czy Francji nie miał z nim problemu, bo żarówka była tam szczytem mody. Ktoś z naszej, słowiańskiej części Europy, nigdy o żarówce nie słyszał, więc uznawany zostawał za kretyna.

Teraz też, za pomocą pewnych ćwiczeń, łamigłówek i znajomości ciągów można sobie podbić IQ nawet o 20 punktów. Z drugiej strony, ktoś z dyskalkulią wyjdzie na niezbyt bystrego, bo testy nawet nie próbują badać innych form inteligencji niż jedyną słuszną:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
@Majka

Inteligencja jest neutralna (ani dobra ani zła) - zaszkodzić może brak moralności.
To jak silny bandyta -> nie jest bandytą bo jest silny tylko dlatego, że jest złym człowiekiem.
@Anty
Czy Tobie czasem nie chodziło o rozróżnienie inteligencji i mądrości?

Mądrość = inteligencja + wiedza

Iloraz inteligencji jest miarą inteligencji - to dla mnie jedyna różnica między nimi.
IQ to iloraz inteligencji, a to coś całkiem innego niż inteligencja.
Inteligencja jest zdolnością pojmowania, zaś IQ określa efekt końcowy.
Oczywiście z dużym przymrużeniem oka, bo efekt uzależniony jest od środowiska i wiedzy, a nie potencjału.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Potwierdzam, wszystkie widać :P
@Michał
"To, że kto jest inteligentny nie znaczy, że będzie się z taką osoba dobrze żyć."
Popieram w 100%. Oczywiście inteligencja absolutnie niczego nie gwarantuje, wręcz czasami może zaszkodzić, gdy ktoś używa jej w nieodpowiednim kierunku.
Kiedyś traktowałam ludzi dobrze, teraz z wzajemnością....
Michał o to mi właśnie chodziło :).Ciekawa byłam, czy ktoś to napisze :).
Nijak.

Inteligentne osoby mogą mieć (nie zawsze mają) rozwinięte zdolności interpersonalne. W druga stronę to już nie działa.

To jakby kupić sobie psa -> za mądry nie jest ale jaką ma inteligencję emocjonalną.

PS
To, że kto jest inteligentny nie znaczy, że będzie się z taką osoba dobrze żyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla mnie to tylko takie suche dane...Są różne rodzaje inteligencji, jak te liczby się mają np. do inteligencji emocjonalnej?;)
Przepraszam że się wtrącę, ale myślę że to wam ułatwi konwersację na temat ewentualnie potencjalnie posiadanej inteligencji przez kandydatów czy kandydatek:

IQ w skalach wechslerowskich
Inteligencja bardzo wysoka >149
Inteligencja wysoka 130-149 Inteligencja powyżej przeciętnej 110-129
Inteligencja przeciętna 90-109
Inteligencja niższa niż przeciętna 70 - 89
Upośledzenie umysłowe
Żadnych nie ukrywam.
Wszystkie widać ;)
Hm inteligentny i spostrzegawczy...Strach się bać jakie wady ukrywasz ?;P
Wiem. Zdążyłem już to zauważyć :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
HAHAHAHAHA Całe szczęście, że mam poczucie humoru i dystans do siebie Sadyl :p;)...
do góry